Privacy in de Google Opinion Rewards-app

De gegevens die u via de Google Opinion Rewards-app verstrekt, worden verzameld door marktonderzoekers die enquêtes uitvoeren via Google Consumentenonderzoeken. Tenzij aan het begin van de enquête anders is aangegeven, blijven uw antwoorden anoniem en worden deze samengevoegd met de antwoorden van de overige respondenten. Hieronder leest u de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over privacy.

Worden mijn antwoorden gebruikt om advertenties te targeten?
Uw antwoorden op de enquêtevragen hebben geen invloed op de advertenties die u te zien krijgt. Wel kunnen de gegevens die via bepaalde enquêtes zijn verzameld, worden samengevoegd met de antwoorden van andere gebruikers en vervolgens door Google worden gebruikt om de advertenties die overal op internet worden weergegeven, te verbeteren. Bijvoorbeeld door gebruikers relevantere advertenties te laten zien op basis van hun interesses en demografische kenmerken.
Wat is de bron van de demografische gegevens in de app?
Google Opinion Rewards stelt gebruikers een aantal vragen over hun demografische kenmerken, zoals leeftijd, geslacht en postcode, als onderdeel van hun eerste enquêtevragen.
Welke mogelijkheden hebben onderzoekers als ze hun vragen targeten?
Bedrijven kunnen hun vragen beperken tot doelgroepen op basis van demografische gegevens (leeftijd, geslacht en/of regio, provincie of staat). Een plaatselijke damesmodewinkel kan bijvoorbeeld de doelgroep beperken tot vrouwelijke respondenten in het relevante deel van het land.
Welke gegevens worden er gedeeld met het bedrijf dat de enquête uitvoert?
Bedrijven die enquêtes uitvoeren, ontvangen samengevoegde antwoordgegevens en hebben de mogelijkheid hun resultaten te segmenteren op afgeleide demografische kenmerken. Hoewel in bepaalde enquêtes, zoals enquêtes over plaatsen die u onlangs heeft bezocht, uw toestemming kan worden gevraagd om uw review te plaatsen, wordt er geen persoonlijk identificeerbare informatie verzameld over respondenten, tenzij anders aangegeven.
Wat doen jullie om vragen te controleren op gevoelige onderwerpen?
Vragen moeten voldoen aan ons programmabeleid. Dit beleid bepaalt onder meer dat vragen die niet-gezinsvriendelijke inhoud of haatdragend, intolerant of vulgair taalgebruik bevatten, niet zijn toegestaan.