Overzicht voor gebruikers

Wat is Google Surveys?

Google Surveys is een tool voor marktonderzoek waarmee marktonderzoekers eenvoudig online enquêtes kunnen maken om weloverwogen zakelijke beslissingen te nemen. Gebruikers beantwoorden vragen in de app Google Opinion Rewards of via ons netwerk van online uitgevers om beloningen te verdienen. De antwoorden worden door Google automatisch geanalyseerd en vervolgens via een eenvoudige online interface aan de betreffende marktonderzoekers verstrekt.

Uw mening wordt beloond

Als u via Google Opinion Rewards deelneemt aan een enquête, worden uw antwoorden samengevoegd met de antwoorden van de overige respondenten en daarna gedeeld met de marktonderzoeker die de vragen heeft gemaakt. Uw reacties op enquêtes kunnen ook tijdelijk aan uw Google-account worden gekoppeld. Als tegenprestatie bieden we u, de gebruiker, tegoed dat u kunt gebruiken in de Google Play Store (als u de Android-app gebruikt) of geld in uw PayPal-account (als u de iOS-app gebruikt).

Google Opinion Rewards houdt uw beloningsgeschiedenis afzonderlijk voor elk platform bij en biedt geen cumulatief totaal voor alle platforms. Tegoedsaldo of geld dat u via het ene platform verdient, kan niet worden overgezet naar het andere platform, maar blijft wel altijd beschikbaar via het oorspronkelijke platform.

We raden alle gebruikers aan om eerlijk te antwoorden. Google Play-tegoeden en contante PayPal-betalingen kunnen verschillende geldwaarden hebben. Dit heeft niets te maken met of u op een bepaalde vraag een bepaald (gewenst) antwoord geeft. We houden in de gaten of gebruikers een serieuze reactie geven en er geen sprake is van spam. Zo zorgen we dat marktonderzoekers de beste en meest accurate gegevens krijgen.

Voor meer informatie over de privacy van de antwoorden die u geeft in de enquête, leest u het privacybeleid van Google.

Misbruik van onze services melden

Als u content ziet die naar uw mening ons programmabeleid of de servicevoorwaarden van Google schendt, kunt u ons helpen door contact op te nemen met het team van Google Surveys.

Geef bij het invullen van het formulier gedetailleerde informatie over de enquêtevraag. De vraag wordt alleen verwijderd als deze in strijd is met ons programmabeleid. Als onderdeel van de maatregelen om de privacy te beschermen, kunnen we u de uitkomst van een beoordeling van gerapporteerde schendingen niet laten weten. U kunt er echter op vertrouwen dat we de nodige maatregelen nemen als dat nodig is.