Organisaties met een belastingvrijstelling

Dit artikel is alleen van toepassing op organisaties in de Verenigde Staten.

Sommige typen organisaties in de Verenigde Staten (zoals kerken) die voldoen aan de vereisten van IRC-sectie 501(c)(3), worden automatisch beschouwd als organisaties die zijn vrijgesteld van belastingen. Deze organisaties hoeven geen verzoek voor belastingvrijstelling in te dienen en geen bewijs aan te leveren van hun belastingvrijstelling door de IRS. Voordat organisaties in aanmerking komen voor het programma Google voor Non-profitorganisaties, moet de 501(c)(3)-status voor belastingvrijstelling door de IRS zijn toegekend.  Organisaties die niet zijn geregistreerd bij de IRS en niet worden vermeld in de online publicatie van organisaties die zijn vrijgesteld van belasting, komen niet in aanmerking voor Google voor Non-profitorganisaties.

Als uw organisatie een liefdadigheidsstatus heeft omdat er een groepsvrijstelling aan de overkoepelende organisatie is verstrekt, kunt u nog steeds in aanmerking komen voor Google voor Non-profitorganisaties. Meer informatie