Få hjælp i nødsituationer ved hjælp af din Android-telefon

Du kan bruge din telefon til at vise oplysninger i nødsituationer. Din telefon kan i visse lande og hos visse mobilselskaber automatisk dele din placering med redningstjenester.

Vigtigt! Nogle af disse trin fungerer kun på Android 10 og nyere. Se, hvordan du tjekker, hvilken Android-version du har.

Forbered dig på en eventuel nødsituation

Du kan tilføje en besked og info til nødsituationer på din telefons låseskærm.

Vigtigt! Alle, der kigger på din telefon, kan se din besked og oplysningerne til brug i nødsituationer uden at låse telefonen op.

Tilføj oplysninger, der kan bruges i nødsituationer

Du kan føje et link med personlige oplysninger til brug i nødsituationer til låseskærmen på din telefon. Du kan f.eks. tilføje oplysninger, der kan hjælpe førstehjælpsydere i en nødsituation, f.eks. blodtype, allergier og medicin.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Om telefonen Og så Info til nødsituationer.
  3. Angiv de oplysninger, du vil dele.
    • Tryk på Rediger oplysninger for at tilføje helbredsoplysninger (hvis du ikke kan se "Rediger oplysninger", skal du trykke på Info).
    • Tryk på Tilføj kontakt for at tilføje kontaktpersoner ved nødsituationer (hvis du ikke kan se "Tilføj kontakt", skal du trykke på Kontakter).
    • Hvis du vil rydde dine oplysninger, skal du trykke på Mere MereOg så Ryd alle.

Find oplysninger til brug i nødsituationer

1. Stryg opad på en låst skærm.
  2. Tryk på Nødsituation Og så Info til nødsituationer.
  3. Når Info til nødsituationer blinker, skal du trykke igen.

Angiv en besked på din låseskærm

Du kan tilføje et stykke tekst på din låseskærm. Det kan f.eks. være oplysninger, der kan hjælpe en person med at levere din telefon tilbage, hvis du mister den.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Skærm Og så Avanceret Og så Låseskærm Og så Besked på låseskærm. Hvis "Låseskærm" ikke vises, skal du gå tilbage og trykke på Sikkerhed. Ud for "Skærmlås" skal du trykke på Indstillinger IndstillingerOg så Besked på låseskærm.
  3. Skriv din besked.
  4. Tryk på Gem.

Administrer dine notifikationer i forbindelse med nødudsendelser

Du kan ændre dine indstillinger for nødudsendelser, f.eks. AMBER-advarsler og notifikationer om trusler.
  1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps og notifikationer og derefter Avanceret og derefter Nødalarmer.

Send automatisk din placering

Ring til et alarmnummer for at få hjælp i en fart. Du kan f.eks. ringe til:

• 911 i USA
  • 112 i Europa

Hvis Android Placeringstjeneste i nødstilfælde (ELS, Emergency Location Service) fungerer i dit land og på dit mobilnetværk, og du ikke har deaktiveret tjenesten, sender telefonen automatisk sin placering ved hjælp af ELS.

Aktivér eller deaktiver Placeringstjeneste i nødstilfælde

Du kan til enhver tid aktivere eller deaktivere placeringstjenester i nødstilfælde.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Placering.
    Hvis du ikke kan se "Placering", skal du trykke på Sikkerhed og placering og derefter Placering.
  3. Tryk på Avanceret Og så Placeringstjeneste i nødstilfælde eller Google Placeringstjeneste i nødstilfælde.
  4. Aktivér eller deaktiver Placeringstjeneste i nødstilfælde.

Sådan fungerer Placeringstjeneste i nødstilfælde

Din telefon bruger kun ELS, når du ringer eller sender en sms-besked til et alarmnummer.

Under et nødopkald anvender Placeringstjeneste i nødstilfælde muligvis Google Placeringstjenester og andre oplysninger for at få den mest nøjagtige placering.

Din telefon sender placeringen til autoriserede alarmcentraler, så deres medarbejdere har bedre mulighed for at finde dig. Din placering sendes direkte fra din telefon til alarmnummeret og ikke via Google.

Når du har afsluttet et opkald eller en sms-besked til et alarmnummer, og ELS har været aktiveret, sender din telefon brugs- og analysedata til Google. Google bruger disse data til at analysere, hvor godt ELS fungerer. Google kan ikke identificere dig ud fra oplysningerne.

Bemærk! At sende din placering med ELS og via Google Maps er ikke det samme. Få flere oplysninger om Placeringsdeling med Google Maps.