Geavanceerde netwerkinstellingen beheren op je Android-telefoon

U kunt netwerkinstellingen wijzigen, zoals automatische verbindingen, toegang met datalimiet, proxyinstellingen en meer.

Belangrijk:

Datagebruik beheren via wifi met een datalimiet
  1. Verbind je telefoon of tablet met wifi.
  2. Open de app Instellingen op je apparaat.
  3. Tik op Netwerk en internet En dan Internet.
  4. Tik op het wifi-netwerk waarmee je verbinding hebt.
  5. Tik op Netwerkgebruik En dan Behandelen als wifi met datalimiet.

Wanneer u een wifi-netwerk met datalimiet moet gebruiken

Als je netwerk een datalimiet heeft, kun je instellen dat je wifi een datalimiet heeft. Als je netwerk een datalimiet heeft, heb je meer controle over hoeveel data je telefoon of tablet gebruikt via downloads en andere apps.
Het MAC-adres van uw telefoon zoeken
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op .
  3. Scroll omlaag naar 'MAC-adres voor wifi'.

Apparaten met Android 10 en hoger hebben een ander MAC-adres. De lijst vind je als volgt:

1. Zet wifi aan.
  2. Open de app Instellingen op je apparaat.
  3. Tik op Netwerk en internet en dan Internet.
  4. Tik naast je netwerk op Instellingen Instellingen.
  5. Scroll omlaag naar Willekeurig MAC-adres.
Tip: Als u ouderlijk toezicht voor uw netwerk instelt, neemt u beide MAC-adressen op.
Privé-DNS

Belangrijk: Je apparaat maakt standaard gebruik van privé-DNS voor alle netwerken die privé-DNS kunnen gebruiken. We raden je aan om privé-DNS aan te laten.

Zo zet je privé-DNS aan of uit of wijzig je de instellingen ervan:

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet En dan Privé-DNS.
  3. Kies een optie:
    • Uit
    • Automatisch
    • Hostnaam van privé-DNS-provider
  4. Tik op Opslaan.
Tip: Met privé-DNS worden alleen DNS-vragen en -antwoorden beveiligd. De functie biedt verder geen bescherming.
Meer wifi-instellingen wijzigen
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet En dan Internet.
  3. Tik onderaan op Netwerkvoorkeuren.
  4. Tik op een optie. (Opties kunnen verschillen per telefoon en Android-versie.)
    • Wifi automatisch inschakelen: Zorg dat wifi automatisch wordt ingeschakeld in de buurt van opgeslagen netwerken. Meer informatie over opgeslagen netwerken
    • Meldingen van open netwerk: Krijg een melding als automatisch verbinding maken met open netwerken van hoge kwaliteit niet beschikbaar is.
    • Geavanceerd
      • Certificaten installeren: Met digitale certificaten kan je telefoon worden geïdentificeerd. Meer informatie over certificaten
      • Wifi Direct: Laat je telefoon zonder netwerk verbinding maken met andere apparaten die Wifi Direct kunnen gebruiken.
      • Als u een oudere versie van Android gebruikt, kunt u ook kiezen uit:

• WPS-knop: Hiermee schakelt u beveiligde configuratie voor wifi (WPS) in voor netwerken die geschikt zijn voor WPS.
        • WPS-pin: Hier kunt u de pincode voor de beveiligde configuratie voor wifi (WPS) opgeven.