Kuvakaappauksen ottaminen tai näytön kuvaaminen Android-laitteella

Voit ottaa kuvan (kuvakaappauksen) tai kuvata videota puhelimen näytön sisällöstä. Kun olet ottanut kuvan tai kuvannut videon, voit katsoa ja muokata sitä sekä jakaa sen.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 11:tä ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Kuvakaappauksen ottaminen

1. Avaa näyttö, josta haluat ottaa kuvakaappauksen.
  2. Valitse toinen näistä puhelimestasi riippuen:
    • Paina virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta samaan aikaan.
    • Jos tämä ei toimi, paina virtapainiketta muutaman sekunnin ajan. Valitse sitten Kuvakaappaus.
    • Jos kumpikaan vaihtoehto ei toimi, katso ohjeita puhelimen valmistajan tukisivustolta.
  3. Vasemmassa alareunassa näet kuvakaappauksen esikatselu. Joidenkin puhelimien näytön yläreunassa näet kuvakaappauskuvakkeen Kuvakaappaus.

Vieritettävän kuvakaappauksen ottaminen

Tärkeää: Nämä ohjeet toimivat laitteilla, joiden käyttöjärjestelmä on Android 12 tai uudempi, ja useimmilla näytöillä, joilla vierittäminen on mahdollista.
  1. Avaa näyttö, josta haluat ottaa kuvakaappauksen.
  2. Paina virtapainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta samaan aikaan.
  3. Valitse alareunasta Kuvaa enemmän.
  4. Valitse haluamasi sisältö rajausohjeiden avulla.

Kuvakaappauksen etsiminen, jakaminen ja muokkaaminen

Vinkki: Jos sinulla ei ole Kuvat-sovellusta, käytät todennäköisesti vanhempaa Android-versiota. Avaa puhelimen Galleria-sovellus ja valitse Albuminäkymä ja sitten Kuvakaappauskansio.

1. Avaa Kuvat-sovellus Kuvat.
  2. Valitse Kirjasto Ja sitten Kuvakaappaukset.
    • Jaa kuvakaappaus valitsemalla Jaa Jaa.
    • Muokkaa kuvakaappausta valitsemalla Muokkaa Muokkaa.

Puhelimen näytön kuvaaminen

1. Pyyhkäise alas näytön yläreunasta.
  2. Valitse Näytön tallentaja .
    • Sinun on ehkä pyyhkäistävä oikealle löytääksesi sen.
    • Jos et löydä sitä, valitse Muokkaa Muokkaa ja vedä Näytön tallentaja Pika-asetuksiin.
  3. Valitse, mitä haluat kuvata ja napauta Aloita. Tallennus alkaa lähtölaskennan jälkeen.
    • Voit valita ennen tallennusta, haluatko tallentaa audiota ja näyttää kosketustoimintoja näytöllä.
  4. Voit lopettaa tallennuksen pyyhkäisemällä alas näytön yläreunasta ja napauttamalla Näytön tallentaja ‑ilmoitusta .

Näytön tallennusten löytäminen

1. Avaa Kuvat-sovellus Kuvat.
  2. Valitse Kirjasto ja sitten Elokuvat.

Muita lähteitä