Ansluta via Bluetooth på Android-enheter

Du kan ansluta vissa enheter till telefonen utan sladd med Bluetooth. När du väl har parkopplat en Bluetooth-enhet en gång kan enheterna anslutas automatiskt. Om telefonen är ansluten till något via Bluetooth visas Bluetooth-ikonen Bluetooth högst upp på skärmen. Läs mer om hur du ansluter en Bluetooth-enhet.

Obs!

Aktivera eller inaktivera Bluetooth i appen Inställningar

1. Svep uppifrån och ned på skärmen.
  2. Tryck på Bluetooth Bluetooth.

Tips! Du kan spara batteri genom att stänga av Bluetooth när du inte använder det. Bluetooth är avstängt i flygplansläge.

Steg 1: Parkoppla ett Bluetooth-tillbehör

Obs! Parkopplade enheter förblir parkopplade tills du tar bort kopplingen.

Alternativ 1: Använd appen Inställningar (alla Bluetooth-tillbehör)
  1. Svep uppifrån och ned på skärmen.
  2. Tryck länge på Bluetooth Bluetooth.
  3. Tryck på Parkoppla en ny enhet.
    • Om Parkoppla en ny enhet inte visas tittar du under Tillgängliga enheter eller trycker på Mer Mer följt av Uppdatera.
  4. Tryck på namnet på Bluetooth-enheten som du vill parkoppla med enheten.
  5. Följ eventuella anvisningar på skärmen.
Tips! Om du behöver en lösenkod som du inte har tillgång till kan du testa med 0000 eller 1234. De är de vanligaste lösenorden.
Alternativ 2: Använd aviseringar (endast tillbehör med Snabb parkoppling)
  1. Se till att
    • Bluetooth-tillbehöret fungerar med Snabb parkoppling. Om ett tillbehör fungerar med Snabb parkoppling står det på förpackningen. På många står det också Made by Google eller Made for Google. Hitta tillbehör i Google Store.
    • Att telefonen eller surfplattan har Android 6.0 eller senare.
    • Att Bluetooth och Plats är aktiverat på telefonen eller surfplattan.
  2. Slå på tillbehöret med Snabb parkoppling och sätt det i parkopplingsläge. Tillbehöret ska vara nära telefonen eller surfplattan.
  3. När en avisering visas trycker du på Tryck om du vill parkoppla.
  4. Du får en avisering om att enheten är ansluten eller att parkopplingen är klar.
  5. Om tillbehöret behöver ställas in trycker du på Ställ in nu.
Tips! Om ingen avisering visas öppnar du appen Inställningar på telefonen och trycker på Anslutna enheter. Tryck på enheten som ska parkopplas under Tillgängliga enheter. Mer information finns i Hitta tillbehör med Snabb parkoppling.

Steg 2: Anslut

1. Svep uppifrån och ned på skärmen.
  2. Kontrollera att Bluetooth är aktiverat.
  3. Tryck länge på Bluetooth Bluetooth.
  4. Tryck på en enhet som är parkopplad men inte ansluten i listan med parkopplade enheter.
  5. När telefonen har anslutits till Bluetooth-enheten visas den som ansluten i listan.

Konfigurera, koppla från eller hitta ett Bluetooth-tillbehör

Ta bort en parkoppling, byta namn på ett Bluetooth-tillbehör eller välja åtgärder för det
  1. Svep uppifrån och ned på skärmen.
  2. Tryck länge på Bluetooth Bluetooth.
    • Om tillbehöret visas under Tillgängliga mediaenheter trycker du på Inställningar Inställningar bredvid enhetens namn.
    • Om inga tillbehör visas under Tidigare anslutna enheter trycker du på Visa alla. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid tillbehörets namn.
  3. Ändra:
    • Om du vill ändra tillbehörets namn trycker du på Redigera Inställningen Redigera, pennikon högst upp.
    • Om du vill koppla från tycker du på Koppla från Ta bort.
    • Om du vill ta bort enheten från telefonen helt trycker du på Glöm Rensa.
    • På vissa enheter går det att aktivera eller inaktivera andra inställningar.
Tips! Om du delar en surfplatta med flera användare kan alla användare ändra de globala Bluetooth-inställningarna.
Ändra telefonens eller surfplattans Bluetooth-namn
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Anslutna enheter Följt av Anslutningsinställningar Följt av Bluetooth.
  3. Kontrollera om Bluetooth är aktiverat.
  4. Tryck på Enhetsnamn.
  5. Ange ett nytt namn.
  6. Tryck på Ändra namn.
Hitta tillbehör med Snabb parkoppling
Obs! När du ansluter med Snabb parkoppling kopplas Bluetooth-tillbehören till Google-kontot. Dina andra anslutna enheterna kan identifiera nya tillbehör och uppmana dig att parkoppla dem automatiskt.
  1. Öppna appen Inställningar på din telefon eller surfplatta.
  2. Tryck på Google följt av Enheter och delning följt av Enheter följt av inaktivera Sök efter enheter i närheten.
Tips! Aktivera Spara enheter automatiskt om du vill att enheterna ska sparas automatiskt.

Så hanterar Snabb parkoppling din data (endast tillbehör med Snabb parkoppling)

Google samlar in vissa uppgifter för att snabbt parkoppla dina Bluetooth-enheter med enheter som använder Google-kontot. Google Play-tjänster används delvis för funktionen. Snabb parkoppling samlar till exempel in följande:

• Personliga uppgifter för funktioner, till exempel namnet du ger Bluetooth-enheten under konfigureringen.
  • Resultatdata och användningsinformation i analyssyfte.

Välja bort Snabb parkoppling

Den data som samlas in av Snabb parkoppling krypteras under överföringen. Du kan radera insamlad data när du väljer bort Snabb parkoppling.

1. Öppna appen Inställningar på din telefon eller surfplatta.
  2. Tryck på Google följt av Enheter och delning följt av Enheter följt av Inaktivera Sök efter enheter i närheten.