Verbinding maken via bluetooth op je Android-apparaat

Je kunt bluetooth gebruiken om bepaalde apparaten zonder kabel met je telefoon te verbinden. Nadat je een bluetooth-apparaat voor het eerst hebt gekoppeld, kunnen je apparaten automatisch verbinding met elkaar maken. Als je telefoon via bluetooth verbinding met iets heeft, staat bovenaan het scherm het bluetooth-icoon BluetoothMeer informatie over hoe je een bluetooth-apparaat koppelt

Belangrijk:

Bluetooth aan- of uitzetten via de app Instellingen

1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op Bluetooth Bluetooth.

Tip: Je kunt de gebruiksduur van de batterij verlengen door bluetooth uit te zetten als je deze functie niet gebruikt. Bluetooth staat uit in de vliegtuigmodus.

Stap 1: Een bluetooth-accessoire koppelen

Belangrijk: Je apparaten blijven gekoppeld totdat je ze ontkoppelt.

Optie 1: De app Instellingen gebruiken (alle Bluetooth-accessoires)
  1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op Bluetooth Bluetooth en houd vast.
  3. Tik op Nieuw apparaat koppelen.
    • Als je Nieuw apparaat koppelen niet ziet staan, kijk je onder Beschikbare apparaten, of tik je op Meer Meer en dan Vernieuwen.
  4. Tik op de naam van het bluetooth-apparaat dat je aan je apparaat wilt koppelen.
  5. Volg de instructies op het scherm.
Tip: Als je een toegangscode nodig hebt maar deze niet kent, probeer je 0000 of 1234 (de meest voorkomende toegangscodes).
Optie 2: Meldingen gebruiken (alleen voor accessoires met Snel koppelen)
  1. Zorg voor het volgende:
    • Je bluetooth-accessoire werkt met Snel koppelen. Als accessoires met Snel koppelen kunnen worden gebruikt, wordt dit op de verpakking vermeld. Vaak wordt ook de vermelding Made by Google of Made for Google gebruikt. Accessoires zoeken in de Google Store
    • Je hebt een telefoon of tablet met Android 6.0 of hoger.
    • Bluetooth en Locatie staan aan op je telefoon of tablet.
  2. Zet het accessoire met Snel koppelen aan en zet dit in de koppelingsstand. Zorg dat het accessoire zich in de buurt van je telefoon of tablet bevindt.
  3. Als je een melding krijgt, tik je op Tikken om te koppelen.
  4. Je krijgt de melding Apparaat verbonden of Koppelen voltooid.
  5. Als je accessoire moet worden ingesteld, tik je op Nu instellen.
Tip: Als je geen melding krijgt, open je de app Instellingen op je telefoon of tablet en tik je op Verbonden apparaten. Selecteer onder Beschikbare apparaten het apparaat dat je wilt koppelen. Ga naar Accessoires voor Snel koppelen vinden voor meer informatie.

Stap 2: Verbinding maken

1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Controleer of bluetooth aanstaat.
  3. Tik op Bluetooth Bluetooth en houd vast.
  4. Tik in de lijst met gekoppelde apparaten op een gekoppeld maar niet verbonden apparaat.
  5. Zodra je telefoon en het bluetooth-apparaat zijn verbonden, wordt het apparaat als verbonden apparaat weergegeven.

Een Bluetooth-accessoire instellen, ontkoppelen of vinden

Ontkoppelen, de naam wijzigen of acties voor een bluetooth-accessoire kiezen
  1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op Bluetooth Bluetooth en houd vast.
    • Als je accessoire wordt vermeld onder Beschikbare media-apparaten, tik je naast de naam van het apparaat op Instellingen Instellingen.
    • Als er geen accessoires worden vermeld onder Eerder verbonden apparaten, tik je op Alles weergeven. Tik naast de naam van het accessoire op Instellingen Instellingen.
  3. Breng wijzigingen aan:
    • De naam van het accessoire wijzigen: Tik bovenaan op Bewerken Instelling bewerken, potloodje.
    • Verbinding verbreken: Tik op Verbinding verbreken Verwijderen.
    • Het apparaat volledig van je telefoon verwijderen: Tik op Vergeten Wissen.
    • Op sommige apparaten kun je andere instellingen aan- of uitzetten.
Tip: Op een tablet die door meerdere mensen wordt gebruikt, kan elke gebruiker de algemene bluetooth-instellingen wijzigen.
De Bluetooth-naam van je telefoon of tablet wijzigen
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Verbonden apparaten En dan Verbindingsvoorkeuren En dan Bluetooth.
  3. Zorg dat Bluetooth aanstaat.
  4. Tik op Apparaatnaam.
  5. Vul een nieuwe naam in.
  6. Tik op Naam wijzigen.
Accessoires voor Snel koppelen vinden
Belangrijk: Als je verbinding maakt via Snel koppelen, worden je bluetooth-accessoires gekoppeld aan je Google-account. Je andere verbonden apparaten kunnen nieuwe accessoires herkennen en je vragen de accessoires automatisch te koppelen.
  1. Open de app Instellingen op je telefoon of tablet.
  2. Tik op Google en dan Apparaten en delen en dan Apparaten en dan zet Apparaten in de buurt zoeken uit.
Tip: Zet Apparaten automatisch opslaan aan om apparaten automatisch op te slaan.

Hoe Snel koppelen omgaat met je gegevens (alleen accessoires met Snel koppelen)

Google verzamelt bepaalde informatie om je bluetooth-apparaten snel te koppelen aan apparaten die je Google-account gebruiken. Voor een deel van deze functionaliteit wordt gebruikgemaakt van Google Play-services. Zo verzamelt Snel koppelen bijvoorbeeld het volgende:

• Persoonlijke informatie voor functionaliteitsdoeleinden, zoals de naam die je tijdens het instellen aan een bluetooth-apparaat geeft.
  • Prestatiegegevens en gebruiksgegevens voor analysedoeleinden.

Afmelden voor Snel koppelen

De gegevens die Snel koppelen verzamelt, worden tijdens de overdracht versleuteld. Je kunt verzamelde gegevens verwijderen als je je afmeldt voor Snel koppelen.

1. Open de app Instellingen op je telefoon of tablet.
  2. Tik op Google en dan Apparaten en delen en dan Apparaten en dan zet Apparaten in de buurt zoeken uit.