Een mobiele verbinding delen via een hotspot of tethering op Android

U kunt de mobiele data van uw telefoon gebruiken om een andere telefoon, tablet of computer te verbinden met internet. Het delen van een verbinding op deze manier wordt 'tethering' genoemd. Ook wordt soms gesproken over het gebruik van een 'hotspot'. Sommige telefoons kunnen de wifi-verbinding delen via tethering.

De meeste Android-telefoons kunnen mobiele data delen via wifi, bluetooth of USB.

Belangrijk: Bij sommige mobiele providers is het gebruik van tethering beperkt of worden er extra kosten voor in rekening gebracht. We raden u aan hierover contact op te nemen met uw provider.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

De batterij van de Pixel leert je gedrag continu en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Het is normaal dat de batterij van je Pixel na een software-update wat sneller leegraakt dan normaal. Dit komt omdat de telefoon hard bezig is om de nieuwe software te downloaden en te optimaliseren en om alles in gebruik te nemen.

Als je na een paar dagen nog steeds een ongebruikelijk hoog batterijverbruik hebt, kun je ons dit laten weten. We helpen je graag verder.

Uw hotspot inschakelen

1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op Hotspot Wifi-hotspot.
    • Als u Hotspot Wifi-hotspot niet kunt vinden, tikt u linksonder op Bewerken Bewerken en versleept u Hotspot Wifi-hotspot naar 'Snelle instellingen'.

Een ander apparaat verbinden met de hotspot van uw telefoon

1. Open op het andere apparaat de lijst met wifi-opties van dat apparaat.
  2. Selecteer de hotspotnaam van uw telefoon.
  3. Voer het hotspot-wachtwoord van uw telefoon in.
  4. Klik op Verbinden.
Als u wilt instellen dat voor uw hotspot geen wachtwoord is vereist:
  1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op Hotspot Wifi-hotspot en houd vast.
  3. Tik onder Beveiliging op Geen.
Tip: Via een wifi-hotspot kunt u de mobiele data van uw telefoon delen met tot wel tien andere apparaten.

Kiezen hoe u wilt tetheren

Tetheren via wifi
  1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op Hotspot Wifi-hotspot en houd vast.
  3. Schakel Wifi-hotspot in.
Tip: Als u de naam of het wachtwoord van uw hotspot wilt vinden of wijzigen, tikt u erop. Mogelijk moet u eerst op Wifi-hotspot instellen tikken.
Tethering via bluetooth
  1. Koppel uw telefoon met het andere apparaat.
  2. Stel de netwerkverbinding van het andere apparaat in via bluetooth.
  3. Swipe op uw telefoon omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  4. Tik op Hotspot Wifi-hotspot en houd vast.
  5. Schakel Bluetooth-tethering in.
Tethering via een USB-kabel
Belangrijk: Mac-computers kunnen niet met Android tetheren via USB.
  1. Sluit uw telefoon met een USB-kabel aan op het andere apparaat. Bovenaan het scherm wordt een melding weergegeven.
  2. Swipe op uw telefoon omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  3. Tik op Hotspot Wifi-hotspot en houd vast.
  4. Schakel USB-tethering in.

De batterijduur verlengen tijdens tethering

• Sluit uw apparaten aan op de oplader tijdens tethering.
  • Schakel tetheringverbindingen uit als u deze niet meer nodig heeft.
  • Als uw telefoon de mogelijkheid biedt om uw hotspot voor u uit te schakelen als er geen apparaten zijn verbonden, schakelt u die instelling in.