Hitta och konfigurera enheter i närheten

Du kan hitta och konfigurera vissa enheter i närheten med hjälp av en mobil eller surfplatta med Android.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 8.0 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Aktivera eller inaktivera aviseringar

Aviseringar för enheter i närheten som du kan konfigurera visas som standard. Om du har inaktiverat aviseringar kan du visa enheter i närheten genom att öppna appen Inställningar på enheten.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Google följt av Enheter.
  3. Aktivera eller inaktivera Visa aviseringar.

Konfigurera nya enheter i närheten

Steg 1: Konfigurera din mobil eller surfplatta

1. Om du inte redan har det gör du så här på mobilen eller surfplattan:
  2. Om du har inaktiverat enhetsaviseringar aktiverar du dem igen. Läs mer om hur du aktiverar aviseringar.

Steg 2: Konfigurera den nya enheten

Du kan konfigurera Chromecast, klockor med Wear OS och andra mobiler och surfplattor med Android samt tillbehör med snabbkoppling.

1. Slå på en ny enhet som inte har konfigurerats än.
  2. Aktivera skärmen på mobilen eller surfplattan.
  3. Du får en avisering på din mobil eller surfplatta om att du kan konfigurera en ny enhet.
  4. Tryck på aviseringen.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.

Åtgärda problem med att konfigurera enheter

Testa dessa steg om du har problem med att konfigurera en ny enhet:

• Om du inte får en avisering tittar du efter enheten i appen Inställningar Appen Inställningar följt av Google följt av Enheter.
  • Kontrollera att du är tillräckligt nära enheten. Din mobil eller surfplatta måste vara närmare än 30 m från de flesta enheter och för tillbehör med snabbkoppling är 0,5 m det längsta avståndet.
  • Kontrollera att Bluetooth och Plats har aktiverats på mobilen eller surfplattan.
  • Kontrollera att mobilen eller surfplattan är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk eller mobilnätverk.

Obs! Enheter kan inte hittas och konfigureras automatiskt i mobilen eller surfplattan. Om du inte hittar enheten i appen Inställningar testar du att ansluta på ett annat sätt, t.ex. via Bluetooth.