Je Android-versie controleren en updaten

Je vindt het Android-versienummer, het niveau van de beveiligingsupdate en het systeemniveau van Google Play in de app Instellingen. Je ontvangt meldingen als er updates beschikbaar zijn. Je kunt ook zelf controleren op updates.

Zien welke Android-versie je hebt

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik onderaan op Systeem En dan Geavanceerd En dan Systeemupdate.
  3. Bekijk je Android-versie en Niveau van beveiligingspatch.

De nieuwste beschikbare Android-updates downloaden

Als u een melding ontvangt, opent u deze en tikt u op de update-actie.

Als u de melding heeft verwijderd of uw apparaat offline is geweest:

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik onderaan op Systeem en dan Geavanceerd en dan Systeemupdate.
  3. De updatestatus wordt weergegeven. Volg de stappen op het scherm.

Beveiligingsupdates en Google Play-systeemupdates ontvangen

De meeste systeemupdates en beveiligingspatches worden automatisch uitgevoerd. Check als volgt of er een update beschikbaar is:

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Beveiliging.
  3. Controleer op een update:
    • Als je wilt controleren of er een beveiligingsupdate beschikbaar is, tik je op Beveiligingsupdate.
    • Als je wilt controleren of er een systeemupdate voor Google Play beschikbaar is, tik je op Google Play-systeemupdate.
  4. Volg de stappen op het scherm.

Wanneer je Android-software-updates ontvangt

De updateschema's verschillen per apparaat, fabrikant en mobiele provider.

Belangrijk: Oudere apparaten kunnen niet altijd nieuwere Android-versies uitvoeren.

Een probleem met updates oplossen

Onvoldoende ruimte beschikbaar

Als je een melding ontvangt dat er onvoldoende ruimte beschikbaar is, vind je hier meer informatie over hoe je opslagruimte kunt vrijmaken:

Een update is niet gedownload

Laat de update automatisch opnieuw uitvoeren

Als de download van een update wordt gestart en niet wordt voltooid, probeert je apparaat het de volgende dagen automatisch opnieuw.
Wanneer het apparaat de download opnieuw probeert, ontvang je een melding. Open de melding en tik op de update-actie.

Update de Android-versie voor beveiligingsupdates

Als je de nieuwste beveiligingsupdate voor je apparaat wilt hebben, moet je zorgen dat de nieuwste Android-versie is geïnstalleerd die voor het apparaat beschikbaar is.
Wanneer updates actief worden

Pixel-telefoons

Op Pixel-telefoons worden gedownloade Android-updates op de achtergrond geïnstalleerd. De geïnstalleerde updates worden actief wanneer je de telefoon opnieuw opstart. Bekijk meer informatie over hoe je een Pixel-telefoon opnieuw opstart.

Andere Android-apparaten

Veel Android-telefoons en -tablets worden automatisch opnieuw opgestart als de gedownloade Android-updates worden geïnstalleerd. De updates worden actief wanneer de installatie is voltooid.