Tjek og opdater din Android-version

Du kan se enhedens Android-versionsnummer, seneste sikkerhedsopdatering og Google Play-systemopdatering i appen Indstillinger. Du får notifikationer, når der er tilgængelige opdateringer. Du kan også søge efter opdateringer.

Se, hvilken Android-version du har

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Nederst på skærmen skal du trykke på System Og så Avanceret Og så Systemopdatering.
  3. Se din "Android-version" og dit "Niveau for sikkerhedsrettelse".

Få de nyeste tilgængelige Android-opdateringer

Når du får en notifikation, skal du åbne den og trykke på opdateringshandlingen.

Gør følgende, hvis du har ryddet notifikationen, eller hvis din enhed har været offline:

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Nederst på skærmen skal du trykke på System og derefter Avanceret og derefter Systemopdatering.
  3. Du får nu vist din opdateringsstatus. Følg vejledningen på skærmen, hvis der er en.

Få sikkerhedsopdateringer og systemopdateringer til Google Play

De fleste systemopdateringer og sikkerhedsopdateringer udføres automatisk. Sådan tjekker du, om der er tilgængelige opdateringer:

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Sikkerhed.
  3. Søg efter opdateringer:
    • Du kan tjekke, om der er en tilgængelig sikkerhedsopdatering, ved at trykke på Sikkerhedsopdatering.
    • Du kan tjekke, om der er en tilgængelig systemopdatering til Google Play ved at trykke på Systemopdatering til Google Play.
  4. Følg vejledningen på skærmen, hvis der er en.

Implementeringstidspunkt for Android-opdateringer

Tidsplanerne for opdateringer varierer efter enhed, producent og mobilselskab.

Bemærk! Ældre enheder kan ikke altid køre nyere Android-versioner.

Løs et problem med en opdatering

Der er ikke nok ledig plads

Hvis du får notifikationen "Der er ikke nok ledig plads", kan du se, hvordan du frigør plads på:

En opdatering blev ikke downloadet

Lad opdateringen prøve igen automatisk

Hvis en opdatering begynder at downloade og ikke fuldføres, prøver din enhed automatisk igen i løbet af de næste par dage.
Du får en underretning, når enheden prøver igen. Åbn notifikationen, og tryk på opdateringshandlingen.

Opdater Android-versionen for at få sikkerhedsopdateringer

Sørg for, at du har den seneste tilgængelige Android-version på din enhed for at få de nyeste sikkerhedsopdateringer.
Aktivering af opdateringer

Pixel-telefoner

Pixel-telefoner installerer downloadede Android-opdateringer i baggrunden. De installerede opdateringer aktiveres, næste gang du genstarter telefonen. Se, hvordan du genstarter en Pixel-telefon.

Andre Android-enheder

Mange Android-telefoner og -tablets genstarter automatisk, når de installerer downloadede Android-opdateringer. Opdateringerne aktiveres, når installationen er fuldført.