Gør en langsom Android-enhed hurtigere

Hvis din enhed kører meget langsomt, har forsinkelser eller er lang tid om at reagere, kan én af nedenstående vejledninger muligvis løse problemet.

Når du har fulgt vejledningen til hver anbefalet løsning, bør du tjekke, om problemet er løst.

Bemærk! Nogle af disse trin fungerer kun i Android 8.0 og nyere. Se, hvordan du tjekker, hvilken Android-version du har.

Find og løs problem med en langsom forbindelse

Hvis din enhed er langsommere ved visning af websites, afspilning af videoer eller andre aktiviteter, der anvender et netværk, er der muligvis problemer med din internetforbindelse (se, hvordan du opretter forbindelse til et Wi-Fi- eller mobilnetværk).

I forbindelse med løsning af problemer med din internetforbindelse anbefaler vi, at du kontakter din netværksadministrator, din internetudbyder eller dit mobilselskab.

Fing og løs problem med en langsom enhed

Genstart din enhed

Hvis du vil genstarte din telefon eller tablet, skal du holde afbryderknappen inde i ca. 30 sekunder, indtil enheden genstarter.

En genstart af din enhed giver den en frisk start. Nogle gange er det nok til at løse et problem.

Søg efter Android-opdateringer

Systemopdateringer kan indeholde forbedringer, der kan løse dit problem.

Sådan finder og installerer du systemopdateringer:

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Nederst på siden skal du trykke på System and then Avanceret and then Systemopdatering. Det kan være nødvendigt først at trykke på Om telefonen eller Om din tablet.
  3. Du får nu vist din opdateringsstatus. Følg vejledningen på skærmen, hvis der er en.

Bemærk! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken enhed du har. Du kan kontakte producenten af din enhed for at få oplysninger om den.

Tjek din lagerplads

Du kan opleve problemer, hvis din enheds interne lager er fuldt eller næsten fuldt. Hvis du vil frigøre plads, som din enhed skal bruge for at fungere optimalt, kan du fjerne unødige filer og rydde data, der er gemt i cachen.

Sådan undersøger du, hvor meget lagerplads du har på din enhed:

1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Lagerplads.
  3. Se, hvor meget plads der er tilbage. Din enhed kan begynde at få problemer, hvis mindre end 10 % af lagerkapaciteten er ledig.

Hvis du er ved at løbe tør for lagerplads, kan du se, hvordan du frigør plads.

Bemærk! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken enhed du har. Du kan kontakte producenten af din enhed for at få oplysninger om den.

Find of løs problem med langsomme apps på din enhed

Søg efter appopdateringer

Appopdateringer kan indeholde forbedringer, der kan løse dit problem.

Sådan ser og modtager du opdateringer til dine apps:

1. Åbn appen Google Play Butik Google Play på din telefon.
  2. Tryk på menuen Menu and then Mine apps og spil.
  3. Apps med tilgængelige opdateringer er markeret med "Opdater".
    • Hvis der er en tilgængelig opdatering, skal du trykke på Opdater.
    • Hvis der er flere tilgængelige opdateringer, skal du trykke på Opdater alle.
Luk apps, du ikke bruger

Du behøver normalt ikke at lukke apps. Android administrerer den hukommelse, der bruges af apps.

Sådan standser du en app og eventuelle tjenester, der kører i baggrunden og måske bruges af appen:

1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Apps og underretninger Og så appen. Tryk om nødvendigt på Appinfo før appen.
  3. Tryk på Tving til at standse.

Tip! Det er nemmere at identificere apps, der forårsager problemer, hvis du laver en liste over de apps, du tvinger til at standse.

Bemærk! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken enhed du har. Du kan kontakte producenten af din enhed for at få oplysninger om den.

Undersøg, om problemet forårsages af en app

Problemet kan skyldes en app, du har downloadet. Hvis du vil se, om problemet forårsages af en downloadet app, kan du genstarte din enhed i sikker tilstand.

Sikker tilstand deaktiverer alle downloadede apps midlertidigt.

Sådan genstarter du i sikker tilstand:

1. Hold enhedens afbryderknap inde.
  2. Hold Sluk Afbryderknap nede på skærmen. Tryk på OK.
  3. Se, om problemet forsvinder, når "Sikker tilstand" vises nederst på skærmen.

Hvis problemet ikke forsvinder, når du bruger sikker tilstand

Genstart din enhed, og gå videre til næste sektion.

Hvis problemet forsvinder, når du bruger sikker tilstand

Det er sandsynligvis en downloadet app, der forårsager dit problem. Sådan finder du ud af, hvilken app der er tale om:

1. Genstart din enhed for at afslutte sikker tilstand.
  2. Afinstaller nyligt downloadede apps én efter én. Hver gang du har fjernet en app, skal du genstarte din enhed. Se, om det løste problemet at fjerne appen.
  3. Når du har fjernet den app, der forårsagede problemet, kan du geninstallere de andre apps, du fjernede.

Har du stadig hastighedsproblemer?

Du kan også gendanne enhedens fabriksdata

Du kan fjerne alle de processer på din enhed, der kan forårsage problemet, ved at gendanne enhedens fabriksdata.

VIGTIGT! Hvis du gendanner fabriksdataene, slettes alle data på din enhed. Data, der er gemt på din Google-konto, gendannes, men alle apps og deres tilknyttede data afinstalleres. Inden du gendanner fabriksdataene, anbefaler vi, at du sikkerhedskopierer dine data.

Hvis problemet skyldes en app, du har downloadet, og du installerer appen igen, kan problemet vende tilbage.