Løs problemer med en skærm, der ikke virker, på en Android-enhed

Prøv løsningerne nedenfor, hvis skærmen på din telefon:

• Ikke reagerer
  • Flimrer
  • Hopper
  • Blinker
  • Viser døde pixels
  • Er tom

Trin 1: Tjek skærmen på telefonen

Vigtigt! Hver gang du har prøvet en anbefalet løsning, bør du tjekke, om problemet er løst.

1. Sørg for, at skærmen ikke er revnet, flækket eller ødelagt.
  2. Fjern eventuelt dit etui eller din skærmbeskyttelse.
  3. Hvis du har handsker på, skal du tage dem af.
  4. Fjern eventuelle klistermærker, der dækker skærmen eller sensorerne.
  5. Sørg for, at skærmen er ren.

Trin 2: Prøv følgende fejlfindingstrin

Genstart telefonen
  1. Tryk på afbryderknappen på din telefon. Tryk på Genstart Genstart på skærmen.
  2. Hvis "Genstart" ikke vises, skal du holde afbryderknappen inde i 30 sekunder, indtil telefonen genstarter.

Tip! Hvis din touchskærm stadig ikke reagerer, når du har genstartet den, kan du se, hvordan du gendanner fabriksindstillingerne på din telefon (nedenfor).

Undersøg, om problemet forårsages af en app
  1. Aktivér sikker tilstand. Se, hvordan du aktiverer Sikker tilstand
  2. Når du er i sikker tilstand, skal du trykke på skærmen.
    • Hvis din skærm virker i sikker tilstand, skyldes dit problem sandsynligvis en app, du har downloadet.
      1. Genstart din telefon for at afslutte sikker tilstand.
      2. Find den app, der er årsag til problemet, ved at afinstallere apps, du har downloadet for nylig, én ad gangen.
      3. Når du har fjernet den app, der forårsagede problemet, kan du geninstallere de andre apps, du fjernede.
    • Hvis din skærm ikke virker i sikker tilstand, skal du gå videre til næste afsnit.
Test den del af skærmen, der har problemer
  1. Tryk øverst til venstre på skærmen.
  2. Træk langsomt fingeren til nederste højre hjørne uden at løfte den. Prøv at bevæge fingeren så langsomt, at du kan tælle til ti, før den når det modsatte hjørne af skærmen.Træk fingeren hen over skærmbilledet
    • Hvis du kan trække bjælken Kvikmenu og notifikationer helt ned til bunden af skærmen
      Problemet skyldes ikke et bestemt område på skærmen. Se, hvordan du gendanner fabriksdataene på din telefon (nedenfor).
    • Hvis bjælken Kvikmenu og notifikationer slipper, mens du stadig trækker fingeren hen over skærmen
      Gentag testen. Hvis de slipper igen, skal du lægge mærke til, om det skete samme sted på skærmen. Derefter skal du Kontakt producenten af din enhed.
Deaktiver indstillinger for udviklere
Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.
  1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på System Og så Indstillinger for udviklere. Dette vises kun, hvis indstillinger for udviklere er aktiveret.
  3. Deaktiver Indstillinger for udviklere

Trin 3: Avanceret fejlfinding

Gendan eventuelt enhedens fabriksdata
VIGTIGT! Hvis du gendanner fabriksdataene, bliver alle data på din telefon slettet. Data, der er gemt på din Google-konto, gendannes, men alle apps og deres tilknyttede data afinstalleres. Før du gendanner fabriksdataene, anbefaler vi, at du sikkerhedskopierer dine data.

Tip! Hvis problemet skyldes en app, du har downloadet, og du geninstallerer appen, kan problemet opstå igen.