Løs problem med en skærm, der ikke virker, på en Android-enhed

Hvis skærmen på din Android-enhed ikke reagerer, eller hvis du ser flimrende, hoppende, blinkende eller døde pixels eller sort skærm, kan du prøve disse hurtige løsninger og fejlfindingstrin.

Hver gang du har prøvet en anbefalet løsning, bør du tjekke, om problemet er løst.

Trin 1: Tjek enhedens skærm

1. Sørg for, at skærmen ikke er revnet, flækket eller ødelagt.
  2. Fjern eventuelt dit etui eller din skærmbeskyttelse.
  3. Hvis du har handsker på, skal du tage dem af.
  4. Fjern eventuelle klistermærker, der dækker skærmen eller sensorerne.
  5. Sørg for, at skærmen er ren.

Trin 2: Prøv følgende fejlfindingstrin

Hvis ingen af de hurtige løsninger herover virkede, kan du prøve fejlfindingstrinnene nedenfor.

Genstart din enhed

Sådan genstarter du din telefon eller tablet:

• Tryk på afbryderknappen på din enhed. Tryk på Genstart Genstart på skærmen.
  • Hvis du ikke kan se "Genstart", skal du holde afbryderknappen inde i 30 sekunder, indtil enheden genstarter.

Hvis din touchskærm stadig ikke reagerer, efter du har genstartet enheden, kan du se, hvordan du gendanner fabriksdataene på din enhed (nedenfor).

Undersøg, om problemet forårsages af en app

Problemet kan skyldes en app, du har downloadet. Hvis du vil se, om problemet forårsages af en downloadet app, kan du genstarte din enhed i sikker tilstand.

1. Hold enhedens afbryderknap inde.
  2. Hold Sluk Afbryderknap nede på skærmen. Tryk på OK.
  3. Når du er i sikker tilstand, skal du trykke på skærmen.
    • Hvis din skærm virker i sikker tilstand, skyldes dit problem sandsynligvis en app, du har downloadet.
      1. Genstart din enhed for at afslutte sikker tilstand.
      2. Find den app, der er årsag til problemet, ved at afinstallere apps, du har downloadet for nylig, én ad gangen.
      3. Når du har fjernet den app, der forårsagede problemet, kan du geninstallere de andre apps, du fjernede.
    • Hvis din skærm ikke virker i sikker tilstand, skal du gå videre til næste afsnit.
Test den berørte del af skærmen

Hvis problemet kun forekommer nogle gange eller kun på en bestemt del af skærmen, kan du bruge bjælken Hurtige indstillinger og underretninger til at angive dette.

1. Tryk øverst til venstre på skærmen.
  2. Træk langsomt fingeren til nederste højre hjørne uden at løfte den. Prøv at bevæge fingeren så langsomt, at du kan tælle til ti, før den når det modsatte hjørne af skærmen.Drag your finger across the screen image
    • Hvis du kan trække bjælken Hurtige indstillinger og underretninger helt ned til bunden af skærmen
      Problemet skyldes ikke et bestemt område på skærmen. Se, hvordan du gendanner fabriksdataene på din enhed (nedenfor).
    • Hvis bjælken Hurtige indstillinger og underretninger slippes, mens du bevæger fingeren på tværs af skærmen
      Gentag testen. Hvis elementerne slippes igen, skal du holde øje med, om det sker samme sted eller et andet sted på skærmen. Derefter skal du kontakte enhedsproducenten.
Deaktiver indstillinger for udviklere

Hvis indstillingerne for udviklere er aktiveret, kan disse indstillinger påvirke din touchskærms ydeevne.

1. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på System Og så Indstillinger for udviklere. Du kan kun se dette, hvis indstillinger for udviklere er aktiveret.
  3. Deaktiver Indstillinger for udviklere

Bemærk! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken enhed du har. Du kan kontakte producenten af din enhed for at få oplysninger om den.

Har du stadig problemer med skærmen?

Hvis din skærm stadig ikke fungerer korrekt efter at have prøvet alle de almindelige løsninger ovenfor, kan du prøve disse avancerede fejlfindingstrin.

Du kan også gendanne enhedens fabriksdata

Du kan fjerne alle de processer på din enhed, der kan forårsage problemet, ved at gendanne enhedens fabriksdata.

VIGTIGT! Hvis du gendanner fabriksdataene, slettes alle data på din enhed. Data, der er gemt på din Google-konto, gendannes, men alle apps og deres tilknyttede data afinstalleres. Inden du gendanner fabriksdataene, anbefaler vi, at du sikkerhedskopierer dine data.

Hvis problemet skyldes en app, du har downloadet, og du installerer appen igen, kan problemet vende tilbage.