Løs problemer med en skærm, der ikke virker, på en Android-enhed

Prøv løsningsforslagene nedenfor, hvis du oplever følgende problemer med din telefonskærm:

• Svarer ikke
  • Flimren
  • Hopper
  • Blinker
  • Viser døde pixels
  • Blank skærm

Trin 1: Tjek skærmen på telefonen

Vigtigt! Når du har prøvet hvert løsningsforslag, skal du tjekke, om problemet er løst.

1. Sørg for, at skærmen ikke er revnet, flækket eller ødelagt.
  2. Fjern eventuelt dit etui eller din skærmbeskyttelse.
  3. Hvis du har handsker på, skal du tage dem af.
  4. Fjern eventuelle klistermærker, der dækker skærmen eller sensorerne.
  5. Sørg for, at skærmen er ren.

Trin 2: Prøv følgende fejlfindingstrin

Genstart telefonen
  1. På de fleste telefoner skal du trykke på telefonens afbryderknap i ca. 30 sekunder, indtil telefonen genstarter.
  2.  Du skal muligvis trykke på Genstart på skærmen Genstart.

Tip! Hvis din touchskærm stadig ikke reagerer, når du har genstartet den, kan du se, hvordan du gendanner fabriksindstillingerne på din telefon (nedenfor).

Undersøg, om dit problem forårsages af en app

Vigtigt! Gå til enhedsproducentens supportwebsite for at se, hvordan du aktiverer og deaktiverer sikker tilstand.

1. Aktivér sikker tilstand.
  2. Tryk på skærmen.
    • Hvis skærmen virker i sikker tilstand, skyldes dit problem sandsynligvis en app.
  3. Deaktiver sikker tilstand.
  4. Find den app, der er årsag til problemerne, ved at afinstallere apps, du har downloadet for nylig, én ad gangen. Når du har afinstalleret den app, der forårsager problemet, kan du geninstallere de andre apps, du har fjernet.
Test den del af skærmen, der har problemer
  1. Tryk øverst til venstre på skærmen.
  2. Træk langsomt fingeren til nederste højre hjørne uden at løfte den. Prøv at bevæge fingeren så langsomt, at du kan tælle til ti, før den når det modsatte hjørne af skærmen.Træk fingeren hen over skærmbilledet
    • Hvis du kan trække bjælken Kvikmenu og notifikationer helt ned til bunden af skærmen
      Problemet skyldes ikke et bestemt område på skærmen. Se, hvordan du gendanner fabriksdataene på din telefon (nedenfor).
    • Hvis bjælken Kvikmenu og notifikationer slipper, mens du stadig trækker fingeren hen over skærmen
      Gentag testen. Hvis de slipper igen, skal du lægge mærke til, om det skete samme sted på skærmen. Derefter skal du Kontakt producenten af din enhed.
Deaktiver indstillinger for udviklere
Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.
  1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på System Og så Indstillinger for udviklere. Dette vises kun, hvis indstillinger for udviklere er aktiveret.
  3. Deaktiver Indstillinger for udviklere

Trin 3: Foretag avanceret fejlfinding

Gendan eventuelt enhedens fabriksdata
Vigtigt! Hvis du gendanner fabriksdataene, bliver alle data på din telefon slettet. Du kan gendanne alle data, der er gemt på din Google-konto, men alle apps og deres tilknyttede data afinstalleres. Inden du gendanner fabriksdataene, skal du sikkerhedskopiere din telefon.

Tips!

• Hvis telefonen ikke reagerer eller skærmen forbliver sort, kan du bruge telefonens knapper til at gendanne fabriksdataene.
  • Hvis problemet skyldes en app, du har downloadet, og du installerer appen igen, kan problemet vende tilbage.