Løs problemer med batteriforbrug på en Android-enhed

Hvis batteritiden på din Android-enhed virker dårlig eller kort, kan det skyldes, at en downloadet app bruger for meget batteri. Du kan justere dine indstillinger for at sikre, at batteriet holder længere. Følg vejledningen nedenfor for at finde og rette fejl i forbindelse med batteriforbrug.

Bemærk! Nogle af disse trin fungerer kun i Android 9 og nyere. Se, hvilken Android-version du har.

Skift indstillinger

Hvis din enheds batteritid er for kort, kan du prøve disse tips til, hvordan du forlænger batteritiden. Du kan også se, hvilke aktiviteter der anvender mest batteri.

Tjek apps

Hvis batteriet aflades hurtigere end tidligere, kan du se, om nogle apps bruger for meget batteri. Du kan afinstallere eller tvinge problematiske apps til at standse.

Tip! Du kan ikke afinstallere eller tvinge Google Play-tjenester til at standse. Google Play-tjenester gør det muligt for din telefon at bruge Google-tjenester. Google Play-tjenester er integreret i Android. Få flere oplysninger om Google Play-tjenester.

Trin 1: Begræns de apps, der bruger mest batteri

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

Begræns apps med højt batteriforbrug i baggrunden

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Batteri.
  3. Hvis der vises et kort med en anbefaling om at begrænse en app, skal du trykke på kortet Og så Begræns.

Begræns apps med et højt samlet batteriforbrug

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Batteri Og så Mere Mere Og så Batteriforbrug.
  3. Under "Batteriforbrug siden sidste fulde opladning" kan du se en liste over apps, og hvor stor en procentdel af batteriet hver app har brugt.
    Tip! Hvis du også vil medtage tjenester på denne liste, skal du trykke på Mere Mere Og så Vis brug af enheden siden fuld opladning.
  4. Du kan se eller ændre, hvordan en angivet app bruger batteri, ved at trykke på den.​
    • Det er muligt at deaktivere Begrænsning af baggrundsaktivitet for nogle apps.
    • Vi anbefaler, at Batterioptimering forbliver aktiveret for alle apps.
Trin 2: Tving problematiske apps til at standse

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

Du behøver ikke at lukke dine apps, medmindre noget går galt. Det sparer ikke på batteriet at lukke apps ved at stryge dem ud til siden.

Hvis du vil deaktivere en app helt, bl.a. baggrundstjenester, som muligvis bruger batteri, kan du dog tvinge appen til at standse. Hvis du tvinger en app til at standse og genstarte, svarer det til en "fuldstændig genstart".

Vigtigt! Hvis du tvinger vigtige apps eller tjenester til at standse, vil enheden ikke fungere korrekt. Det er ikke alle apps, det er muligt at tvinge til at standse.

• Sådan tvinger du en app til at standse:
    1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
    2. Tryk på Apps og underretninger.
    3. Vælg appen på listen.
      • Tryk på Se alle apps for at se flere apps.
      • Hvis du ikke kan se listen, skal du trykke på Appinfo.
    4. Tryk på Tving til at standse Og så OK.
  • Hvis du vil starte en stoppet app, skal du åbne den som normalt.
  • Hvis problemet vender tilbage, efter du har startet en standset app, kan du afinstallere den.
Trin 3: Afinstaller problematiske apps

Hvis en app stadig bruger for meget batteri, efter du har tvunget den til at standse og genstartet den, kan du afinstallere den.

1. Hold den app, du vil afinstallere, nede.
  2. Du kan se dine muligheder ved at begynde at trække appen.
  3. Træk appen til Afinstaller øverst på skærmen. Hvis "Afinstaller" ikke vises, kan du ikke afinstallere appen.
  4. Løft fingeren.

Tip! Du kan se Afinstaller, Fjern eller begge dele. "Afinstaller" fjerner appen fra din enhed. "Fjern" fjerner den kun fra din startskærm.

Tjek enheden

Hvis der ikke er nogen apps, der aflader batteriet, kan du prøve følgende trin. De kan løse problemer med afladning af batteriet i baggrunden.

Genstart din enhed

Du kan genstarte din enhed ved at holde afbryderknappen inde i et par sekunder. Tryk derefter på Genstart Genstart på skærmen.

Hvis du ikke kan se "Genstart", kan du holde afbryderknappen inde i ca. 30 sekunder, indtil telefonen genstarter.

Søg efter Android-opdateringer

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

Systemopdateringer kan indeholde forbedringer, der kan løse dit problem.

Sådan finder og installerer du systemopdateringer:

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Nederst på siden skal du trykke på System and then Avanceret and then Systemopdatering. Det kan være nødvendigt først at trykke på Om telefonen eller Om din tablet.
  3. Du får nu vist din opdateringsstatus. Følg vejledningen på skærmen, hvis der er en.
Søg efter appopdateringer

Appopdateringer kan indeholde forbedringer, der kan løse dit problem.

Sådan ser og modtager du opdateringer til dine apps:

1. Åbn appen Google Play Butik Google Play på din telefon.
  2. Tryk på menuen Menu and then Mine apps og spil.
  3. Apps med tilgængelige opdateringer er markeret med "Opdater".
    • Hvis der er en tilgængelig opdatering, skal du trykke på Opdater.
    • Hvis der er flere tilgængelige opdateringer, skal du trykke på Opdater alle.

Avancerede løsningsmuligheder

Gendan fabriksindstillingerne

Du kan fjerne alle de processer på din enhed, der kan forårsage problemet, ved at gendanne enhedens fabriksdata.

VIGTIGT! Hvis du gendanner fabriksdataene, slettes alle data på din enhed. Data, der er gemt på din Google-konto, gendannes, men alle apps og deres tilknyttede data afinstalleres. Inden du gendanner fabriksdataene, anbefaler vi, at du sikkerhedskopierer dine data.

Hvis problemet skyldes en app, du har downloadet, og du installerer appen igen, kan problemet vende tilbage.