Løs problemer med en Android-enhed, der genstarter af sig selv eller går ned

Prøv at udføre følgende trin, hvis din telefon har et af disse problemer:

• Genstarter på tilfældige tidspunkter
  • Går ned uden at genstarte
  • Genstarter hele tiden: Gå til sektionen Avanceret fejlfinding.
Bemærk! Nogle af disse trin virker kun i Android 6.0 og nyere versioner. Se, hvordan du tjekker, hvilken Android-version du har.

Find og ret problemer på din telefon

Søg efter Android-opdateringer

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Nederst på skærmen skal du trykke på System og derefter Avanceret og derefter Systemopdatering. Det kan være nødvendigt først at trykke på Om telefonen eller Om din tablet.
  3. Du får nu vist din opdateringsstatus. Følg vejledningen på skærmen, hvis der er en.
Tjek din lagerplads, og frigør plads

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Lagerplads.
  3. Se, hvor meget plads der er tilbage. Din telefon kan begynde at få problemer, hvis der er mindre end 10 % lagerplads tilbage. Hvis du er ved at løbe tør for lagerplads, kan du se, hvordan du frigør plads.

Find og ret problemer med apps på din telefon

Søg efter appopdateringer
  1. Åbn appen Google Play Butik Google Play på din telefon.
  2. Tryk på menuen Menu og derefter Mine apps og spil.
  3. Apps med tilgængelige opdateringer har etiketten "Opdater".
    • Hvis der er en tilgængelig opdatering, skal du trykke på Opdater.
    • Hvis der er flere tilgængelige opdateringer, skal du trykke på Opdater alle.
Luk apps, du ikke bruger
Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.
  1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps og notifikationer Og så appen. Det kan være nødvendigt at trykke på Appinfo, inden du trykker på appen.
  3. Tryk på Tving til at standse  Og så OK.

Tip! Det er nemmere at identificere de apps, der forårsager problemer, hvis du laver en liste over de apps, du tvinger til at standse.

Undersøg, om problemet forårsages af en app

Trin 1: Genstart i sikker tilstand

Vigtigt! Sikker tilstand deaktiverer midlertidigt alle downloadede apps.

1. Hold afbryderknappen nede på din telefon.
  2. Hold Sluk Afbryderknap nede på skærmen. Tryk på OK, hvis det er nødvendigt.
  3. "Sikker tilstand" bør vises nederst på skærmen.
  4. Vent et øjeblik for at se, om problemet forsvinder. Hvis det gør, er det sandsynligvis en app, der er årsagen til problemet. Gå til trin 2 nedenfor. Hvis problemet ikke forsvinder, skal du gå til Avanceret fejlfinding.

Trin 2: Genstart din telefon som normalt, og tjek dine apps

1. Genstart telefonen.
  2. Afinstaller apps, du har downloadet for nylig, én efter én. Se, hvordan du sletter apps.
  3. Hver gang, du har fjernet en app, skal du genstarte din telefon som normalt. Se, om det løste problemet at fjerne appen.
  4. Når du har fjernet den app, der forårsagede problemet, kan du geninstallere de andre apps, du fjernede. Se, hvordan du geninstallerer apps.

Avanceret fejlfinding

Fjern etuier og eksterne batterier

Hvis du bruger et etui fra en tredjepart, en ekstern batteripakke eller andet ekstraudstyr til din telefon, kan du prøve at fjerne det under fejlfindingen.

Sørg for, at eksternt udstyr ikke dækker for din telefons sensorer eller trykker på dens knapper.

Gendan eventuelt enhedens fabriksdata
VIGTIGT! Hvis du gendanner fabriksdataene, bliver alle data på din telefon slettet. Data, der er gemt på din Google-konto, gendannes, men alle apps og deres tilknyttede data afinstalleres. Før du gendanner fabriksdataene, anbefaler vi, at du sikkerhedskopierer dine data.

Tip! Hvis problemet skyldes en app, du har downloadet, og du geninstallerer appen, kan problemet opstå igen.