Få mest mulig batteritid ud af din Android-enhed

Her er nogle tips, der kan hjælpe med at forlænge batteritiden på din Android-enhed.

Hvis batteriet er ved at løbe tør, kan du aktivere batterisparefunktionen. Find derefter ud af, hvordan du får et lavt batteriniveau til at holde længere.

Bemærk! Nogle af disse trin er kun relevante for Android 9 og nyere versioner. Se, hvordan du tjekker, hvilken Android-version du har.

Pas på dit batteri

• Brug den strømadapter, der fulgte med din enhed
    Andre strømadaptere kan oplade langsomt, slet ikke oplade eller beskadige enheden eller batteriet.
  • Opbevar den køligt
    Undgå situationer, hvor enheden kan blive overophedet. Selv når du ikke bruger batteriet, aflades det meget hurtigere, når det er varmt. Denne form for afladning kan skade batteriet. Din enhed bliver varm, når den er tilsluttet en stikkontakt, så du bør kun oplade den, når det er nødvendigt.
  • Oplad efter behov
    Du behøver ikke at lære din enhed, hvor meget kapacitet batteriet har, ved at gå fra fuld til nul batteriopladning, eller fra nul til fuld batteriopladning.

Vælg indstillinger, der anvender mindre batteri

Skift skærmvisning

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

Lad skærmen slukke hurtigere

Angiv en kortere tid for, hvornår skærmen slukker, for at reducere batteriforbruget, når du ikke bruger telefonens skærm.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Skærm Og så Avanceret Og så Dvale.
  3. Vælg et tidspunkt. Vi anbefaler 30 sekunder.

Reducer skærmens lysstyrke

Reducer skærmens lysstyrke for at spare på batteriet.

1. Stryg nedad med to fingre øverst på skærmen.
  2. Øverst på skærmen skal du skubbe skyderen til venstre.

Indstil skærmen til automatisk at ændre lysstyrke

Du kan spare på batteriet ved at få skærmens lysstyrke til at tilpasse sig lyset omkring dig.

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Skærm Og så Automatisk lysstyrke.
  3. Aktivér Automatisk lysstyrke.
Deaktiver underretningslys

Hvis din enhed har et LED-underretningslys, kan du spare på batteriet ved at deaktivere det pågældende lys.

Deaktiver lyd og vibration for tastaturet

Du kan spare på batteriet ved at deaktivere lyd og vibration for enhedens tastatur.

Reducer afladning af batteri pga. apps i baggrunden

Begræns apps, der bruger mere batteri

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

Du kan begrænse batteriforbruget i baggrunden for den enkelte app. I indstillingerne for dit batteri, kan du se følgende:

• Anbefalinger til, hvilke apps du bør begrænse.
  • Hvilke apps der bruger mest batteri.

Se, hvordan du begrænser brugen af batteri for apps.

Sørg for, at batterijustering og batterioptimering er aktiveret

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

Sådan sikrer du, at dine apps kun bruger batteri, når der er behov for det:

Sørg for, at batterijustering er aktiveret på din telefon

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Batteri Og så Batterijustering.
  3. Aktivér Batterijustering.

Sørg for, at batterioptimering er aktiveret for alle apps

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Apps og underretninger Og så Avanceret Og så Særlig appadgang Og så Batterioptimering.
  3. Hvis en app er angivet som "Ikke-optimeret", skal du trykke på appen Og så Optimer Og så Udfør.
Deaktiver funktioner, der belaster batteriet meget

Du kan spare på batteriet ved at deaktivere netdeling og hotspots, når du ikke bruger dem.

Du kan indstille Wi-Fi til at slå fra, når din skærm er slukket.

Se, hvad der aflader et batteri mest.

Slet konti, der ikke bruges

Færre konti på en enhed kan spare på batteriet. Enhedens ejer kan slette konti og brugerprofiler.

Se, hvordan du fjerner konti.