Få mest mulig batteritid ud af din Android-enhed

Du kan sørge for, at batteriet holder længere i hele telefonens levetid ved at passe på batteriet og reducere batteriforbruget.
Bemærk! Nogle af disse trin fungerer kun i Android 9 og nyere. Se, hvordan du tjekker, hvilken Android-version du har.

Vælg indstillinger, der anvender mindre batteri

Skift skærmvisning

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

Lad skærmen slukke hurtigere

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Skærm Og så Avanceret Og så Timeout for skærmen.
  3. Vælg et tidspunkt, f.eks. 30 sekunder.

Reducer skærmens lysstyrke

1. Stryg nedad med to fingre øverst på skærmen.
  2. Øverst på skærmen skal du skubbe skyderen til venstre.

Indstil skærmen til automatisk at ændre lysstyrke

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Skærm Og så Automatisk lysstyrke.
  3. Aktivér Tilpasset lysstyrke.
Deaktiver lyd og vibration for tastaturet
  1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Lyd Og så Avanceret.
  3. Slå lyd eller vibration til eller fra.

Reducer afladning af batteri pga. apps i baggrunden

Begræns apps, der bruger mere batteri

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

Begræns apps med højt batteriforbrug i baggrunden

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Batteri.
  3. Hvis der vises et kort med en anbefaling om at begrænse en app, skal du trykke på kortet Og så Begræns.

Begræns apps med et højt samlet batteriforbrug

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Batteri Og så Mere Mere Og så Batteriforbrug.
  3. Under "Batteriforbrug siden fuld opladning" kan du se en liste over apps, og hvor stor en procentdel af batteriet hver app har brugt.
    Tip! Hvis du også vil medtage tjenester på denne liste, skal du trykke på Mere Mere Og så Vis enhedsforbrug siden fuld opladning.
  4. Du kan se eller ændre, hvordan en angivet app bruger batteri, ved at trykke på den.​
    • Du kan aktivere Begrænsning af baggrundsaktivitet for nogle apps.
    • Vi anbefaler, at Batterioptimering forbliver aktiveret for alle apps.
Sørg for, at Batterijustering og Batterioptimering er aktiveret

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

Sørg for, at Batterijustering er aktiveret på din telefon

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Batteri Og så Batterijustering.
  3. Aktivér Batterijustering.

Sørg for, at Batterioptimering er aktiveret for alle apps

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps og notifikationer Og så Avanceret Og så Særlig appadgang Og så Batterioptimering.
  3. Hvis en app er angivet som "Ikke-optimeret", skal du trykke på appen Og så Optimer Udfør.
Deaktiver funktioner, der belaster batteriet meget

Se, hvad der aflader et batteri mest.

Slet konti, der ikke bruges

Du kan spare på batteriet ved at reducere antallet af konti på din telefon. Telefonens ejer kan slette konti og brugerprofiler.

Se, hvordan du fjerner konti.

Pas på dit batteri

Brug den strømadapter, der fulgte med din telefon

Andre strømadaptere og opladere kan oplade langsomt, slet ikke oplade eller beskadige telefonen eller batteriet.

Opbevar den køligt

Undgå situationer, hvor telefonen kan blive overophedet.

Selv når du ikke bruger batteriet, aflades det meget hurtigere, når det er varmt. Denne form for afladning kan skade batteriet.

Tip! Din telefon bliver varm, når den er tilsluttet en stikkontakt, så du bør kun oplade den, når det er nødvendigt.

Oplad efter behov

Det er ikke nødvendigt at gå fra fuldt batteriniveau til et fuldstændig afladet batteri eller omvendt, for at din telefon kan finde ud af, hvor meget kapacitet batteriet har.