Eleiden käyttö Pixel-puhelimella

Voit käyttää puhelintasi eleiden avulla. Joitakin eleitä voi ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä.

Tärkeää:

Eleiden ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Eleet.
  3. Valitse ele, jota haluat muuttaa.
Vinkki: Saat lisätietoja esteettömyyseleistä tutustumalla TalkBack-eleisiin tai suurennukseen

Ilmoitusten tarkistaminen

• Ilmoitukset sormenjäljen pyyhkäisyllä
    Jos Pixel-puhelimellasi on sormenjälkitunnistin: Kun puhelimesi ei ole lukittuna, voit tarkistaa ilmoitukset pyyhkäisemällä tunnistimesta alaspäin.
  • Ilmoitusten tarkistaminen napauttamalla
    Kun puhelimesi on lukittuna, voit tarkistaa ilmoitukset napauttamalla näyttöä.
  • Ilmoitusten tarkistaminen puhelinta nostamalla
    Kun puhelimesi on lukittuna, voit tarkistaa ilmoitukset ottamalla sen käteesi.
    Näin voit tarkistaa ilmoitukset puhelinta nostamalla

Tarkista ilmoitukset nostamalla puhelin

Vinkki: Lue lisää ilmoitusten hallinnasta.

Sovellusten etsiminen

Sovelluksen avaaminen tai tehtävän suorittaminen pikanäpäytyksellä

Tärkeää: Tämä ominaisuus toimii vain Pixel 4a (5G):llä ja uudemmilla puhelimilla.

Voit ottaa kuvakaappauksen tai toistaa ja keskeyttää mediaa napauttamalla puhelimen takaosaa kahdesti. Voit myös näyttää ilmoituksia tai avata sovelluksen. Näin voit muuttaa asetuksia:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmäja sittenEleetja sittenPikanäpäytys.
  3. Laita Käytä pikanäpäytystä päälle.
  4. Valitse toiminto.
    • Jos haluat avata sovelluksen, valitse Avaa sovellus. Valitse Avaa sovellus ‐kohdan vierestä Asetukset Asetukset. Valitse sitten sovellus.

Viimeistele toiminto napauttamalla puhelimen takaosaa kahdesti.

Kameran avaaminen ja kameroiden vaihtelu

• Kameraan siirtyminen
    Voit avata kameran miltä tahansa näytöltä painamalla puhelimen virtapainiketta kahdesti.
  • Kameroiden vaihtelu
    Kun kamera on auki, voit vaihdella etu- ja takakameran välillä kääntämällä puhelinta kahdesti.
    Näin voit vaihdella kameroita

Avaa selfie-tila kaksoiskääntämällä

Puhelimen hiljentäminen nopeasti

Musiikin kuuntelu (vain Pixel 4)

Voit ohittaa kappaleen tai palata äsken toistamaasi kappaleeseen heilauttamalla kättä puhelimen yläpuolella. Lue lisää pikaeleiden ottamisesta käyttöön.

Kappaleiden ohittaminen

Kappaleiden ohittaminen

Assistantille puhuminen

• Kulmasta pyyhkäisy
    Jos käytät eleillä siirtymistä, avaa Google Assistant pyyhkäisemällä näytön oikeasta tai vasemmasta kulmasta. Lue lisää siitä, kuinka voit liikkua puhelimessasi.
  • Puhelimen puristaminen (Pixel 2–4)
    Voit käyttää Google Assistantia puristamalla puhelimesi alaosaa. Jos käytät Pixel 1:tä tai 4a:ta, sano Ok Google puristamisen sijaan. Lue lisää Google Assistantille puhumisesta.
    Vinkki: Jos haluat määrittää, kuinka lujasti puhelinta tarvitsee puristaa, valitse Asetukset-sovellus Ja sitten Järjestelmä Ja sitten Eleet Ja sitten Active Edge.
  • Virtapainikkeen painaminen pitkään

Paina Pixel 6:lla ja uudemmilla virtapainiketta pitkään, niin voit käyttää Google Assistantia.

Näin voit muuttaa asetuksia, joiden avulla voit puhua Assistantille virtapainikkeen avulla Pixel 3 – Pixel 5a (5G) ‑puhelimilla:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Järjestelmä > Eleet.
    3. Paina pitkään virtapainiketta.
    4. Laita Paina pitkään käynnistääksesi Assistant päälle.
    Vinkki: Voit valita, kauanko virtapainiketta täytyy painaa, Asetukset-sovelluksesta. Valitse Järjestelmä Ja sitten Eleet Ja sitten Paina pitkään virtapainiketta.
Puhelimen puristaminen

Purista puhelinta

Muita lähteitä