Jumiutuvan tai reagoimattoman Android-laitteen korjaaminen

Kokeile seuraavia ohjeita, jos puhelimessa on näitä ongelmia:

• Se jumiutuu.
  • Se ei enää vastaa.
  • Sen näyttö ei suostu sammumaan.

Käynnistä puhelin uudelleen jokaisen vaiheen jälkeen nähdäksesi, korjautuiko ongelma.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.0:a ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Puhelimen uudelleenkäynnistys

Jos puhelimen näyttö ei suostu sammumaan, käynnistä se uudelleen pitämällä virtapainiketta painettuna noin 30 sekunnin ajan.

Puhelimen vianetsintä

Android-päivitysten tarkistaminen

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoa laitteen valmistajalta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse alareunasta Järjestelmä ja sitten Järjestelmäpäivitys.
    • Valitse tarvittaessa ensin Tietoja puhelimesta tai Tietoja tabletista.
  3. Kun päivityksen tila näkyy näytöllä, seuraa ohjeita.
Tallennustilan tarkastaminen ja tilan vapautus

Näet puhelimen vapaan tallennustilan yleensä Asetukset-sovelluksesta. Asetukset vaihtelevat puhelimesta riippuen. Saat lisätietoja laitteen valmistajalta.

Laitteessa voi esiintyä ongelmia, jos tallennustilaa on jäljellä alle 10 %. Jos tallennustila on käymässä vähiin, lue ohjeita tilan vapauttamiseen.

Puhelimen sovellusten vianetsintä

Sovelluspäivitysten tarkistaminen

Tarkista, onko Kamera-sovellukseen saatavilla päivitys:

1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Hallinnoi sovelluksia ja laitteita.
  4. Asenna kaikki Pixel-kameralle saatavilla olevat päivitykset kohdasta "Päivityksiä saatavilla".

Näin tarkistat, onko Android-järjestelmäpäivitys saatavilla:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä.
  3. Valitse Ohjelmistopäivitykset.
  4. Valitse Järjestelmäpäivitys.
  5. Valitse Tarkista päivitykset.
Käyttämättömien sovellusten sulkeminen
Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoa laitteen valmistajalta.
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja sitten Näytä kaikki sovellukset.
  3. Valitse sovellus ja sitten Pakota lopetus ja sitten OK

Vinkki: Sinun on helpompi löytää ongelmallisia sovelluksia, kun pidät kirjaa siitä, mitkä sovellukset olet pakottanut sulkeutumaan.

Sovelluksen aiheuttamasta ongelmasta varmistuminen

Käynnistä uudelleen vikasietotilassa

Tärkeää: Vikasietotila sammuttaa väliaikaisesti kaikki ladatut sovellukset.

Uudelleenkäynnistys vikasietotilassa vaihtelee puhelimen mukaan. Valmistajan tukisivustolta saat ohjeet puhelimen käynnistämiseksi uudelleen vikasietotilassa.

Tarkista, ratkesiko ongelma

Katso, ratkesiko ongelma. Jos ongelma ratkeaa, se johtui luultavasti sovelluksesta. Siirry seuraavaan vaiheeseen. Jos ongelma ei ratkennut, avaa Vianetsinnän lisäohjeet.

Käynnistä puhelin uudelleen tavalliseen tapaan ja tarkista sovellukset

1. Käynnistä puhelin uudelleen.
  2. Poista äskettäin ladattuja sovelluksia yksi kerrallaan. Lue lisää sovellusten poistamisesta.
  3. Käynnistä puhelin uudelleen tavalliseen tapaan kunkin sovelluksen poistamisen jälkeen. Tarkista, korjasiko sovelluksen poistaminen ongelman.
  4. Kun olet poistanut ongelmia aiheuttaneen sovelluksen, voit palauttaa muut poistamasi sovellukset laitteelle. Lue lisää sovellusten asentamisesta uudelleen.

Vianetsinnän lisäohjeet

Laitteen tehdasasetusten palautus
Tärkeää: Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaiken datan puhelimelta. Voit palauttaa mitä tahansa Google-tilillesi tallennettua dataa, mutta kaikki sovellukset ja niihin liittyvät tiedot poistetaan. Varmuuskopioi puhelin ennen tehdasasetusten palauttamista.

Vinkkejä:

• Jos puhelin ei vastaa tai näyttö pysyy tyhjänä, voit palauttaa tehdasasetukset puhelimen painikkeilla.
  • Jos lataamasi sovellus aiheutti ongelman ja lataat sovelluksen uudelleen, ongelma saattaa palata.

Muita lähteitä