De rechten voor apps wijzigen op uw Pixel-telefoon

U kunt bepaalde apps toestemming geven om verschillende functies van uw telefoon te gebruiken, zoals uw camera of contactenlijst. Een app stuurt een rechtenverzoek voor het gebruik van functies op uw telefoon. U kunt dit verzoek toestaan of weigeren. Via de instellingen van uw telefoon kunt u ook de rechten voor één app of alle rechten van een bepaald type wijzigen.
Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 10 en hoger. Bekijk meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

De rechten voor een app wijzigen

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen.
  3. Tik op de app die u wilt wijzigen. Als u de app niet kunt vinden, tikt u eerst op Alle apps bekijken of App-info.
  4. Tik op Rechten.
    • Als u rechten voor de app heeft toegestaan of geweigerd, vindt u ze hier.
  5. Als u een instelling voor rechten wilt wijzigen, tikt u erop en kiest u Toestaan of Weigeren.

De rechten wijzigen op basis van het type

U kunt controleren welke apps dezelfde instelling voor rechten hebben. U kunt bijvoorbeeld controleren welk apps rechten hebben om uw agenda te bekijken.
  1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Privacy en dan Rechtenbeheer.
  3. Tik op een rechtentype.
    • Als u rechten voor een app heeft toegestaan of geweigerd, vindt u ze hier.
  4. Als u de rechten van een app wilt wijzigen, tikt u op de app en kiest u Toestaan of Weigeren.

Typen rechten

Hieronder vindt u een lijst met rechten en wat een app hiermee kan doen.

• Lichaamssensoren: Sensorgegevens over uw vitale functies ontvangen.
  • Agenda: Uw standaardagenda gebruiken.
  • Gesprekslijst: Uw gespreksgeschiedenis bekijken en wijzigen.
  • Camera: Uw camera gebruiken om foto's of video's te maken.
  • Contacten: Uw contactenlijst bekijken.
  • Locatie: De locatie van uw apparaat opvragen. Learn about location settings.
  • Microfoon: Audio opnemen.
  • Telefoon: Telefoongesprekken voeren en beheren.
  • Fysieke activiteit: Informatie krijgen over uw activiteiten, zoals lopen, fietsen, aantal stappen en meer.
  • Sms: Sms-berichten bekijken en verzenden.
  • Opslag: Foto's en andere bestanden opslaan op uw telefoon.