App-instellingen controleren of wijzigen

U kunt informatie bekijken over (en de instellingen wijzigen voor) de apps op uw Android-telefoon of -tablet.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.1 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

App-instellingen wijzigen

1. Open de app Instellingen Instellingen-app van uw apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen.
  3. Tik op de app die u wilt wijzigen. Als deze niet wordt weergegeven, tikt u eerst op Alle apps bekijken of App-info.
  4. Als u een instelling wilt bewerken, tikt u erop. De beschikbare instellingen verschillen per app.

U kunt meer app-instellingen vinden in het menu Instellingen van elke app.

App-machtigingen, standaardinstellingen en voorkeuren wijzigen

App-machtigingen en standaardinstellingen wijzigen

In plaats van elke app afzonderlijk te controleren, kunt u een lijst weergeven met apps die een bepaalde instelling hebben. U kunt bijvoorbeeld zien welk apps rechten hebben om uw agenda te bekijken.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app van uw apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen.
  3. Als u een instelling wilt bewerken, tikt u erop. De beschikbare instellingen variëren per apparaat en Android-versie.
Systeem-apps bekijken
  1. Open de app Instellingen Instellingen-app van uw apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken. (Als u 'Alle apps bekijken' niet ziet, tikt u op App-info.)
  3. Tik op Meer Meer en dan Systeem weergeven.
App-voorkeuren resetten

Al uw app-instellingen in één keer resetten:

1. Open de app Instellingen Instellingen-app van uw apparaat.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken. (Als u 'Alle apps bekijken' niet ziet, tikt u op App-info.)
  3. Tik op Meer Meer en dan App-voorkeuren resetten.