Interagera med din omgivning

Med hjälp av I närheten kan du hitta och interagera med tjänster nära dig (på ett avstånd av ca 30 m).

• Du kan beställa något på ett kafé eller hitta varor i en butik på mobilen.
  • Du och dina vänner kan spela spel tillsammans eller samarbeta i appar på era egna mobiler.
Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 8.0 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Aktivera eller inaktivera aviseringar

De första gångerna du får en avisering från enheter i närheten visas en genväg för att inaktivera aviseringar. Så här inaktiverar du aviseringar:

1. Tryck på aviseringen.
  2. Tryck på Få aviseringar när det finns länkar.

Om du inaktiverar aviseringar visas fortfarande tillgängliga interaktioner i närheten i appen Inställningar. Du kan välja vilka aviseringar du vill få.

Inaktivera alla aviseringar om platser eller länkar
  1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på mobilen.
  2. Tryck på Google följt av I närheten följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på en kategori under Aviseringskategorier.
  4. Aktivera eller inaktivera den här typen av aviseringar.
Inaktivera aviseringar från en viss plats
  1. Besök den fysiska platsen som aviseringarna kommer ifrån.
  2. Kontrollera att Bluetooth och Plats har aktiverats på mobilen.
  3. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på mobilen.
  4. Tryck på Google följt av I närheten.
  5. Tryck länge på platsens namn i listan.
  6. Tryck på Ljud av eller Visa.
Inaktivera aviseringar från en app
  1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på mobilen.
  2. Tryck på Google följt av I närheten följt av Inställningar Inställningar.
  3. Välj en app under Använder I närheten.

Obs! En app som inte tillåts använda I närheten fungerar fortfarande på mobilen.

Interagera med platser nära dig

Interagera med platser i närheten

Detta händer när du kommer i närheten av en plats där appar eller webbplatser kan delas med dig:

Om du har aktiverat aviseringar

1. Du får en avisering om vad du kan göra på platsen.
  2. Tryck på aviseringen.

Om du har inaktiverat aviseringar

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på mobilen.
  2. Tryck på Google följt av I närheten.
  3. Tryck på ett kort.
Anslut till appar och personer i närheten

Om du öppnar en app samtidigt som en person i närheten har samma app öppen får båda en förfrågan om ni vill ansluta till varandra på sin mobil.

Så här kontrollerar du vilka appar som fungerar med I närheten.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på mobilen.
  2. Tryck på Google följt av I närheten följt av Inställningar Inställningar.
  3. En lista över appar visas under Använder i närheten.

Så här fungerar I närheten

Små mängder mobildata eller Wi-Fi kan behöva användas för att ansluta I närheten till Google och få information om sändningar eller delade appar.

I närheten varken spårar, övervakar eller skickar personliga uppgifter som finns på mobilen

• Sändningar från I närheten går bara åt ett håll, precis som TV och radio. Tjänster som skickar signaler från I närheten varken identifierar eller tar emot data från din mobil.
  • Med ditt tillstånd delar appar som fungerar med I närheten med varandra via fjärrservrar. Enheter som delar är inte direkt anslutna.

Felsöka problem

Kontrollera att platsen där du befinner dig är kompatibelt med I närheten

Kontrollera att du är tillräckligt nära

I närheten fungerar på ett avstånd av ca. 30 m från medverkande platser.

Kontrollera att platsen är kompatibelt med I närheten

• Kontrollera att I närheten är aktiverat. Läs mer om hur du aktiverar I närheten (ovan).
  • Öppna appen Inställningar Appen Inställningar följt av Google följt av I närheten och tryck på Uppdatera Läs in igen.
  • Testa att använda funktionen igen lite senare eller någon annanstans. I närheten fungerar inte överallt.
Kontrollera inställningar och anslutningar

Kontrollera inställningarna för Bluetooth och Plats

Om du vill få aviseringar eller uppgifter måste Bluetooth eller Plats är aktiverat.

Du blir ombedd att aktivera Bluetooth och Plats i mobilen om de är inaktiverade när du tillåter att en app använder I närheten.

Kontrollera Wi-Fi- eller mobilanslutningen

Om du vill visa alternativ från I närheten kontrollerar du att mobilen är ansluten till internet.

Läs om hur du kontrollerar Wi-Fi-anslutningen eller mobilnätverksanslutningen.

Leta efter samma delade app

Om du vill samarbeta med andra i appar som fungerar med I närheten kontrollerar du att alla personer har samma app på sina mobiler.

Appar kan använda I närheten på flera olika sätt. Om du vill veta mer läser du mer om hur du kontaktar appens utvecklare.