Vuorovaikutus sovellusten ja lähistöllä olevien henkilöiden kanssa

Voit käyttää puhelintasi lähistöllä olevien henkilöiden löytämiseen ja vuorovaikutukseen heidän kanssaan. Voit esimerkiksi pelata peliä tai tehdä yhteistyötä Nearbyn kanssa toimivalla sovelluksella ystävien kanssa.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 10:tä tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Mitä tarvitset

Interaktiivinen toiminta muiden kanssa edellyttää, että

• olet 30 metrin säteellä heistä
  • sinä ja muut henkilöt käytätte samaa sovellusta
  • sovellus, jolla haluat tehdä yhteistyötä, toimii Nearbyn kanssa.

Nearbyn kanssa toimivat sovellukset

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Yksityisyys Ja sitten Yksityisyydenhallintapaneeli Ja sitten Katso muut luvat.
  3. Valitse Lähellä olevat laitteet.
  4. Napauta sovellusta, jos haluat laittaa ilmoitukset lähellä olevista laitteista pois päältä. Valitse sitten "Sovellus pyytää pääsyä näihin: Lähellä olevat laitteet" ‐kohdasta Älä salli.

Vinkki: Jos poistat sovelluksen Nearby-ilmoitukset käytöstä, sovellus toimii silti puhelimella.

Vianetsintä: Asetusten ja yhteyksien tarkistaminen

Bluetooth ja sijainti

Jos haluat saada Nearby-ilmoituksia, varmista, että Bluetooth ja sijainti ovat käytössä.

Wi-Fi- tai mobiiliyhteyden tarkistaminen
Jos haluat saada Nearby-ilmoituksia, varmista, että puhelimesi on yhteydessä internetiin. Varmista, että puhelin on yhdistetty Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon.

Näin Nearby toimii

Kun avaat Nearbyta käyttävän sovelluksen ja lähellä olevalla henkilöllä on sama sovellus avoinna, puhelimet ehdottavat yhteyden luomista.

Nearby käyttää pieniä määriä dataa Wi-Fi- tai mobiiliverkossa muodostaakseen yhteyden Googleen ja noutaakseen jaettuihin sovelluksiin liittyviä tietoja.

Nearby ei seuraa tai tarkkaile puhelintasi eikä lähetä siltä henkilötietoja. Luvan saatuaan Nearbyn kanssa toimivat sovellukset jakavat keskenään tietoja etäpalvelinten kautta. Tietoja jakavat laitteet eivät muodosta suoraa yhteyttä toisiinsa.

Vinkki: Jos haluat lisätietoja siitä, miten tietty sovellus käyttää Nearbyta, ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään.

Muita lähteitä