Løs problemer med Wi-Fi-forbindelsen

Hvis du har problemer med Wi-Fi-forbindelsen, f.eks. med Wi-Fi-godkendelsen eller med at bevare forbindelsen, kan du prøve løsningerne nedenfor. Prøv f.eks. disse trin, hvis der er et udråbstegn Wi-Fi problem på Wi-Fi-ikonet på din Pixel- eller Nexus-enhed.

Du kan tjekke, om de enkelte løsninger virker, ved at åbne en webside på din enhed.

Bemærk! Nogle af disse trin virker kun i Android 8.1 og nyere. Se, hvordan du tjekker, hvilken Android-version du har.

Trin 1: Tjek indstillinger og genstart

1. Sørg for, at Wi-Fi er slået til. Slå det derefter fra og til igen for at genoprette forbindelsen. Se, hvordan du gør
  2. Sørg for, at Flytilstand er slået fra. Slå det derefter til og fra igen for at genoprette forbindelsen. Se, hvordan du gør.
  3. Hold enhedens afbryderknap inde i et par sekunder. Tryk derefter på Genstart Genstart på skærmen. (Hvis du ikke kan se "Genstart", skal du holde afbryderknappen inde i ca. 30 sekunder, indtil din telefon genstarter).

Trin 2: Find problemtypen

• Enhed
    Prøv at oprette forbindelse til Wi-Fi-netværket med en anden enhed, f.eks. en computer eller en vens telefon. Hvis andre enheder kan bruge netværket, er det sandsynligvis din enhed, der er problemet.
  • Netværk
    Tjek, om din enhed kan oprette forbindelse til et andet Wi-Fi-netværk, f.eks. hjemme hos en ven eller på et offentligt netværk. Hvis din enhed kan oprette forbindelse andre steder, er det sandsynligvis dit netværk, der er problemet.
  • Internet
    Hvis din enhed opretter forbindelse til Wi-Fi-netværket, men du stadig ikke har internetadgang, er det sandsynligvis din internetforbindelse, der er problemet.

Trin 3: Find og løs problemer efter type

Enhed

Tjek adgangskoden til netværket
  1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Netværk og internet Og så Wi-Fi Og så netværksnavnet.
  3. Tryk på Vis adgangskode.
Slet og tilføj netværk igen

Slet et Wi-Fi-netværk fra enheden

1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Netværk og internet Og så Wi-Fi.
  3. Aktivér Wi-Fi, hvis det er nødvendigt.
  4. Hold fingeren nede på det gemte netværk på listen, du vil slette.
  5. Tryk på Glem netværk.

Tilføj Wi-Fi-netværket igen

1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Netværk og internet Og så Wi-Fi.
  3. Tryk på Tilføj netværk nederst på listen.
  4. Angiv netværksnavnet (SSID) og andre sikkerhedsoplysninger, hvis det er nødvendigt.
  5. Tryk på Gem. Angiv en adgangskode, hvis det er nødvendigt.
Tjek, om der er problematiske apps

Problemet kan skyldes en app, som du har downloadet. Det kan du undersøge ved at genstarte din enhed i sikker tilstand.

1. Aktivér sikker tilstand. Se, hvordan du gør.
  2. Prøv at oprette forbindelse til Wi-Fi-netværket igen.
    1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
    2. Tryk på Netværk og internet Og så Wi-Fi Og så netværksnavnet.
  3. Se, om Wi-Fi-forbindelsen fungerer i sikker tilstand.
    • Hvis Wi-Fi-forbindelsen fungerer i sikker tilstand
      Problemet skyldes højst sandsynligt en downloadet app.
      1. Genstart din enhed for at afslutte sikker tilstand.
      2. Afinstaller apps, du har downloadet for nylig, én ad gangen. Se, om forbindelsen fungerer.
      3. Når du har fjernet appen, der forårsager problemet, skal du geninstallere de andre apps.
    • Hvis Wi-Fi-forbindelsen ikke fungerer i sikker tilstand
      Der er sandsynligvis et problem med Wi-Fi-netværket eller internetforbindelsen.

Internet og netværk

Genstart routeren og modemmet

Hvis du bruger din egen Wi-Fi-router og dit eget modem, skal du prøve at slukke dem og tænde dem igen.

1. Træk strømstikket ud af routeren og modemmet, og vent 15 sekunder.
  2. Sæt strømstikket i igen.
  3. Tjek, at alle ledninger og kabler er tilsluttet i begge ender.
  4. Vent et par minutter, indtil lysene på modemmet og routeren fungerer korrekt. (Se enhedens manual eller producentens supportwebsite).

Hvis lysene ikke fungerer korrekt, kan der være et problem med modemmet, routeren eller internetforbindelsen.

Kontakt netværksadministratoren eller din internetudbyder. Der kan f.eks. være en afbrydelse i tjenesten, eller der kan være behov for at nulstille din internetforbindelse.

Log ind på et offentligt netværk

Offentlige netværk, f.eks. på caféer eller i lufthavne, har ofte en webside, som du skal udfylde for at bruge netværket. Hvis du ikke udfylder denne side, fungerer forbindelsen til det offentlige netværk ikke.

Hvis du vil oprette forbindelse til et netværk med en sådan side, skal du logge ind eller acceptere betingelserne.

Hvis du ikke kan se en sådan side, når du har oprettet forbindelse til et offentligt netværk:

• Tjek, om der er en underretning, der beder dig om at logge ind.
  • Åbn en ny side i et nyt vindue.

Hvis disse trin ikke virker, kan du prøve at genstarte forbindelsen til netværket:

1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Netværk og internet Og så Wi-Fi.
  3. Hold netværksnavnet nede. Tryk på Glem netværk.
  4. Slå Wi-Fi fra og til igen.
  5. Tryk på netværkets navn på listen.
  6. Du får en underretning om at logge ind. Tryk på underretningen.
  7. Acceptér betingelserne for at oprette forbindelse til netværket.
Nulstil alle netværksindstillinger
  1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Netværk og internet Og så Mere Mere Og så Nulstil Wi-Fi, mobil og Bluetooth.
  3. Tryk på Nulstil indstillinger nederst.

Wi-Fi-hotspot

Tjek, at hotspot er slået til
  1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Netværk og internet Og så Hotspot og netdeling.
  3. Aktivér Wi-Fi-hotspot.
    • Hvis det allerede er slået til, skal du slå det fra og til igen.
    • Hvis din enhed aldrig har haft et hotspot, skal du først trykke på Konfiguration af Wi-Fi-hotspot.

Få flere oplysninger om hotspots og netdeling.

Kontakt dit mobilselskab

Ikke alle mobiltjenesteudbydere fungerer sammen med mobilhotspots.

Hvis du har problemer, skal du kontakte dit mobilselskab. Spørg, om din enhed kan oprette forbindelse til mobilhotspots, og om de er med i dit dataabonnement.

Når du opretter forbindelse igen

Når du opretter forbindelse igen, anbefaler vi, at du tjekker den seneste systemopdatering. Opdateringer kan medføre forbedringer, der hjælper med at løse problemer. Se, hvordan du tjekker og opdaterer din Android-version.

Kan du stadig ikke oprette forbindelse?

Hvis du stadig ikke kan oprette forbindelse, skal du kontakte din internetudbyder, routerproducenten eller din netværksadministrator.