Velg hvilke apper som kan bruke posisjonen til Android-enheten din

Du kan la apper bruke posisjonen til enheten for å gjøre ting eller gi deg informasjon. Appene kan for eksempel bruke posisjonen til enheten for å vise trafikksituasjonen eller finne restauranter i nærheten.

Merk: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 9.0 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Finn hvilke apper som bruker posisjonen til telefonen din

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og posisjon og så Posisjon.
    • Hvis du ikke ser «Sikkerhet og posisjon», trykker du på Posisjon.
    • Hvis du har en jobbprofil, må du trykke på Avansert før du trykker på Posisjon.
  3. Se appene som nylig har sjekket posisjonen til enheten din, under «Nylige posisjonsforespørsler».
  4. Valgfritt: Trykk på en app for å få mer informasjon om den, for eksempel batteri- eller databruk.

Hindre en app i å bruke posisjonen til enheten din

Du kan kontrollere hvilke apper som kan se og bruke posisjonen til enheten din. Du kan for eksempel la Google Maps bruke posisjonen til telefonen din for å gi deg veibeskrivelser, men ikke dele posisjonen med et spill eller en app for sosiale medier.

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og posisjon og så Posisjon.
    • Hvis du ikke ser «Sikkerhet og posisjon», trykker du på Posisjon.
    • Hvis du har en jobbprofil, må du trykke på Avansert før du trykker på Posisjon.
  3. Trykk på Tillatelser på appnivå.
  4. Finn en app.
  5. Slå av posisjonstillatelser for appen.

Merk: For å hindre alle apper i å finne og bruke posisjonen til enheten kan du finne ut hvordan du slår av posisjon for Android-enheten din.

Finn ut hvor nøyaktig en app ser posisjonen til enheten din

Hvis en app har tillatelse til å bruke posisjonen til enheten din, kan den bruke enhetens omtrentlige posisjon, nøyaktige posisjon eller begge deler.

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Apper og varsler.
  3. Trykk på en app.
  4. Trykk på Tillatelser.
  5. Trykk på Mer Mer og så Alle tillatelser.
  6. Du kan se gjennom posisjontypen appen bruker, under «Posisjon». Hvis du ikke ser «Posisjon», finner eller bruker ikke denne appen posisjonen til enheten din.
    • Omtrentlig posisjon: Appen kan se at enheten din er innenfor et stort område med en bredde på et par hundre meter.
    • Nøyaktig posisjon: Appen kan se den nøyaktige posisjonen til enheten din, som en prikk på et kart.

Hvorfor ber apper deg om å endre posisjonsinnstillingene?

Hvis en app må bruke posisjonen til enheten din, kan den spørre om du vil endre posisjonsinnstillingene.

• «Vil du endre posisjonsinnstillinger?»: Appen må ha posisjonen til enheten din slått på for å fungere skikkelig.
  • «Vil du forbedre posisjonsnøyaktigheten?»: Hvis posisjon allerede er slått på får en app, kan appen be deg om å slå på flere innstillinger eller sensorer for å forbedre posisjonsnøyaktigheten for enheten din.
  • Wi-Fi-tilkobling: En app kan be deg om å slå på Wi-Fi, eller om å la enheten din se etter Wi-Fi-nettverk. Søking etter Wi-Fi bidrar til å finne en mer nøyaktig posisjon for enheten din.
  • Googles posisjonstjenester: La apper finne en mer nøyaktig posisjon for enheten din. Finn ut hvordan Googles posisjonsnøyaktighet forbedrer posisjonsinformasjonen. Googles posisjonsnøyaktighet er også kjent som Googles posisjonstjenester.

Endre andre posisjonsinnstillinger