Administrer posisjonsinnstillingene for apper

Du kan la apper bruke posisjonen til Android-enheten for å gjøre ting eller gi deg informasjon. Appene kan for eksempel bruke posisjonen til enheten for å sjekke inn, vise pendletrafikk eller finne restauranter i nærheten.

Merk: Android kan variere fra enhet til enhet. Denne veiledningen gjelder for enheter som kjører Android 8.0 eller nyere. Finn ut hvordan du kan sjekke Android-versjonen din.

Se hvilke apper som bruker posisjonen din

Slik ser du hvilke apper som for øyeblikket bruker – eller som nylig har brukt – posisjonen til enheten:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og posisjon og deretter Posisjon.
  3. Se appene som nylig brukte posisjonen din, under «Nylige posisjonsforespørsler». For å se mer informasjon om en app, for eksempel batteri- eller databruk, trykk på den aktuelle appen.

Slå Googles posisjonstjenester på eller av

For å hjelpe apper med å fastslå posisjonen, sender Googles posisjonstjenester anonyme posisjonsdata til Google, selv når du ikke kjører noen apper. Googles posisjonstjenester bruker kilder som Wi-Fi og mobilnettverk til å gi posisjonsinformasjon raskere og mer nøyaktig.

Du kan når som helst slå Googles posisjonstjenester på eller av.

Slå Googles posisjonstjenester på
  1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og posisjon og deretter Posisjon og deretter Modus.
  3. Velg Høy presisjon eller Batterisparing. Begge modusene bruker Wi-Fi og mobilnettverk til å fastslå posisjonen.
Slå av Googles posisjonstjenester
  1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og posisjon og deretter Posisjon.
  3. Du kan slå av Googles posisjonstjenester på to måter:
    • Trykk på Modus og deretter Bare enheten. I denne modusen brukes bare GPS for å finne posisjonen.
    • Slå Posisjon på eller av. Hvis du slår av posisjon for enheten din, slås funksjonen også av for alle appene. Mange funksjoner blir slått av.

Hvis du blir bedt om å endre posisjonsinnstillingene

Hvis en app må bruke posisjonen din, kan den spørre om du vil endre posisjonsinnstillingene.

Slik ber apper deg om å endre posisjonsinnstillingene

Apper ber deg om å endre posisjonsinnstillingene på forskjellige måter:

• «Vil du endre posisjonsinnstillinger?»
    Appen må ha posisjonen slått på. Posisjonstjenester gir appen dataene som er nødvendige for å fungere ordentlig.
  • «Vil du forbedre posisjonsnøyaktigheten?»
    Posisjonen er allerede på, men du kan slå på flere innstillinger eller sensorer for å forbedre nøyaktigheten.
  • Posisjoneringsmodus
    Nøyaktigheten forbedres hvis du bruker en annen modus. Appen kan for eksempel be om å få bruke tilgjengelige Wi-Fi- og mobilnettverk for å fastslå posisjonen. Appen velger innstillingen som bruker minst batteri.
  • Wi-Fi-tilkobling
    Skanning etter Wi-Fi-nettverk bidrar til å fastslå posisjonen. Appen ber deg om å slå på Wi-Fi, eller om å la enheten din skanne etter Wi-Fi-nettverk.
  • Googles posisjonstjenester
    Tillat at Googles posisjonstjenester hjelper apper med å finne posisjoner ved å sende anonyme posisjonsdata til Google – selv når ingen apper kjører. Googles posisjonstjenester bruker kilder som Wi-Fi og mobilnettverk til å gi posisjonsinformasjon raskere og mer nøyaktig.