Locatie-instellingen beheren voor Android-apps

U kunt de locatie van uw apparaat door apps laten gebruiken zodat ze dingen voor u kunnen doen of u informatie kunnen bieden. Apps kunnen bijvoorbeeld de locatie van uw apparaat gebruiken voor relevante verkeersinformatie of om restaurants in de buurt te vinden.

Opmerking: Android is niet precies hetzelfde op alle apparaten. Deze instructies gelden voor apparaten met Android 8.0 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

Bekijken welke apps uw locatie gebruiken

1. Open de app Instellingen App Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en locatie en vervolgens Locatie.
  3. Bekijk bij 'Recente locatieverzoeken' de apps die onlangs uw locatie hebben gecontroleerd. Als u meer informatie over een app wilt bekijken, zoals het batterij- of datagebruik, tikt u op de desbetreffende app.

De locatieservices van Google in- of uitschakelen

Via de locatieservices van Google kunnen van tijd tot tijd locatiegegevens worden verzameld om de locatiefuncties van apps te verbeteren. Deze gegevens worden geanonimiseerd en gebruikt om de locatienauwkeurigheid en locatiegebaseerde services te verbeteren. Om de locatie te schatten worden bronnen zoals wifi, mobiele netwerken en sensoren gebruikt.

U kunt de locatieservices van Google op elk moment in- of uitschakelen.

Locatieservices van Google inschakelen
  1. Open de app Instellingen App Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en locatie en vervolgens Locatie en vervolgens Modus.
  3. Kies Hoge nauwkeurigheid of Batterijbesparing. Voor beide modi kunnen wifi, mobiele netwerken en sensoren worden gebruikt om de locatie te bepalen.
Locatieservices van Google uitschakelen
  1. Open de app Instellingen App Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en locatie en vervolgens Locatie.
  3. U kunt locatieservices van Google op twee manieren uitschakelen:
    • Tik op Modus en vervolgens Alleen apparaat. In deze modus wordt alleen gps gebruikt om de locatie te bepalen.
    • Schakel Locatie uit. Als u de locatie uitschakelt voor uw apparaat, wordt deze ook uitgeschakeld voor alle apps. Veel functies worden dan uitgeschakeld.

Als u wordt gevraagd de locatie-instellingen te wijzigen

Als een app uw locatie nodig heeft, kan deze u vragen of u uw locatie-instellingen wilt wijzigen.

Hoe apps u vragen om uw locatie-instellingen te wijzigen

Apps kunnen u op verschillende manieren vragen uw locatie-instellingen te wijzigen:

• 'Locatie-instelling wijzigen?'
    Uw locatie moet worden ingeschakeld voor de app. Via locatieservices ontvangt de app de locatiegegevens die nodig zijn voor een correcte werking van de app.
  • 'Locatienauwkeurigheid verbeteren?'
    Locatie is al ingeschakeld, maar u kunt meer instellingen of sensoren inschakelen om de locatie beter te bepalen.
  • Locatiemodus
    Het gebruik van een andere modus zou de nauwkeurigheid verbeteren. De app vraagt bijvoorbeeld toestemming om naar locaties te zoeken op basis van de beschikbare mobiele en wifi-netwerken voor uw apparaat. De app kiest de instelling met het laagste batterijverbruik.
  • Wifi-verbinding
    Het apparaat kan locaties beter vinden door te zoeken naar wifi-netwerken. De app kan u vragen om wifi in te schakelen of om uw apparaat naar wifi-netwerken te laten scannen.
  • Locatieservices van Google
    Apps kunnen met behulp van de locatieservices van Google naar locaties zoeken. De locatieservices van Google kunnen van tijd tot tijd locatiegegevens verzamelen. Deze gegevens worden geanonimiseerd en gebruikt om de locatienauwkeurigheid en locatiegebaseerde services te verbeteren. Om de locatie te schatten worden bronnen zoals wifi, mobiele netwerken en sensoren gebruikt.