Locatie-instellingen beheren voor apps

U kunt de locatie van uw Android-apparaat door apps laten gebruiken zodat ze dingen voor u kunnen doen of u informatie kunnen bieden. Apps kunnen bijvoorbeeld de locatie van uw apparaat gebruiken om in te checken, het woon-werkverkeer te bekijken of restaurants in de buurt te vinden.

Opmerking: Android is niet precies hetzelfde op alle apparaten. Deze instructies gelden voor apparaten met Android 8.0 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

Bekijken welke apps uw locatie gebruiken

Als u wilt zien welke apps de locatie van uw apparaat gebruiken of onlangs hebben gebruikt:

1. Open de app Instellingen App Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en locatie en vervolgens Locatie.
  3. Bekijk bij 'Recente locatieverzoeken' de apps die onlangs toegang hebben gehad tot uw locatie. Als u meer informatie over een app wilt weergeven, zoals het batterij- of datagebruik, tikt u op de desbetreffende app.

De locatieservices van Google in- of uitschakelen

De locatieservices van Google verzenden anonieme locatiegegevens naar Google om apps te helpen bij het bepalen van de locatie, zelfs als er geen apps worden uitgevoerd. Locatieservices van Google gebruiken bronnen zoals wifi en mobiele netwerken om sneller en nauwkeuriger locatiegegevens te leveren.

U kunt de locatieservices van Google op elk moment in- of uitschakelen.

Locatieservices van Google inschakelen
  1. Open de app Instellingen App Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en locatie en vervolgens Locatie en vervolgens Modus.
  3. Kies Nauwkeurig of Batterijbesparing. Beide modi gebruiken wifi en mobiele netwerken om de locatie te bepalen.
Locatieservices van Google uitschakelen
  1. Open de app Instellingen App Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en locatie en vervolgens Locatie.
  3. U kunt locatieservices van Google op twee manieren uitschakelen:
    • Tik op Modus en vervolgens Alleen apparaat. In deze modus wordt alleen gps gebruikt om de locatie te bepalen.
    • Schakel Locatie in of uit. Als u de locatie uitschakelt voor uw apparaat, wordt deze ook uitgeschakeld voor alle apps. Veel functies worden dan uitgeschakeld.

Als u wordt gevraagd de locatie-instellingen te wijzigen

Als een app uw locatie nodig heeft, kan deze u vragen of u uw locatie-instellingen wilt wijzigen.

Hoe apps u vragen om uw locatie-instellingen te wijzigen

Apps kunnen u op verschillende manieren vragen uw locatie-instellingen te wijzigen:

• 'Locatie-instelling wijzigen?'
    Uw locatie moet worden ingeschakeld voor de app. Via locatieservices ontvangt de app de locatiegegevens die nodig zijn voor een correcte werking van de app.
  • 'Locatienauwkeurigheid verbeteren?'
    De locatie wordt al bijgehouden, maar u kunt meer instellingen of sensoren inschakelen om de nauwkeurigheid te verbeteren.
  • Locatiemodus
    Het gebruik van een andere modus zou de nauwkeurigheid verbeteren. De app vraagt bijvoorbeeld toestemming om op basis van de beschikbare mobiele en wifi-netwerken uw locatie te bepalen. De app kiest de instelling met het laagste batterijverbruik.
  • Wifi-verbinding
    Het apparaat kan de locatie beter bepalen door te zoeken naar wifi-netwerken. De app kan u vragen om wifi in te schakelen of om uw apparaat naar wifi-netwerken te laten scannen.
  • Locatieservices van Google
    Laat locatieservices van Google apps ondersteunen bij het bepalen van de locatie. Hiervoor worden anonieme locatiegegevens verzonden naar Google, ook als er geen apps actief zijn. Locatieservices van Google gebruiken bronnen zoals wifi en mobiele netwerken om sneller en nauwkeuriger locatiegegevens te leveren.