Android-puhelimen sijaintia käyttävien sovellusten valinta

Voit antaa sovelluksille oikeuden käyttää puhelimesi sijaintia, jolloin ne voivat tehdä asioita puolestasi tai kertoa sinulle tietoja. Sijaintitietoja käyttämällä sovellukset voivat esimerkiksi näyttää työmatkan liikennetietoja tai etsiä lähistöllä olevia ravintoloita.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 10:tä tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Puhelimen sijaintia käyttävien sovellusten tarkistaminen

1. Pyyhkäise alas näytön yläreunasta.
  2. Kosketa pitkään Sijainti Sijainti. Jos et näe Sijainti-kohtaa Sijainti:
    1. Valitse Muokkaa Muokkaa tai Asetukset Asetukset.
    2. Vedä Sijainti Sijainti pika-asetuksiin.
  3. Valitse Sovelluksen käyttöoikeus.
  4. Sallittu aina- ja Sallittu vain käytön aikana ‑kohdista näet sovellukset, jotka voivat käyttää puhelimesi sijaintia.
  5. Jos haluat muuttaa sovelluksen käyttöoikeutta, napauta sitä ja valitse sitten sovellukselle oikea sijainnin käyttöoikeus.

Vinkki: Jos nämä vaiheet eivät toimi, pyydä apua laitteen valmistajalta.

Puhelimen sijainnin käytön estäminen sovellukselta

Sinä päätät, mitkä sovellukset näkevät puhelimen sijaintitiedot ja voivat käyttää niitä sekä milloin tämä tapahtuu. Voit esimerkiksi sallia sijainnin käytön Google Mapsille ajo-ohjeiden saamiseksi, mutta kieltää sen peli- tai somesovellukselta.

1. Etsi sovelluskuvake puhelimen aloitusnäytöltä.
  2. Kosketa sovelluksen kuvaketta pitkään.
  3. Valitse Sovelluksen tiedot Tiedot.
  4. Valitse Käyttöoikeudet ja sitten Sijainti.
  5. Valitse vaihtoehto:
    • Salli aina: Sovellus voi käyttää sijaintiasi milloin tahansa.
    • Salli vain, kun sovellus on käytössä: Sovellus voi käyttää sijaintiasi vain sovelluksen ollessa käytössä.
    • Estä: Sovellus ei saa koskaan käyttää sijaintiasi, vaikka sovellus olisi käytössä. ​

Vinkki: Näin voit estää kaikkia sovelluksia käyttämästä puhelimesi sijaintia: Lisätietoja puhelimen sijainnin käytöstä poistamisesta.

Sovelluksen saamien puhelimen sijaintitietojen tarkkuus

Tärkeää: Jos sovelluksella on oikeus käyttää puhelimen sijaintitietoja, se voi käyttää puhelimen arvioitua sijaintia, tarkkaa sijaintia tai molempia.

1. Etsi sovelluskuvake puhelimen aloitusnäytöltä.
  2. Kosketa sovelluksen kuvaketta pitkään.
  3. Valitse Sovelluksen tiedot Tiedot.
  4. Valitse Käyttöoikeudet ja sitten Lisää Lisää ja sitten Kaikki käyttöoikeudet.
  5. Sijainti-kohdasta näet sovelluksen pyytämien sijaintitietojen tyypin. Jos Sijainti-kohtaa ei näy, sovellus ei ole pyytänyt puhelimen sijaintitietoja.

Sovellukset voivat pyytää seuraavanlaisia sijainnin käyttöoikeuksia:

• Arvioitu sijainti: Sovellus näkee puhelimen karkean sijainnin parin sadan metrin tarkkuudella.
  • Tarkka sijainti: Sovellus näkee puhelimen tarkan sijainnin, kuin pisteen kartalla.
  • Etualalla: Sovellus voi käyttää sijaintiasi vain ollessaan avoinna näytöllä tai käynnissä taustalla.
  • Taustalla: Sovellus voi käyttää sijaintitietojasi milloin tahansa, vaikka se ei olisikaan käytössä.

Miksi sovellukset pyytävät sijaintiasetusten muuttamista

• "Muutetaanko sijaintiasetuksia?": Puhelimen sijainnin on oltava käytössä, jotta sovellus toimii oikein.
  • "Parannetaanko sijainnin tarkkuutta?": Jos sijainti on jo sovelluksen käytössä, sovellus voi pyytää sinua parantamaan puhelimen sijainnin tarkkuutta ottamalla käyttöön lisää asetuksia tai antureita.
  • Wi-Fi-yhteys: Sovellus voi pyytää sinua ottamaan Wi-Fin käyttöön tai antamaan puhelimesi hakea Wi-Fi-verkkoja. Wi-Fi-haku auttaa havaitsemaan puhelimen sijainnin tarkemmin.
  • Googlen sijaintipalvelut: Anna sovellusten saada puhelimen tarkempi sijainti. Lisätietoja sijaintitietojen parantamisesta Googlen sijaintitietojen tarkkuuden avulla. Googlen sijaintitietojen tarkkuus tunnetaan myös nimellä Googlen sijaintipalvelut.

Muiden sijaintiasetusten muuttaminen