Vælg, hvilke apps der må bruge din Android-telefons placering

Du kan give apps tilladelse til at bruge telefonens placering til at udføre opgaver for dig eller give dig oplysninger. Apps kan f.eks. bruge telefonens placering til at vise dig pendlertrafik eller finde restauranter tæt på.

Bemærk! Nogle af disse trin er kun relevante i Android 11 og nyere versioner. Se, hvordan du tjekker, hvilken Android-version du har.

Find ud af, hvilke apps der bruger telefonens placering

1. Stryg nedad fra toppen af skærmen.
  2. Hold fingeren nede på Placering Placering. Hvis du ikke kan finde Placering Placering:
    1. Tryk på Rediger Rediger eller Indstillinger Indstillinger. Træk så Placering Placering til kvikmenuen.
  3. Tryk på Apptilladelse.
  4. Under "Altid tilladt", "Kun tilladt, mens de er i brug" og "Spørg hver gang" kan du se de apps, der kan bruge telefonens placering.
  5. Hvis du vil ændre appens tilladelser, skal du trykke på den og derefter vælge appens placeringsadgang. Få flere oplysninger om apptilladelser.

Sådan forhindrer du en app i at anvende telefonens placering

Du kan styre, hvilke apps der kan få adgang til og bruge telefonens placering samt hvornår. Du kan f.eks. lade Google Maps bruge telefonens placering til at give dig rutevejledning, men ikke dele placeringen med et spil eller en app til et socialt medie.

1. Find appikonet på telefonens startskærm.
  2. Hold fingeren nede på appikonet.
  3. Tryk på Appinfo Oplysninger.
  4. Tryk på Tilladelser og derefter Placering.
  5. Vælg en mulighed:
    • Tillad altid: Appen kan bruge din placering når som helst.
    • Tillad kun, mens appen er i brug: Appen kan kun anvende din placering, når du bruger appen.
    • Spørg hver gang: Appen anmoder om adgang til din placering, hver gang du åbner den. Appen kan bruge indstillingen, indtil du lukker den.
    • Afvis: Appen kan ikke bruge din placering, heller ikke når du bruger appen.

Tip! Du kan forhindre alle apps i at anvende din telefons placering, Se, hvordan du deaktiverer placeringsindstillinger.

Se, hvordan en app kan bruge telefonens placering

Vigtigt! Hvis en app har tilladelse til at anvende telefonens placering, kan den anvende telefonens omtrentlige placering, præcise placering eller begge dele.

1. Find appikonet på telefonens startskærm.
  2. Hold fingeren nede på appikonet.
  3. Tryk på Appinfo Oplysninger.
  4. Tryk på Tilladelser og derefter Mere Mere og derefter Alle tilladelser.
  5. Under "Placering" kan du finde den type placering, som appen anmodede om. Hvis du ikke kan finde "Placering", har appen ikke anmodet om telefonens placering.

Apps kan anmode om følgende typer placeringsadgang:

• Omtrentlig placering: Appen kan se, at din telefon befinder sig inden for et generelt område med en bredde på nogle få hundrede meter.
  • Præcis placering: Appen kan se telefonens nøjagtige placering.
  • I forgrunden: Appen kan kun bruge din placering, når appen er åben på din skærm, eller når du beder appen om at udføre en opgave.
  • I baggrunden: Appen kan bruge placeringsoplysninger når som helst, selv hvis du ikke bruger den.

Årsagen til, at apps anmoder om, at du ændrer placeringsindstillingerne

• "Vil du ændre din indstilling for placering?": Appen kræver adgang til telefonens placering for at fungere korrekt.
  • "Vil du gøre placering mere nøjagtig?": Hvis placering allerede er aktiveret for en app, beder den dig muligvis om at aktivere flere indstillinger eller sensorer for bedre at finde telefonens placering.
  • Wi-Fi-forbindelse: En app beder dig muligvis om at aktivere Wi-Fi eller om at lade din telefon søge efter Wi-Fi-netværk. Når din telefon søger efter Wi-Fi, kan den angive din placering mere nøjagtigt.
  • Google Placeringstjenester: Gør det muligt for apps at finde telefonens placering mere nøjagtigt. Se, hvordan Google Placeringsnøjagtighed forbedrer dine oplysninger om placering.. Google Placeringsnøjagtighed kaldes også Google Placeringstjenester.

Skift andre placeringsindstillinger