Vælg, hvilke apps der må bruge din Android-telefons placering

Du kan give apps tilladelse til at bruge telefonens placering til at udføre opgaver for dig eller give dig oplysninger. Apps kan f.eks. bruge telefonens placering til at se pendlertrafik eller finde restauranter tæt på.

Vigtigt! Nogle af disse trin er kun relevante for Android 10 og nyere versioner. Se, hvordan du tjekker, hvilken Android-version du har.

Find ud af, hvilke apps der bruger telefonens placering

1. Åbn appen Indstillinger på telefonen.
  2. Tryk på Placering og så Apptilladelse.
    • Hvis du ikke kan se "Placering", skal du trykke på Sikkerhed og placering og så Placering.
    • Hvis du har en arbejdsprofil, skal du trykke på Avanceret og så Placering.
  3. Under "Altid tilladt" og "Kun tilladt, mens de er i brug", kan du se de apps, der kan bruge telefonens placering.
  4. Hvis du vil ændre appens tilladelser, skal du trykke på den og derefter vælge appens placeringsadgang.

Sådan forhindrer du en app i at anvende telefonens placering

Du kan styre, hvilke apps der kan se og bruge telefonens placering samt hvornår. Du kan f.eks. lade Google Maps bruge telefonens placering til at give dig rutevejledning, men ikke dele placeringen med et spil eller en app til et socialt medie.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Placering.
    • Hvis du ikke kan se "Placering", skal du trykke på Sikkerhed og placering og så Placering.
    • Hvis du har en arbejdsprofil, skal du trykke på Avanceret og så Placering.
  3. Tryk på Apptilladelse eller Tilladelser på appniveau
  4. Find en app.
  5. Vælg en af mulighederne:
    • Tillad altid: Appen kan bruge din placering til enhver tid.
    • Tillad kun, mens appen er i brug: Appen kan kun bruge din placering, når du bruger den.
    • Afvis: Appen kan aldrig bruge din placering, selv når du bruger appen.

Tip! Du kan forhindre alle apps i at anvende telefonens placering, se, hvordan du deaktiverer placering på din telefon

Find ud af, hvor nøjagtigt en app kan se din telefons placering

Hvis en app har tilladelse til at anvende telefonens placering, kan den anvende telefonens omtrentlige placering, præcise placering eller begge dele.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps og notifikationer.
  3. Tryk på en app. Hvis du ikke kan finde appen, skal du først trykke på Se alle apps.
  4. Tryk på Tilladelser og så Flere Mere og så Alle tilladelser.
  5. Under "Placering" kan du finde den type placering, som appen anmodede om. Hvis du ikke kan finde "Placering", har appen ikke anmodet om telefonens placering.

Apps kan anmode om følgende typer placeringsadgang:

• Omtrentlig placering: Appen kan se, at telefonen befinder sig inden for et større område, der er nogle få hundrede meter bredt.
  • Præcis placering: Appen kan se telefonens nøjagtige placering som en prik på et kort.
  • I forgrunden: Appen kan kun bruge din placering, når appen er åben på din skærm eller kører i baggrunden.
  • I baggrunden: Appen kan bruge placeringsoplysninger når som helst, selv hvis du ikke bruger den.

Årsagen til, at apps anmoder om, at du ændrer placeringsindstillingerne

Hvis en app skal bruge telefonens placering, anmoder den dig nogle gange om at ændre dine placeringsindstillinger.

• "Vil du ændre din indstilling for placering?": Appen kræver adgang til telefonens placering for at fungere korrekt.
  • "Vil du gøre placering mere nøjagtig?": Hvis placering allerede er aktiveret for en app, beder den dig muligvis om at aktivere flere indstillinger eller sensorer for bedre at finde telefonens placering.
  • Wi-Fi-forbindelse: En app beder dig muligvis om at aktivere Wi-Fi eller om at lade din telefon søge efter Wi-Fi-netværk. Når din telefon søger efter Wi-Fi, kan den angive din placering mere nøjagtigt.
  • Google Placeringstjenester: Gør det muligt for apps at finde telefonens placering mere nøjagtigt. Se, hvordan Google Placeringsnøjagtighed forbedrer dine oplysninger om placering.. Google Placeringsnøjagtighed kaldes også Google Placeringstjenester.

Skift andre placeringsindstillinger