Triar quines aplicacions fan servir la ubicació en un telèfon Android

Pots permetre que les aplicacions utilitzin la ubicació del telèfon per dur a terme accions o proporcionar-te informació. Per exemple, poden utilitzar-la per consultar el trànsit per als desplaçaments diaris o cercar restaurants que es trobin a prop.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 10 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar la versió d'Android.

Consultar les aplicacions que fan servir la ubicació del telèfon

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Ubicació i després Permís d'aplicacions.
    • Si no veus aquesta opció, toca Seguretat i ubicació i després Ubicació.
    • Si tens un perfil professional, toca Configuració avançada i després Ubicació.
  3. A "Permès sempre" i "Només es permet mentre s'utilitza" es mostren les aplicacions que poden utilitzar la ubicació del telèfon.
  4. Per canviar els permisos de l'aplicació, toca-la i tria el tipus d'accés que vols que tingui.

Impedir que una aplicació faci servir la ubicació del telèfon

Pots controlar quines aplicacions poden consultar i fer servir la ubicació del telèfon, i quan. Per exemple, pots permetre que Google Maps utilitzi la ubicació del dispositiu per donar-te indicacions amb cotxe, però no compartir-la amb aplicacions de xarxes social o jocs.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Ubicació.
    • Si no veus aquesta opció, toca Seguretat i ubicació i després Ubicació.
    • Si tens un perfil professional, toca Configuració avançada i després Ubicació.
  3. Toca Permís d'aplicacions o Permisos al nivell de l'aplicació
  4. Cerca una aplicació.
  5. Tria una opció:
    • Permet sempre: l'aplicació pot accedir a la teva ubicació en tot moment.
    • Permet mentre s'utilitza l'aplicació: l'aplicació pot accedir a la teva ubicació només quan l'estiguis utilitzant.
    • Denega: l'aplicació no pot accedir mai a la teva ubicació, encara que l'estiguis utilitzant.

Consell: si no vols que cap aplicació utilitzi la ubicació del telèfon, obtén informació sobre com pots desactivar la ubicació del telèfon.

Obtén informació sobre la precisió amb què una aplicació detecta la ubicació del telèfon

Si una aplicació té permís per utilitzar la ubicació del telèfon, pot fer servir la ubicació aproximada, la ubicació exacta o totes dues.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Aplicacions i notificacions.
  3. Toca una aplicació. Si no trobes l'aplicació que vols, toca Mostra totes les aplicacions.
  4. Toca Permisos i després Més Més i després Tots els permisos.
  5. A "Ubicació" pots trobar el tipus d'accés a la ubicació que ha sol·licitat l'aplicació. Si no trobes aquesta secció, vol dir que l'aplicació no ha sol·licitat l'accés a la ubicació del telèfon.

Aquests són els tipus d'accés a la ubicació que poden sol·licitar les aplicacions:

• Ubicació aproximada: l'aplicació pot saber que el telèfon està dins d'una zona àmplia, d'uns quants centenars de metres.
  • Ubicació exacta: l'aplicació pot saber la ubicació exacta del telèfon, com un punt en el mapa.
  • En primer pla: l'aplicació pot utilitzar la teva ubicació només quan està funcionant, ja sigui en primer o en segon pla de la pantalla.
  • En segon pla: l'aplicació pot utilitzar la teva ubicació en tot moment, encara que no estiguis fent-la servir.

Per què les aplicacions et demanen que canviïs la configuració d'ubicació

Si una aplicació ha d'utilitzar la ubicació del telèfon, de vegades et demana que canviïs la configuració d'ubicació.

• "Vols canviar la configuració de la ubicació?": l'aplicació necessita que la ubicació del telèfon estigui activada per funcionar correctament.
  • "Vols millorar la precisió de la ubicació?": si la ubicació ja està activada en una aplicació, se't pot demanar que activis més opcions de configuració o sensors per detectar la ubicació amb més precisió.
  • Connexió Wi‑Fi: és possible que una aplicació et demani que activis la Wi‑Fi o que permetis que el telèfon cerqui xarxes Wi‑Fi. Cercar xarxes Wi‑Fi ajuda a detectar la ubicació del telèfon de manera més precisa.
  • Serveis d'ubicació de Google: permet que les aplicacions detectin la ubicació del telèfon de manera més precisa. Obtén informació sobre com l'opció Precisió de la ubicació de Google millora la informació d'ubicació. Aquesta funció també es coneix com a serveis d'ubicació de Google.

Canviar altres opcions de configuració d'ubicació