Triar quines aplicacions fan servir la ubicació en un telèfon Android

Pots permetre que les aplicacions utilitzin la ubicació del telèfon per dur a terme accions o proporcionar-te informació. Per exemple, poden utilitzar-la per consultar el trànsit per als desplaçaments diaris o cercar restaurants que es trobin a prop.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 10 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

Consultar les aplicacions que fan servir la ubicació del telèfon

1. Llisca cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Mantén premuda la icona d'ubicació Ubicació. Si no trobes la icona Ubicació, fes el següent:
    1. Toca Edita Edita o Configuració Configuració.
    2. Arrossega la icona d'ubicació Ubicació a la configuració ràpida.
  3. Toca Permís d'aplicacions.
  4. A "Permès sempre" i "Permès només mentre s'utilitza" es mostren les aplicacions que poden utilitzar la ubicació del telèfon.
  5. Per canviar els permisos de l'aplicació, toca-la i tria el tipus d'accés que vols que tingui.

Consell: si aquests passos no funcionen, obtén ajuda del fabricant del dispositiu..

Impedir que una aplicació faci servir la ubicació del telèfon

Pots controlar quines aplicacions poden consultar i fer servir la ubicació del telèfon, i quan. Per exemple, pots permetre que Google Maps utilitzi la ubicació del dispositiu per donar-te indicacions amb cotxe, però no compartir-la amb aplicacions de mitjans socials o jocs.

1. A la pantalla d'inici del telèfon, cerca la icona de l'aplicació.
  2. Mantén premuda la icona de l'aplicació.
  3. Toca Informació de l'aplicació Informació.
  4. Toca Permisos i després Ubicació.
  5. Tria una opció:
    • Permet sempre: l'aplicació pot accedir a la teva ubicació en tot moment.
    • Permet mentre s'utilitza l'aplicació: l'aplicació pot accedir a la teva ubicació només quan l'estiguis utilitzant.
    • Denega: l'aplicació no pot accedir mai a la teva ubicació, encara que l'estiguis utilitzant.

Consell: si no vols que cap aplicació utilitzi la ubicació del telèfon, obtén informació sobre com pots desactivar la ubicació del telèfon.

Obtén informació sobre la precisió amb què una aplicació detecta la ubicació del telèfon

Important: si una aplicació té permís per utilitzar la ubicació del telèfon, pot fer servir la ubicació aproximada, la ubicació exacta o totes dues.

1. A la pantalla d'inici del telèfon, cerca la icona de l'aplicació.
  2. Mantén premuda la icona de l'aplicació.
  3. Toca Informació de l'aplicació Informació.
  4. Toca Permisos i després Més Més i després Tots els permisos.
  5. A "Ubicació" pots trobar el tipus d'accés a la ubicació que ha sol·licitat l'aplicació. Si no trobes aquesta secció, vol dir que l'aplicació no ha sol·licitat l'accés a la ubicació del telèfon.

Aquests són els tipus d'accés a la ubicació que poden sol·licitar les aplicacions:

• Ubicació aproximada: l'aplicació pot saber que el telèfon està dins d'una zona àmplia, d'uns quants centenars de metres.
  • Ubicació exacta: l'aplicació pot saber la ubicació exacta del telèfon, com un punt en el mapa.
  • En primer pla: l'aplicació pot utilitzar la teva ubicació només quan està funcionant, ja sigui en primer o en segon pla de la pantalla.
  • En segon pla: l'aplicació pot utilitzar la teva ubicació en tot moment, encara que no l'estiguis fent servir.

Per què les aplicacions et demanen que canviïs la configuració d'ubicació

• "Vols canviar la configuració de la ubicació?": l'aplicació necessita que la ubicació del telèfon estigui activada per funcionar correctament.
  • "Vols millorar la precisió de la ubicació?": si la ubicació ja està activada en una aplicació, se't pot demanar que activis més opcions de configuració o sensors per detectar la ubicació amb més precisió.
  • Connexió Wi‑Fi: és possible que una aplicació et demani que activis la Wi‑Fi o que permetis que el telèfon cerqui xarxes Wi‑Fi. Cercar xarxes Wi‑Fi ajuda a detectar la ubicació del telèfon de manera més precisa.
  • Serveis d'ubicació de Google: permet que les aplicacions detectin la ubicació del telèfon de manera més precisa. Obtén informació sobre com l'opció Precisió de la ubicació de Google millora la informació d'ubicació. Aquesta funció també es coneix com a Serveis d'ubicació de Google.

Canviar altres opcions de configuració d'ubicació