Trobar un dispositiu Android perdut, protegir-lo o esborrar-ne les dades

Si perds un dispositiu Android o un rellotge Wear OS, pots trobar-los, protegir-los o esborrar-ne les dades de manera remota. També pots ajudar un amic a trobar el seu dispositiu perdut, protegir-lo o esborrar-ne les dades amb l'aplicació Troba el meu dispositiu.

Si has afegit un Compte de Google a un dispositiu, el servei Troba el meu dispositiu s'activa automàticament. De manera predeterminada, el dispositiu té activada l'opció de configuració "Amb la xarxa només en zones amb molt de trànsit" per emmagatzemar a Google les ubicacions recents encriptades i ajudar a trobar tant els teus dispositius sense connexió com els d'altres persones com a part d'una xarxa col·lectiva de dispositius Android. La ubicació més recent del dispositiu està disponible al primer compte que s'hagi activat al dispositiu.

Consell: per trobar el dispositiu Wear OS, protegir-lo o esborrar-ne les dades, connecta'l a la Wi‑Fi o les dades mòbils.

Preparar-se per trobar un dispositiu Android perdut.

Per protegir un dispositiu Android o esborrar-ne les dades, comprova que:

• Estigui encès.
  • Estigui connectat a dades mòbils o a una Wi‑Fi.
  • Tingui la sessió iniciada en un Compte de Google.
  • Tingui activat el servei Troba el meu dispositiu.
  • Sigui visible a Google Play.
Si utilitzes la verificació en dos passos, ves a Codis de seguretat per a la verificació en dos passos.

Trobar un dispositiu, bloquejar-lo o esborrar-ne les dades de manera remota

Important: si trobes el dispositiu després d'esborrar-ne les dades, necessitaràs la contrasenya del teu Compte de Google per tornar-lo a utilitzar. Obtén informació sobre la protecció del dispositiu.

Utilitzar l'aplicació Troba el meu dispositiu
  1. En un altre telèfon o una altra tauleta Android, obre l'aplicació Troba el meu dispositiu .
  2. Inicia la sessió.
    • Si has perdut el dispositiu, toca Continua com a [el teu nom].
    • Si ajudes un amic, toca Inicia la sessió com a convidat i deixa que el teu amic iniciï la sessió.
  3. Als dispositius de la llista, selecciona el que vulguis localitzar. El dispositiu perdut rebrà una notificació.
  4. És possible que se't demani que proporcionis el PIN de bloqueig de pantalla del dispositiu Android que vols localitzar. Això s'aplica a Android 9 o versions posteriors. Si el dispositiu que vols trobar no utilitza cap PIN o funciona amb Android 8 o una versió anterior, és possible que se't demani la contrasenya de Google.
  5. Al mapa, s'hi mostra informació sobre la ubicació del dispositiu.
    • Per navegar fins a un dispositiu perdut, toca Obtén indicacions.
      • La teva ubicació s'estima a partir de fonts com ara:
        • GPS: fem servir satèl·lits per conèixer la teva ubicació amb una precisió de fins a 20 metres. Quan et trobes a l'interior d'edificis o en un nivell subterrani, pot ser que el GPS no sigui precís.
        • Wi‑Fi: la ubicació de xarxes Wi‑Fi properes ens ajuda a saber on ets.
        • Torres de telecomunicacions: la connexió a dades mòbils pot ser precisa a distàncies de fins a pocs quilòmetres.
      • Obtén informació sobre com pots millorar la precisió de la ubicació.
    • Si el dispositiu es troba a una distància de 10 metres, veuràs una forma que es va emplenant a mesura que t'hi acostes: toca Cerca a prop. Aquest procés pot tardar uns quants segons a actualitzar-se.
      • El radi que es mostra al voltant del marcador d'ubicació és un indicador de la nostra confiança en la precisió de la ubicació.
    • Si no es troba la ubicació actual del dispositiu, pot ser que continuïs veient la darrera ubicació coneguda, si està disponible.
  6. Selecciona què vols fer:
    • Reprodueix un so: fa sonar el dispositiu al volum màxim durant 5 minuts, fins i tot si s'ha configurat perquè estigui en silenci o en vibració.
      • Per reproduir un so, els auriculars sense fil han d'estar encesos i fora de l'estoig.
    • Protegeix el dispositiu: bloqueja el dispositiu amb el PIN o la contrasenya. Si no tens cap sistema de bloqueig, en pots configurar un. Per ajudar algú a tornar-te el dispositiu, pots afegir un missatge o un número de telèfon a la pantalla de bloqueig.
    • Per suprimir un dispositiu que no trobes, segueix els passos per esborrar, restablir o suprimir el dispositiu.
Restablir o suprimir un dispositiu, o esborrar-ne les dades

Pots suprimir el dispositiu si no el trobes.

Important: amb aquests passos, se suprimeixen permanentment totes les dades del dispositiu, però és possible que no se suprimeixin les targetes SD. Un cop s'hagin esborrat les dades del dispositiu, la ubicació no estarà disponible a Troba el meu dispositiu.

Pots utilitzar Troba el meu dispositiu al web, un dispositiu Android o el dispositiu Android d'un amic en mode de convidat.

1. Al dispositiu, obre l'aplicació Troba el meu dispositiu .
  2. Selecciona el dispositiu o l'accessori que vulguis restablir o suprimir.
  3. Selecciona Configuració.
    • Per esborrar les dades d'un dispositiu Android, toca Restableix les dades de fàbrica del dispositiu.
    • Per suprimir un accessori, toca Suprimeix el dispositiu.
Consell: si vols tornar a utilitzar un accessori amb Troba el meu dispositiu, pots anar a la configuració del Bluetooth per tornar-lo a configurar a Troba el meu dispositiu.
Trobar el dispositiu amb el rellotge Wear OS

Si perds el telèfon o la tauleta Android que estan connectats a un rellotge intel·ligent Wear OS, pots trobar-los amb el rellotge. Obtén informació sobre com pots trobar el telèfon amb el rellotge.

Trobar el número IMEI del dispositiu Android

Per desactivar el dispositiu, el proveïdor de serveis per a mòbils pot utilitzar el número IMEI del dispositiu. Pots trobar el número IMEI del dispositiu a la configuració del telèfon o amb Troba el meu dispositiu.

Important: alguns dispositius, com ara Google Pixel Tablet, no tenen números IMEI.

Per localitzar l'IMEI del dispositiu amb l'aplicació Troba el meu dispositiu:

1. Obre l'aplicació Troba el meu dispositiu .
  2. Selecciona el dispositiu que vulguis localitzar.
  3. Toca la icona d'engranatge Configuració.

Per localitzar l'IMEI del dispositiu en un navegador web:

1. Ves a android.com/find.
  2. Al costat del dispositiu, toca la icona Informació.
Marcar un accessori com a perdut

Si marques l'accessori com a perdut, pots deixar-hi un número de telèfon, una adreça electrònica i un missatge a la pantalla de bloqueig. D'aquesta manera, si una persona troba el teu accessori perdut, podrà accedir a la teva informació de contacte i tornar-te'l.

L'accessori es marcarà automàticament com a trobat quan sigui a prop del dispositiu Android que utilitzes per connectar-t'hi.

Consell: també t'enviarem una notificació quan s'hagi detectat la ubicació a la xarxa de Troba el meu dispositiu.
Identificar un accessori o un localitzador perduts i tornar-los al seu propietari

Pots ajudar a tornar un accessori que algú ha marcat com a perdut a l'aplicació Troba el meu dispositiu.

1. Desbloqueja la pantalla del dispositiu Android.
  2. En dispositius amb Android 12 o versions anteriors, assegura't que la ubicació estigui activada. Consulta com pots activar la ubicació.
    • Si actives la ubicació, és possible que la ubicació del dispositiu també estigui disponible per a altres aplicacions i serveis.
  3. Col·loca l'accessori a la part posterior del telèfon o de la tauleta.
  4. Si el propietari del dispositiu ha deixat informació de contacte o un missatge, el trobaràs a la pantalla.

Obtenir més ajuda

Si no trobes el dispositiu perdut o robat, obtén més informació sobre com pots protegir el teu Compte de Google.