Spela in och spela upp ljud i USB-värdläge

Du kan spela in och spela upp ljud, ringa samtal och ringa videokonferenssamtal med din Android-mobil eller Android-surfplatta om du har ett ljudtillbehör och en anslutning som stöds.

Obs! USB-värdläge fungerar på alla Pixel- och Nexus-enheter med Android 5.0 eller senare utom Nexus 4 och Nexus 7 (2012). Det fungerar inte med dockningsstationer för bilar.

Det här behöver du för att kunna använda USB-värdläget

• OTG-adapter
    Använd en USB On the Go-anslutning (OTG) för att ansluta ljudtillbehöret till mobilen eller surfplattan.
  • Ljudtillbehör som stöds
    Androids värdläge för ljud fungerar med de flesta USB-tillbehör med standardkompatibilitet för ljud (utan egen drivrutin). Det kan till exempel vara hörlurar, mikrofoner och donglar.
  • Strömförsörjning
    Kontrollera att USB-ljudtillbehöret får ström. Du kan behöva en USB-hubb med ström för tillbehöret så att batteriet inte laddas ur för snabbt.

Använda ljudtillbehöret med USB-värdläge

1. Anslut USB-ljudtillbehöret till Pixel- eller Nexus-enheten med OTG-kontakten.
  2. Följ tillbehörets bruksanvisning.
  3. Styr tillbehöret via Pixel- eller Nexus-enheten.