Audio opnemen en afspelen in de USB-hostmodus

Via een ondersteund audioaccessoire en connector kunt u audio opnemen en afspelen, bellen en videovergaderingen houden met uw Android-telefoon of -tablet.

Opmerking: De USB-hostmodus werkt op alle Pixel- en Nexus-apparaten met Android 5.0 en hoger, met uitzondering van de Nexus 4 en Nexus 7 (2012). De USB-hostmodus werkt niet met dockingstations voor auto's.

Wat heeft u nodig om de USB-hostmodus te gebruiken?

• OTG-connector
    Gebruik een USB OTG-connector (On-The-Go) om uw audioaccessoire te verbinden met uw telefoon of tablet.
  • Ondersteund audioaccessoire
    De Android-hostmodus voor audio werkt met de meeste accessoires die werken met de USB-audioklasse (die geen stuurprogramma hebben). Bijvoorbeeld: headsets, microfoons en dongles.
  • Voeding
    Zorg ervoor dat uw USB-audioaccessoire is voorzien van voeding. Mogelijk heeft u een USB-hub met stroomvoorziening nodig voor uw accessoire, zodat de batterij minder snel leegraakt.

Uw audioaccessoire in de USB-hostmodus gebruiken

1. Gebruik de OTG-connector om het USB-audioaccessoire aan te sluiten op uw Pixel- of Nexus-apparaat.
  2. Volg de instructies van het accessoire.
  3. Bedien het accessoire via uw Pixel- of Nexus-apparaat.