Administrer notifikationer på din Android-enhed

Alt efter hvilke notifikationer du vil have, kan du ændre indstillinger for bestemte apps eller for hele telefonen. Notifikationer vises, når du stryger nedad fra toppen af skærmen. Nogle notifikationer kan også blive vist på din låseskærm og startskærm.

Vigtigt!

Brug notifikationer på din telefon

Notifikationshistorik

Vigtigt! Nogle enheder har muligvis ikke notifikationshistorik, og indstillingerne kan variere en smule fra enhed til enhed. Du kan tjekke, om din enhed har notifikationshistorik, ved at gå til "Indstillinger" og derefter "Notifikationer".

Du kan bruge notifikationshistorikken til at finde følgende:

• Udsatte notifikationer
  • Nyligt afviste notifikationer
  • En historik over dagens notifikationer

Du kan også bruge notifikationshistorikken til at administrere dine notifikationer. Sådan administrerer du dine notifikationer: Hold fingeren på en notifikation under "nyligt afvist", eller tryk på en notifikation inden for "seneste 24 timer".

Tip! Hvis du ikke kan afvise en notifikation individuelt på låseskærmen, skal du låse enheden op og derefter afvise notifikationen.

Ryd notifikationer
  • Du kan afvise en enkelt notifikation ved at stryge den til venstre eller højre.
  • Du kan rydde alle notifikationer ved at rulle ned til bunden af dine notifikationer og trykke på Ryd alle.
  • Du kan rydde alle lydløse notifikationer ved at trykke på Luk Luk ud for "Lydløse notifikationer".

Tip!

• Nogle notifikationer kan først ryddes, når de er afsluttet.Du kan f.eks. ikke rydde en notifikation fra en musikafspiller, før du har stoppet musikken.
  • Hvis du ikke kan lukke en notifikation på din låseskærm eller via valgmuligheden "Ryd alle", kan du afvise den individuelt.
Udsæt notifikationer

Aktivér udsættelse

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Notifikationer.
  3. Aktivér Tillad udsættelse af notifikationer.

Udsæt en notifikation

Du kan udsætte en notifikation ved at trykke på menupilen Nedadvendt pil og derefter trykke på Udsæt . Tryk på menupilen Nedadvendt pil for at ændre udsættelsesvarigheden.

Besvar, arkivér, udvid og meget mere
  • Du kan udvide en notifikation ved at trykke på menupilen Nedadvendt pil. Du kan derefter trykke på en handling som f.eks. Svar eller Arkivér for at foretage en handling direkte fra en notifikation.
  • Nogle apps viser en prik, når du får en notifikation. Hold appen med prikken nede for at se den ældste notifikation. Ryd derefter hver af dem for at se den næste.
Administrer dine notifikationer i forbindelse med nødudsendelser

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

Du kan aktivere eller deaktivere underretningstyper, finde tidligere underretninger og styre lyd og vibration.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Notifikationer og derefter Trådløst advarselssystem.
  3. Vælg, hvor ofte du vil modtage underretninger, og hvilke indstillinger du vil aktivere.
Du kan bruge denne indstilling til at administrere visse beskeder i forbindelse med nødsituationer, f.eks. advarsler om katastrofer, notifikationer om trusler og advarsler om bortførelse af børn.

Vælg, hvordan du vil underrettes på din telefon

Skift notifikationer for din enhed

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Notifikationer og derefter Notifikationer på låseskærmen.
    • Vælg dine standardindstillinger for notifikationer:
      • Vis samtaler, standard og lydløs
      • Skjul lydløse samtaler og notifikationer
      • Vis ingen notifikationer
    • Hvis du vil opdatere flere notifikationspræferencer, kan du under "Generelt" aktivere eller deaktivere følgende notifikationsindstillinger:
      • Skjul lydløse notifikationer på statusbjælken
      • Tillad udsættelse af notifikationer
      • Notifikationsprik på appikon
      • Forbedrede notifikationer
Aktivér eller deaktiver notifikationer for visse apps

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

Valgmulighed 1: I appen Indstillinger

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Notifikationer og derefter Appindstillinger.
  3. Under "Seneste" kan du se en liste over apps, der for nylig har sendt dig notifikationer.
    • Tryk på Alle apps i rullemenuen for at se flere apps.
  4. Tryk på appen.
  5. Aktivér eller deaktiver notifikationer for appen.
    • Du kan deaktivere alle notifikationer for en angivet app eller vælge mellem bestemte kategorier.

Tip! Hvis "Sendt for nylig" ikke vises, bruger du en ældre Android-version. Tryk i stedet på Appnotifikationer, og tryk på en app. Du kan aktivere eller deaktivere notifikationer, notifikationscirkler og notifikationskategorier. Hvis en app har kategorier, kan du trykke på en kategori for at se flere valgmuligheder.

Valgmulighed 2: I en notifikation

1. Du kan finde dine notifikationer ved at stryge nedad fra toppen af skærmen.
  2. Hold notifikationen nede, og tryk derefter på Indstillinger Indstillinger.
  3. Vælg dine indstillinger:
    • Du kan deaktivere alle notifikationer ved at slå Alle notifikationer fra.
    • Slå notifikationer til eller fra alt efter, hvilke du vil modtage.
    • Hvis du vil tillade notifikationsprikker, skal du aktivere Tillad notifikationsprik.

Valgmulighed 3: I den pågældende app

Du kan administrere mange appnotifikationer via en indstillingsmenu i appen. En app kan f.eks. have en indstilling til valg af den lyd, som appens notifikationer laver. Du kan foretage disse ændringer ved at åbne appen og kigge efter menuen med indstillinger.

Aktivér eller deaktiver notifikationscirkler

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Notifikationer.
  3. Aktivér eller deaktiver Notifikationsprik på appikon.
Vælg, om notifikationer skal forstyrre dig eller forblive lydløse

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

På nogle Android-enheder kan du vælge, hvilke typer notifikationer en app sender til dig:

• Underretninger: Du hører en lyd, får en meddelelse på låseskærmen og finder ikonet for en app i statusbjælken.
  • Lydløs: Din telefon vil ikke afspille lyd eller vibrere. Men notifikationen vises, når du stryger ned fra toppen af skærmen.

Valgmulighed 1: I appen Indstillinger

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps og notifikationer og derefter Notifikationer.
  3. Tryk på en app under "Sendt for nylig".
  4. Tryk på en notifikationstype.
  5. Vælg blandt mulighederne:
    • Vælg Underretninger eller Lydløs.
    • Aktivér Pop op-visning for at se et banner med underretninger, når din telefon er låst op.
    • Hvis du valgte "Lydløs", kan du aktivere eller deaktivere Minimer.

Valgmulighed 2: I en notifikation

1. Når du har strøget nedad fra toppen af skærmen, skal du trække notifikationen lidt til højre eller venstre. Tryk derefter på Indstillinger Indstillinger.
  2. Tryk på Underretninger eller Lydløs og derefter Anvend.

Styr, hvordan notifikationer skal vises på telefonens låseskærm

Valgmulighed 1: Vis ingen notifikationer

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps og notifikationer og derefter Notifikationer.
  3. Tryk på Notifikationer på låseskærmen eller På låseskærmen under "Låseskærm".
  4. Vælg Vis ikke notifikationer.
Vigtigt! Hvis du vælger denne mulighed som standard, gælder indstillingen for alle apps. Hvis du kun vil blokere notifikationer fra visse apps, .
Valgmulighed 2: Vis alle notifikationer

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps og notifikationer og derefter Notifikationer.
  3. Tryk på Notifikationer på låseskærmen eller På låseskærmen under "Låseskærm".
  4. Vælg Vis underretninger og lydløse notifikationer.
  5. På nogle telefoner skal du vælge Vis alt indhold i notifikationer.
Tip! Selvom du vælger denne mulighed som standard, kan du stadig begrænse visse apps på låseskærmen. Du kan vælge indstillingen "Skjul følsomt indhold i notifikationer" eller "Vis slet ingen notifikationer" for apps på din låseskærm. Se, hvordan du ændrer notifikationer for enkelte apps
Valgmulighed 3: Vis kun vigtige notifikationer

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Notifikationer.
  3. Aktivér eller deaktiver Notifikationer om følsomme oplysninger under "Privatliv".
Valgmulighed 4: Skjul følsomt indhold fra notifikationer på din låseskærm

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Apps og notifikationer og derefter Notifikationer.
  3. Deaktiver Notifikationer om følsomme oplysninger under "Låseskærm".
Tip: Hvis du deaktiverer denne indstilling, kan du stadig begrænse visse apps ved at vælge "Vis ikke notifikationer" på din låseskærm. Se, hvordan du ændrer notifikationer for enkelte apps.