Controlar les notificacions en dispositius Android

En funció de les notificacions que vulguis, pots modificar la configuració de determinades aplicacions o de tot el telèfon. Les notificacions es mostren quan llisques cap avall des de la part superior de la pantalla. Algunes notificacions també es poden mostrar a la pantalla de bloqueig i a la pantalla d'inici.

Important:

Utilitzar les notificacions al telèfon

Historial de notificacions

Important: és possible que alguns dispositius no tinguin l'historial de notificacions i la configuració pot variar lleugerament en funció del dispositiu. Per comprovar si el teu dispositiu té historial de notificacions, ves a "Configuració" i, a continuació, a "Notificacions".

Pots utilitzar l'historial de notificacions per trobar:

• Notificacions posposades.
  • Notificacions ignorades recentment.
  • L'historial de notificacions del dia.

També pots utilitzar l'historial de notificacions per gestionar-les. Per gestionar les notificacions, mantén premuda una notificació d'"ignorades recentment" o toca'n una a "24 darreres hores".

Consell: si no pots ignorar individualment una notificació a la pantalla de bloqueig, desbloqueja el dispositiu i, a continuació, ignora-la.

Esborrar notificacions
  • Per ignorar una notificació, fes-la lliscar cap a l'esquerra o cap a la dreta.
  • Per esborrar-les totes, desplaça't fins al final de les notificacions i toca Esborra-ho tot.
  • Per esborrar totes les notificacions silencioses, toca Tanca Tanca al costat de "Notificacions silencioses".

Consell:

• Algunes notificacions només es poden esborrar un cop s'ha completat l'acció a què fan referència.Per exemple, pots esborrar una notificació d'un reproductor de música un cop hagis aturat la música.
  • Si no pots ignorar una notificació a la pantalla de bloqueig o a través de l'opció "Esborra-ho tot", ignora-la individualment.
Posposar les notificacions

Activar l'opció per posposar les notificacions

1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Notificacions.
  3. Activa Permet posposar les notificacions.

Posposar una notificació

Per posposar una notificació, toca la fletxa avall Fletxa avall i, a continuació, Posposa . Per canviar el temps de posposició, toca la fletxa avall Fletxa avall.

Respondre, arxivar, desplegar i altres accions
  • Per desplegar una notificació, toca la fletxa avall Fletxa avall. Per dur a terme una acció directament des d'una notificació, toca l'acció que t'interessi, com ara Respon o Arxiva.
  • Algunes aplicacions mostren un punt en rebre una notificació. Mantén premuda l'aplicació amb el punt per veure la notificació més antiga. A continuació, esborra-la per veure'n la següent.
Controlar les notificacions d'avisos d'emergència

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

Pots activar o desactivar els tipus d'alerta, consultar les alertes anteriors i controlar el so i la vibració.

1. Al telèfon, obre l'aplicació Configuració.
  2. Toca Notificacions i, a continuació, Alertes d'emergència sense fil.
  3. Tria amb quina freqüència vols rebre alertes i quines opcions de configuració vols activar.
Pots utilitzar aquesta opció de configuració per gestionar missatges d'emergència determinats, com ara advertiments de desastres, notificacions sobre amenaces i alertes AMBER.

Triar com vols rebre les notificacions al telèfon

Canviar les notificacions del dispositiu

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Notificacions i, a continuació, Notificacions a la pantalla de bloqueig.
    • Tria les opcions predeterminades de notificacions que vulguis:
      • Mostra les converses predeterminades i silencioses
      • Amaga les converses i les notificacions silencioses
      • No mostris cap notificació
    • Per actualitzar les preferències de notificacions, ves a "General" i activa o desactiva les notificacions:
      • Amaga les notificacions silencioses a la barra d'estat
      • Permet posposar les notificacions
      • Punt de notificació a la icona de l'aplicació
      • Notificacions millorades
Activar o desactivar les notificacions d'aplicacions determinades

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

Opció 1: a l'aplicació Configuració

1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Notificacions i, a continuació, Configuració de les aplicacions.
  3. A la secció "Més recents", consulta les aplicacions que t'han enviat notificacions recentment.
    • Per trobar més aplicacions, al menú desplegable, toca Totes les aplicacions.
  4. Toca l'aplicació.
  5. Activa o desactiva les notificacions de l'aplicació.
    • Pots desactivar totes les notificacions d'una aplicació de la llista o triar una categoria concreta.

Consell: si no veus l'opció "Enviades fa poc", significa que fas servir una versió anterior d'Android. En comptes d'aquesta opció, toca Notificacions d'aplicacions i selecciona una aplicació. Pots activar o desactivar les notificacions, els punts de notificació i les categories de notificació. Si una aplicació té diverses categories, pots tocar-ne una per veure més opcions.

Opció 2: en una notificació

1. Per cercar les notificacions, llisca cap avall des de la part superior de la pantalla.
  2. Mantén premuda la notificació i, a continuació, toca Configuració Configuració.
  3. Tria la configuració que vulguis:
    • Per desactivar totes les notificacions, desactiva Totes les notificacions.
    • Activa o desactiva les notificacions que vulguis rebre.
    • Per permetre els punts de notificació, activa Permet el punt de notificació.

Opció 3: en una aplicació determinada

Pots controlar les notificacions de moltes aplicacions des del menú de configuració de l'aplicació. Per exemple, pot ser que una aplicació tingui una opció de configuració per triar el so que fan les notificacions d'aquella aplicació concreta. Per fer aquests canvis, obre l'aplicació i cerca el menú de configuració.

Activar o desactivar els punts de notificació

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Notificacions.
  3. Activa o desactiva Punt de notificació a la icona de l'aplicació.
Triar si les notificacions t'interrompen o no sonen

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

En alguns dispositius Android, pots triar quines notificacions vols rebre de les aplicacions.

• Alertes: escoltaràs un so, rebràs un missatge a la pantalla de bloqueig i es mostrarà la icona a la barra d'estat.
  • Silencioses: el telèfon no emetrà cap so ni vibrarà, però la notificació es mostrarà quan llisquis cap avall des de la part superior de la pantalla.

Opció 1: a l'aplicació Configuració

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Aplicacions i notificacions i, a continuació, Notificacions.
  3. A "Enviades fa poc", toca una aplicació.
  4. Toca un tipus de notificació.
  5. Tria l'opció que vulguis:
    • Tria Alertes o Silencioses.
    • Per veure un bàner de les alertes quan el telèfon estigui desbloquejat, activa l'opció Mostra en pantalla.
    • Si tries "Silencioses", pots activar o desactivar l'opció Minimitza.

Opció 2: en una notificació

1. Després de lliscar cap avall des de la part superior de la pantalla, arrossega la notificació lleugerament cap a la dreta o cap a l'esquerra i toca Configuració Configuració.
  2. Toca Alertes o Silencioses i, a continuació, Aplica.

Controlar la manera com es mostren les notificacions a la pantalla de bloqueig del telèfon

Opció 1: no veure-hi cap notificació

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Aplicacions i notificacions i, a continuació, Notificacions.
  3. A "Pantalla de bloqueig", toca Notificacions a la pantalla de bloqueig o A la pantalla de bloqueig.
  4. Tria No mostris cap notificació.
Important: si tries aquesta opció com a predeterminada, la configuració s'aplicarà a totes les aplicacions. Per bloquejar les notificacions només d'aplicacions determinades, .
Opció 2: veure-hi totes les notificacions

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Aplicacions i notificacions i, a continuació, Notificacions.
  3. A "Pantalla de bloqueig", toca Notificacions a la pantalla de bloqueig o A la pantalla de bloqueig.
  4. Tria Mostra notificacions silencioses i d'alertes.
    • En alguns telèfons, tria Mostra tot el contingut de les notificacions.
Consell: encara que triïs aquesta opció com a predeterminada, pots restringir que determinades notificacions d'aplicacions es mostrin a la pantalla de bloqueig. Per exemple, pots activar les opcions "Amaga contingut sensible de les notificacions" o "No mostris les notificacions" de determinades aplicacions a la pantalla de bloqueig. Obtén més informació sobre com pots canviar les notificacions per aplicació.
Opció 3: veure-hi només les notificacions importants

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Notificacions.
  3. A "Privadesa", activa o desactiva Notificacions sensibles.
Opció 4: amagar el contingut sensible de les notificacions a la pantalla de bloqueig

Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Aplicacions i notificacions i, a continuació, Notificacions.
  3. A "Pantalla de bloqueig", desactiva Notificacions sensibles.
Consell: si desactives aquesta opció, pots configurar aplicacions determinades amb l'opció "No mostris cap notificació" a la pantalla de bloqueig.Obtén més informació sobre com pots canviar les notificacions per aplicació.