Sätta in ett SIM-kort i Nexus-enheten

Om du vill ansluta enheten till ett mobilt nätverk måste du sätta in ett SIM-kort. Om inget kort är installerat visas meddelandet Inget SIM-kort.

Så här får du ett SIM-kort

Om du inte har ett SIM-kort till enheten kontaktar du din mobiloperatör. Operatören ska tillhandahålla ett SIM-kort och även aktivera det så att du kan börja använda det omedelbart. I anvisningarna för enheten nedan ser du vilken typ av SIM-kort du behöver.

Installera ett SIM-kort

VIKTIGT: Var noga med att inte böja eller repa SIM-kortet och undvik att utsätta det för statisk elektricitet, vatten eller smuts. Förvara SIM-kort utom räckhåll för barn.

Välj din enhet nedan:

Mobiler

Nexus 5X

Typ av SIM-kort

I Nexus 5X används ett nano-SIM-kort.

Sprint-användare: Äldre SIM-kort av typen Sprint fungerar inte med Nexus 5X. Du behöver därför ett nytt SIM-kort från Sprint.

Hitta facket för SIM-kort

SIM-kortsfacket är placerat på mobilens övre vänstra sida. Utmatningsknappen finns inuti det lilla hålet till höger om luckan till facket.

Anvisningar

1. Stäng av mobilen och titta efter det lilla hålet för SIM-kortsfacket. Sätt in SIM-utmatningsverktyget som medföljer mobilen i hålet.
  2. Tryck försiktigt men bestämt tills facket skjuts ut.
  3. Lossa facket och sätt in nano-SIM-kortet.
  4. Passa försiktigt in facket i spåret igen och tryck in det på plats.
  5. Slå på mobilen. Du kan behöva aktivera mobiltäckningen genom att starta om mobilen.
Nexus 6P

Typ av SIM-kort

I Nexus 6P används ett nano-SIM-kort.

Sprint-användare: Äldre SIM-kort av typen Sprint fungerar inte med Nexus 6P. Du behöver därför ett nytt SIM-kort från Sprint.

Hitta facket för SIM-kort

SIM-kortsfacket är placerat på mobilens övre vänstra sida. Utmatningsknappen finns inuti det lilla hålet till höger om luckan till facket.

Anvisningar

1. Stäng av mobilen och titta efter det lilla hålet för SIM-kortsfacket. Sätt in SIM-utmatningsverktyget som medföljer mobilen i hålet.
  2. Tryck försiktigt men bestämt tills facket skjuts ut.
  3. Lossa facket och sätt in nano-SIM-kortet.
  4. Passa försiktigt in facket i spåret igen och tryck in det på plats.
  5. Slå på mobilen. Du kan behöva aktivera mobiltäckningen genom att starta om mobilen.
Nexus 6

Typ av SIM-kort

I Nexus 6 används ett nano-SIM-kort.

Hitta facket för SIM-kort

Kortfacket för SIM-kortet sitter högst upp på mobilen bredvid hörlursuttaget. Utmatningsknappen finns inuti det lilla hålet till höger om luckan till facket.

Anvisningar

1. Sätt in SIM-utmatningsverktyget som medföljer mobilen i hålet.

2. Tryck försiktigt men bestämt tills facket skjuts ut.

3. Lossa facket och sätt in nano-SIM-kortet.

4. Passa försiktigt in facket i spåret igen och tryck in det på plats.

Du kan behöva aktivera mobiltäckningen genom att starta om mobilen.

Nexus 5

Så här installerar du ett mikro-SIM-kort:

1. Leta upp SIM-kortsfacket, som finns på höger sida av telefonen bredvid strömbrytaren. Sätt i utmatningsverktyget för SIM-kort (som medföljer telefonen) i utmatningsknappen, som är det lilla hålet precis under luckan till facket.

2. Tryck försiktigt men bestämt tills facket skjuts ut.

3. Ta bort facket och lägg i SIM-kortet. Passa in det avfasade hörnet i facket.

4. Tryck försiktigt tillbaka facket i mobilen.

Om mobilen är igång måste du starta om den om du vill ansluta till det mobila nätverket.

Nexus 4

SIM-kortsfacket sitter till vänster på mobilen under volymknappen. Utmatningsknappen är ett litet hål precis ovanför luckan till facket.

Så här installerar du ett mikro-SIM-kort:

1. Sätt i utmatningsverktyget för SIM-kort som medföljer mobilen (eller en tunn nål) i hålet och tryck försiktigt men bestämt tills facket skjuts ut.
  2. Ta bort facket och lägg i SIM-kortet i facket med kontakterna utåt och det avfasade hörnet till höger.
  3. Passa försiktigt in facket i spåret igen och tryck in det på plats.

Observera att mobilen kan behöva startas om så att nätverkssignalen tas emot som den ska.

Surfplattor

Nexus 9 LTE

Innan du börjar använda din surfplatta kan du behöva sätta i ett nano-SIM-kort. Ett nano-SIM-kort kan endast användas på Nexus 9-surfplattor med LTE. Det går inte att använda på surfplattor som bara har Wi-Fi.

Kortfacket för nano-SIM sitter på surfplattans vänstra sida. Utmatningsknappen är inuti det lilla hålet bredvid luckan till facket.

Så här sätter du in ett SIM-kort:

1. Sätt in SIM-utmatningsverktyget som medföljer surfplattan i hålet.

2. Tryck försiktigt men bestämt tills facket skjuts ut.

3. Lossa facket och sätt in nano-SIM-kortet.

4. Passa försiktigt in facket i spåret igen och tryck in det på plats.

Du kan behöva aktivera mobiltäckningen genom att starta om surfplattan.

Nexus 7 (2013) LTE

SIM-kort fungerar endast i Nexus 7 (2013) LTE. Det går inte att använda på surfplattor som bara har Wi-Fi.

Sätta i SIM-kortet

1. Stäng av surfplattan och placera den på en plan yta med skärmen uppåt, kameran högst upp och strömbrytaren längst ned.
  2. Luta den högra sidan lite grann och leta upp SIM-kortsfacket och det lilla hålet i luckan till facket.
  3. Stick in utmatningsverktyget för SIM-kortet som följer med surfplattan (eller ett gem) i hålet i luckan och tryck stadigt men försiktigt tills facket hoppar ut.

4. Ta ut facket och placera mikro-SIM-kortet i det, med det vinklade hörnet i fackets vinklade hörn.

5. Sätt försiktigt tillbaka facket i spåret igen och tryck in det i surfplattan.

Aktivera SIM-kort

1. Öppna appen Inställningar (ikonen Inställningar ser annorlunda ut på enheter där Android 4.3 eller tidigare används) och inaktivera Wi-Fi när konfigurationen har slutförts.InställningarInställningar När Wi-Fi är inaktiverat visas ett meddelande högst upp på skärmen.
  2. Dra nedåt i meddelandepanelen och tryck på meddelandet.
  3. Följ aktiveringsanvisningarna från operatören.
Viktigt! Med vissa operatörer kan det ta en minut eller mer att aktivera ditt SIM-kort. Om du tycker att det tar lång tid att aktivera SIM-kortet testar du att starta om surfplattan. Vissa operatörer kanske kräver att du aktiverar och sedan inaktiverar flygplansläget eller att du använder en sms-app från Google Play Butik för att hantera uppgifterna. Kontakta mobiloperatören om du vill veta mer.
Nexus 7 (2012) LTE

SIM-kort fungerar endast i Nexus 7 med mobildata. Det går inte att använda på surfplattor som bara har Wi-Fi.

Sätta i SIM-kortet

1. Stäng av surfplattan och lägg den på en plan yta med skärmen nedåt.
  2. Leta reda på SIM-kortets fack på surfplattans högra sida. Det finns ett hål i fackets lucka. Varning!Undvik hålet till mikrofonen som sitter strax ovanför luckan.
  3. Sätt i verktyget som medföljer surfplattan (eller ett gem) i hålet och tryck tills facket fjädrar ut.
  4. Ta ut facket och lägg i SIM-kortet med det avfasade hörnet åt vänster.
  5. Passa försiktigt in facket i spåret igen och tryck in det på plats.

Aktivera SIM-kort

1. Inaktivera Wi-Fi när du har följt konfigurationsanvisningarna. När Wi-Fi är inaktiverat visas ett meddelande högst upp på skärmen.
  2. Dra nedåt i meddelandepanelen och tryck på meddelandet.
  3. Följ aktiveringsanvisningarna från operatören.
Viktigt! Med vissa operatörer kan det ta en minut eller mer att aktivera ditt SIM-kort. Om du tycker att det tar lång tid att aktivera SIM-kortet testar du att starta om surfplattan. Vissa operatörer kanske kräver att du aktiverar och sedan inaktiverar flygplansläget eller att du använder en sms-app från Google Play Butik för att hantera uppgifterna. Kontakta mobiloperatören om du vill veta mer.

Håll koll på ditt IMEI-nummer

Om du kontaktar kundtjänst kan du behöva uppge mobilens IMEI-identifieringsnummer.

Mobilens IMEI-identifieringsnummer finns på SIM-kortsfacket och lådan som mobilen levererades i. Skriv upp IMEI-numret i din snabbstartsguide eller ta en bild av numret.