Sett inn SIM-kort i en Nexus-enhet

For å koble enheten din til et mobilnettverk må du sette inn et SIM-kort. Hvis du ikke allerede har gjort dette, ser du en melding med teksten «Mangler SIM-kort».

Hvordan skaffe et SIM-kort

Hvis du ikke har noe SIM-kort for enheten din, kan du kontakte mobiloperatøren din. De kan, i tillegg til å gi deg et SIM-kort, aktivere dette sånn at du kan begynne å bruke det med én gang. For å finne ut hva slags SIM-kort du trenger, se fremgangsmåten for enheten din nedenfor.

Installer SIM-kort

VIKTIG: Pass på at du ikke bøyer eller skraper opp SIM-kortet og ikke eksponerer det for statisk elektrisitet, vann og skitt. Hold SIM-kort utilgjengelig for små barn.

Du finner fremgangsmåte ved å velge enheten din nedenfor.

Telefoner

Nexus 5X

SIM-korttype

Nexus 5X bruker nano-SIM-kort.

Sprint-brukere: Eksisterende Sprint-SIM-kort fungerer ikke for Nexus 5X, så du trenger et nytt SIM-kort fra Sprint.

Plassering av SIM-kortskuffen

Du finner SIM-kortskuffen øverst til venstre på telefonen. Utløserknappen er i det lille hullet ved siden av forsiden av skuffen.

Fremgangsmåte

1. Slå av telefonen og finn hullet for SIM-kortskuffen. Sett SIM-utløserverktøyet som følger med telefonen, inn i hullet ved skuffen.
  2. Trykk bestemt, men forsiktig inn, til skuffen spretter ut.
  3. Ta ut skuffen og legg inn nano-SIM-kortet.
  4. Sett skuffen forsiktig tilbake i sporet og skyv den varsomt inn i telefonen.
  5. Slå på telefonen. Det kan hende du må starte den på nytt for å få mobildekning.
Nexus 6P

SIM-korttype

Nexus 6P bruker nano-SIM-kort.

Sprint-brukere: Eksisterende Sprint-SIM-kort fungerer ikke for Nexus 6P, så du trenger et nytt SIM-kort fra Sprint.

Plassering av SIM-kortskuffen

Du finner SIM-kortskuffen øverst til venstre på telefonen. Utløserknappen er i det lille hullet ved siden av forsiden av skuffen.

Fremgangsmåte

1. Slå av telefonen og finn hullet for SIM-kortskuffen. Sett SIM-utløserverktøyet som følger med telefonen, inn i hullet ved skuffen.
  2. Trykk bestemt, men forsiktig inn, til skuffen spretter ut.
  3. Ta ut skuffen og legg inn nano-SIM-kortet.
  4. Sett skuffen forsiktig tilbake i sporet og skyv den varsomt inn i telefonen.
  5. Slå på telefonen. Det kan hende du må starte den på nytt for å få mobildekning.
Nexus 6

SIM-korttype

Nexus 6 bruker nano-SIM-kort.

Plassering av SIM-kortskuffen

SIM-kortskuffen er øverst på telefonen, ved siden av hodetelefonkontakten. Utløserknappen er i det lille hullet ved siden av forsiden av skuffen.

Fremgangsmåte

1. Sett SIM-utløserverktøyet som følger med telefonen, inn i hullet ved skuffen.

2. Trykk bestemt, men forsiktig inn, til skuffen spretter ut.

3. Ta ut skuffen og legg inn nano-SIM-kortet.

4. Sett skuffen tilbake i sporet og skyv den forsiktig inn i telefonen.

Det kan hende du må starte den på nytt for å få mobildekning.

Nexus 5

Sånn installerer du et mikro-SIM-kort:

1. Se etter SIM-kortskuffen som befinner seg på høyre side av telefonen under av/på-knappen. Sett SIM-utløserverktøyet (som følger med telefonen) inn i utløserknappen, som er det lille hullet like under inngangen.

2. Trykk bestemt, men forsiktig inn, til skuffen spretter ut.

3. Ta ut skuffen og legg mikro-SIM-kortet nedi, sånn at det avskårne hjørnet passer i skuffen.

4. Skyv forsiktig skuffen tilbake i telefonen.

Hvis telefonen er på, må du starte den på nytt for å koble til mobilnettverket.

Nexus 4

Inngangen til SIM-kort-skuffen befinner seg på venstre side av telefonen, under volumknappen. Utløserknappen er et lite hull like over inngangen.

Sånn installerer du et mikro-SIM-kort:

1. Sett SIM-utløserverktøyet som følger med telefonen (eller en tynn pinne), inn i hullet over skuffen, og trykk bestemt, men forsiktig inn til skuffen spretter ut.
  2. Ta ut skuffen og plasser mikro-SIM-kortet i den, med kontaktene ut og det vinklede hjørnet til høyre.
  3. Sett skuffen forsiktig tilbake i sporet og skyv den varsomt inn i telefonen.

Vær oppmerksom på at du kanskje må starte telefonen på nytt for at nettverkssignalet skal mottas.

Nettbrett

Nexus 9 LTE

Før du begynner å bruke nettbrettet ditt, må du kanskje sette inn et nano-SIM-kort. Det er bare Nexus 9 LTE-nettbrett som kan bruke nano-SIM-kort. Wi-Fi-versjoner av nettbrettet kan ikke det.

Nano-SIM-kortskuffen er på venstre side av nettbrettet. Utløserknappen er i det lille hullet ved siden av forsiden av skuffenThe eject button is inside the small hole next to the tray door.

Følg denne fremgangsmåten for å sette inn et SIM-kort:

1. Sett SIM-utløserverktøyet som følger med telefonen, inn i hullet,

2. Trykk bestemt, men forsiktig inn, til skuffen spretter ut.

3. Ta ut skuffen og plassér nano-SIM-kortet i den.

4. Sett skuffen tilbake i sporet og skyv den forsiktig inn i nettbrettet.

Det kan hende du må starte nettbrettet på nytt for å få mobildekning.

Nexus 7 (2013) LTE

Bare Nexus 7 (2013) LTE kan godta SIM-kort. Wi-Fi-versjoner av nettbrettet kan ikke det.

Sett inn SIM-kortet

1. Slå av nettbrettet og legg det på et flatt underlag med skjermen vendt opp, med kamera øverst og PÅ-knappen til høyre.
  2. Vipp høyre side forsiktig opp og finn SIM-kortskuffen og det lille hullet i skuffens dør.
  3. Sett inn verktøyet for å ta ut SIM-kortet som følger med nettbrettet (eller en binders) inn i hullet i skuffen, og skyv bestemt, men forsiktig til skuffen spretter ut.

4. Ta ut skuffen og legg mikro-SIM-kortet nedi, slik at det avskårne hjørnet passer i det vinklede hjørnet av skuffen.

5. Sett skuffen tilbake i sporet og skyv den forsiktig inn i nettbrettet.

Aktivér SIM-kortet

1. Åpne Innstillinger Innstillinger-appen (enheter som kjører Android 4.3 eller eldre versjoner har et annet Innstillinger Innstillinger-ikon) og slå av Wi-Fi når du har fullført konfigurasjonsinstruksjonene. Når Wi-Fi er slått av, vises det et varsel øverst på skjermen.
  2. Sveip bakgrunnsvarselet nedover og trykk på varselet.
  3. Følg aktiveringsinstruksjonene fra operatøren din.
Viktig: Noen operatører kan bruke ett minutt eller mer på å aktivere SIM-kortet. Hvis du synes det tar lang tid å aktivere, kan det være lurt å starte nettbrettet på nytt. Noen mobil-tjenesteleverandører kan kreve at du slår flymodus på og deretter av, eller at du bruker en SMS-app fra Google Play-butikken for å administrere dataene dine. Ta kontakt med mobiloperatøren din for mer informasjon.
Nexus 7 (2012) LTE

Bare Nexus 7 med mobildata kan godta SIM-kort. Wi-Fi-versjoner av nettbrettet gjør ikke det.

Sett inn SIM-kortet

1. Slå av nettbrettet og legg det på et flatt underlag med skjermen ned.
  2. Finn SIM-kortskuffen på høyre side av nettbrettet ditt, og det tilhørende hullet. Forsiktig: Unngå mikrofonhullet som befinner seg rett ovenfor skuffen.
  3. Sett verktøyet som følger med nettbrettet (eller en binders), inn i hullet og press bestemt, men forsiktig inn til skuffen spretter ut.
  4. Ta ut skuffen og legg inn mikro-SIM-kortet med det avkortede hjørnet til venstre.
  5. Sett skuffen tilbake i sporet og skyv den forsiktig inn i nettbrettet.

Aktiver SIM-kortet

1. Slå av Wi-Fi etter å ha fullført konfigurasjonsinstruksjonene. Når Wi-Fi er slått av, vises det et varsel øverst på skjermen.
  2. Sveip bakgrunnsvarselet nedover og trykk på varselet.
  3. Følg aktiveringsinstruksjonene fra operatøren din.
Viktig: Noen operatører kan bruke ett minutt eller mer på å aktivere SIM-kortet. Hvis du synes det tar lang tid å aktivere, kan det være lurt å starte nettbrettet på nytt. Noen mobil-tjenesteleverandører kan kreve at du slår flymodus på og deretter av, eller at du bruker en SMS-app fra Google Play-butikken for å administrere dataene dine. Ta kontakt med mobiloperatøren din for mer informasjon.

Ha IMEI-nummeret ditt tilgjengelig

Hvis du kontakter kundeservice, må du kanskje oppgi telefonens IMEI-identifikasjonsnummer.

Telefonens IMEI-identifikasjonsnummer står skrevet på SIM-kortskuffen og på esken telefonen kommer i. Skriv IMEI-nummeret ned i hurtigstartveiledningen eller ta et bilde av nummeret.

Relaterte linker