Een simkaart in een Nexus-apparaat plaatsen

Als u verbinding met een mobiel netwerk wilt maken op uw apparaat, moet u een simkaart plaatsen. Als er geen kaart is geïnstalleerd, wordt het bericht 'Geen simkaart' weergegeven.

Een simkaart verkrijgen

Als u geen simkaart voor uw apparaat heeft, neemt u contact op met uw mobiele provider. De mobiele provider moet uw simkaart ook activeren, zodat u deze onmiddellijk kunt gaan gebruiken. Bekijk de onderstaande instructies voor uw apparaat om na te gaan welk type simkaart u nodig heeft.

Een simkaart installeren

BELANGRIJK: Zorg ervoor dat u de simkaart hierbij niet buigt of bekrast en vermijd blootstelling aan statische elektriciteit, water of stof. Houd simkaarten buiten het bereik van kleine kinderen.

Kies uw apparaat hieronder voor instructies:

Telefoons

Nexus 5X

Type simkaart

De Nexus 5X gebruikt een nano-simkaart.

Sprint-gebruikers: bestaande Sprint-simkaarten werken niet voor de Nexus 5X, dus u heeft een nieuwe simkaart van Sprint nodig.

Locatie van simkaartlade

De lade voor de simkaart bevindt zich aan de linkerbovenkant van het telefoon. De knop voor uitwerpen zit in een kleine opening aan de rechterkant van het ladeklepje.

Instructies

1. Schakel de telefoon uit en zoek de kleine opening voor de simkaartlade. Steek het gereedschap voor het uitwerpen van de simkaart dat bij de telefoon wordt geleverd in de opening.
  2. Druk stevig maar voorzichtig totdat de lade tevoorschijn komt.
  3. Verwijder de lade en plaats de nano-simkaart erin.
  4. Plaats de lade in de sleuf en duw deze voorzichtig weer in de telefoon.
  5. Schakel de telefoon in. U moet de telefoon mogelijk opnieuw opstarten om het netwerksignaal correct te kunnen ontvangen.
Nexus 6P

Type simkaart

De Nexus 6P gebruikt een nano-simkaart.

Sprint-gebruikers: bestaande Sprint-simkaarten werken niet voor de Nexus 6P, dus u heeft een nieuwe simkaart van Sprint nodig.

Locatie van simkaartlade

De lade voor de simkaart bevindt zich aan de linkerbovenkant van het telefoon. De knop voor uitwerpen zit in een kleine opening aan de rechterkant van het ladeklepje.

Instructies

1. Schakel de telefoon uit en zoek de kleine opening voor de simkaartlade. Steek het gereedschap voor het uitwerpen van de simkaart dat bij de telefoon wordt geleverd in de opening.
  2. Druk stevig maar voorzichtig totdat de lade tevoorschijn komt.
  3. Verwijder de lade en plaats de nano-simkaart erin.
  4. Plaats de lade in de sleuf en duw deze voorzichtig weer in de telefoon.
  5. Schakel de telefoon in. U moet de telefoon mogelijk opnieuw opstarten om het netwerksignaal correct te kunnen ontvangen.
Nexus 6

Type simkaart

De Nexus 6 gebruikt een nano-simkaart.

Locatie van simkaartlade

De lade voor de simkaart bevindt zich aan de bovenkant van de telefoon naast de aansluiting van de headset. De knop voor uitwerpen zit in een kleine opening aan de rechterkant van het ladeklepje.

Instructies

1. Steek het gereedschap voor het uitwerpen van de simkaart dat bij de telefoon wordt geleverd in de opening.

2. Druk stevig maar voorzichtig totdat de lade tevoorschijn komt.

3. Verwijder de lade en plaats de nano-simkaart erin.

4. Plaats de lade in de sleuf en duw deze voorzichtig weer in de telefoon.

U moet de telefoon mogelijk opnieuw opstarten om het netwerksignaal correct te kunnen ontvangen.

Nexus 5

Een microsimkaart installeren:

1. Zoek de lade van de simkaart, die zich aan de rechterkant van de telefoon onder de aan/uit-knop bevindt. Plaats het gereedschap voor het uitwerpen van de simkaart (dat bij de telefoon wordt geleverd) in de uitwerpknop. Dit is een klein gaatje onder het ladeklepje.

2. Druk stevig maar voorzichtig totdat de lade tevoorschijn komt.

3. Verwijder de lade en plaats de microsimkaart hierin, zodat de schuine zijde van de kaart overeenkomt met de vorm van de lade.

4. Druk de lade voorzichtig weer in de telefoon.

Als uw telefoon is ingeschakeld, moet u deze opnieuw starten om verbinding te maken met het mobiele netwerk.

Nexus 4

De lade voor de simkaart bevindt zich aan de linkerkant van de telefoon onder de volumeknop. De knop voor uitwerpen is een kleine opening vlak boven de ladedeur.

Een microsimkaart installeren:

1. Steek het gereedschap voor het uitwerpen van de simkaart dat bij de telefoon wordt geleverd (of een paperclip) in de opening en druk stevig maar voorzichtig totdat de lade tevoorschijn komt.
  2. Verwijder de lade en plaats de microsimkaart erin, met de contactpunten naar buiten en de gebogen hoek aan de rechterkant.
  3. Plaats de lade in de sleuf en duw deze voorzichtig weer in de telefoon.

De telefoon mogelijk opnieuw worden gestart om het netwerksignaal correct te kunnen ontvangen.

Tablets

Nexus 9 LTE

Voordat u uw tablet gaat gebruiken, moet u mogelijk een nano-simkaart plaatsen. Alleen Nexus 9 LTE-tablets accepteren een nano-simkaart. Dit is niet mogelijk voor wifi-versies van de tablet.

De lade voor de nano-simkaart bevindt zich aan de linkerkant van de tablet. De knop voor uitwerpen zit in een kleine opening naast het ladeklepje.

Ga als volgt te werk om een simkaart te installeren:

1. Steek het gereedschap voor het uitwerpen van de simkaart dat bij de telefoon wordt geleverd in de opening

2. Druk stevig maar voorzichtig totdat de lade tevoorschijn komt.

3. Verwijder de lade en plaats de nano-simkaart erin.

4. Plaats de lade in de sleuf en duw deze voorzichtig weer in de tablet.

U moet de tablet mogelijk opnieuw opstarten om het netwerksignaal correct te kunnen ontvangen.

Nexus 7 (2013) LTE

U kunt alleen een simkaart plaatsen in de Nexus 7 (2013) LTE. Dit is niet mogelijk voor wifi-versies van de tablet.

Simkaart plaatsen

1. Schakel de tablet uit en plaats deze op een vlakke ondergrond met het scherm naar boven gericht, de camera bovenaan en de aan/uit-knop aan de rechterkant.
  2. Kantel de rechterkant enigszins en zoek de simkaartlade onderaan het apparaat en de kleine opening in de lade.
  3. Steek het gereedschap voor het uitwerpen van de simkaart dat bij de tablet wordt geleverd (of een paperclip) in de opening van de lade en druk voorzichtig totdat de lade naar buiten springt.

4. Verwijder de lade en plaats de microsimkaart erin, zodat de gebogen hoek precies in de schuine hoek van de lade past.

5. Plaats de lade in de sleuf en duw deze voorzichtig weer in de tablet.

Simkaart activeren

1. Open de app Instellingen Instellingen (apparaten met Android 4.3 of lager hebben een ander pictogram Instellingen Instellingen en schakel wifi uit nadat u de instructies voor instellen heeft voltooid. Zodra wifi is uitgeschakeld, wordt boven aan het scherm een melding weergegeven.
  2. Veeg het meldingenpaneel omlaag en tik op de melding.
  3. Volg de activeringsinstructies die worden geleverd door uw provider.
Belangrijk: bij sommige providers kan het enkele minuten duren voordat uw simkaart wordt geactiveerd. Als u denkt dat het lang duurt voordat de kaart wordt geactiveerd, kunt u proberen uw tablet opnieuw op te starten. Bij sommige mobiele serviceproviders is het mogelijk vereist dat u de vliegmodus activeert en weer sluit of een sms-app gebruikt uit de Google Play Store om uw gegevens te beheren. Neem voor meer informatie contact op met uw mobiele serviceprovider.
Nexus 7 (2012) LTE

U kunt alleen een simkaart plaatsen in een Nexus 7 met mobiele gegevens. Dit is niet mogelijk voor wifi-versies van de tablet.

Simkaart plaatsen

1. Schakel uw tablet uit en leg deze op een vlakke ondergrond met het scherm naar beneden gericht.
  2. Zoek de kleine ronde opening in het klepje van de simkaartlade aan de rechterkant van uw tablet. Waarschuwing: verwar de opening niet met de microfoonopening die zich iets boven de lade bevindt.
  3. Steek het gereedschap dat bij de tablet is geleverd (of een paperclip) in de opening van de lade en druk voorzichtig totdat de lade naar buiten springt.
  4. Verwijder de lade en plaats de microsimkaart in de lade met het afgeknipte hoekje naar links gericht.
  5. Plaats de lade in de sleuf en duw deze voorzichtig weer in de tablet.

Simkaart activeren

1. Schakel wifi uit na het voltooien van de configuratie-instructies. Zodra wifi is uitgeschakeld, wordt boven aan het scherm een melding weergegeven.
  2. Veeg het meldingenpaneel omlaag en tik op de melding.
  3. Volg de activeringsinstructies die worden geleverd door uw provider.
Belangrijk: bij sommige providers kan het enkele minuten duren voordat uw simkaart wordt geactiveerd. Als u denkt dat het lang duurt voordat de kaart wordt geactiveerd, kunt u proberen uw tablet opnieuw op te starten. Bij sommige mobiele serviceproviders is het mogelijk vereist dat u de vliegmodus activeert en weer sluit of een sms-app gebruikt uit de Google Play Store om uw gegevens te beheren. Neem voor meer informatie contact op met uw mobiele serviceprovider.

Uw IMEI-nummer noteren

Als u contact opneemt met de klantenservice, moet u mogelijk het IMEI-identificatienummer van uw telefoon doorgeven.

U vindt het IMEI-identificatienummer van uw telefoon op de simkaartlade en op de doos waarin uw telefoon wordt geleverd. Schrijf het IMEI-nummer in uw snelstartgids of maak een foto van het nummer.