Akun keston parantaminen

Seuraavien vinkkien avulla voit pidentää Android-laitteesi akun kestoa laitteen koko elinkaaren ajan.

Jos laitteesi akku on nyt vähissä, ota virransäästötila käyttöön. Lue sitten, miten voit pidentää vähissä olevan akun kestoa.

Huom. Android ei ole samanlainen kaikilla laitteilla. Nämä ohjeet koskevat laitteita, joiden käyttöjärjestelmä on Android 8.0 tai uudempi. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Akusta huolehtiminen

Käytä laitteesi mukana tullutta laturia

Jos käytät muita virtalähteitä tai latureita, laite voi latautua hitaammin tai ei ollenkaan ja jopa vaurioitua.

Pidä laite viileänä

Vältä tilanteita, joissa laitteesi voi ylikuumentua.

Akku kuluu paljon normaalia nopeammin kuumana, vaikka et käyttäisi laitetta. Tällainen kulutus voi vahingoittaa akkua.

Lue lisää laitteen kuumenemisesta ja sen estämisestä.

Vinkki: Laitteesi lämpenee virtalähteeseen kytkettynä, joten irrota se virtalähteestä akun täyttyessä.

Lataa vain tarvittava määrä

Akun kapasiteettia ei tarvitse opettaa laitteelle kuluttamalla täysi akku loppuun tai lataamalla tyhjä akku täyteen.

Valitse akkua säästävät asetukset

Näyttöasetuksien muokkaaminen

Määritä laitteen näyttö sammumaan aiemmin

Voit säästää virtaa asettamalla näytön sammumaan nopeammin, kun et käytä laitetta aktiivisesti.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Näyttö ja sitten Lisäasetukset ja sitten Siirtyminen virransäästöön.
  3. Valitse haluamasi vaihtoehto. Suosittelemme valitsemaan ajaksi 30 sekuntia.

Pienennä näytön kirkkautta

Voit säästää virtaa pienentämällä näytön kirkkautta.

1. Pyyhkäise kahdella sormella näytön yläreunasta alaspäin. Tämä avaa pika-asetuspaneelin.
  2. Siirrä näytön yläosassa olevaa liukusäädintä vasemmalle.

Määritä näytön kirkkaus muuttumaan automaattisesti

Voit säästää virtaa määrittämällä näytön kirkkaustason muuttumaan automaattisesti ympäristön valoisuuden mukaan.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Näyttö.
  3. Ota Kirkkauden säätö käyttöön.

Sammuta näyttö, kun et käytä sitä (vain Pixel 2)

Voit säästää akkua määrittämällä puhelimesi näytön kytkeytymään kokonaan pois päältä.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Näyttö ja sitten Lisäasetukset ja sitten Ambient-näyttö.
  3. Poista käytöstä Aina käytössä.

Poista live-taustakuvat käytöstä

Akku kestää pidempään, jos poistat live-taustakuvat käytöstä. Lue lisää taustakuvien vaihtamisesta.

Poista ilmoitusvalo käytöstä

Jos laitteessasi on LED-ilmoitusvalo, voit pidentää akun kestoa poistamalla sen käytöstä. Lue lisää.

Poista näppäimistön äänet ja värinä käytöstä

Akku kestää pidempään, jos poistat laitteen näppäimistön äänet ja värinän käytöstä. Lue lisää.

Virran taustakulutuksen vähentäminen

Pidä akun optimointi käytössä

Määritä kaikki sovellukset käyttämään akun optimointia, jolloin ne kuluttavat virtaa vain tarvittaessa. Lue lisää akun optimoinnin pitämisestä käytössä.

Sulje sovelluksia vain, jos jokin menee vikaan

Sovellusten sulkeminen ei säästä virtaa. Sovelluksia ei tarvitse sulkea, jos ne toimivat oikein.

Jos sinulla on ongelmia jonkin sovelluksen kanssa, voit pakottaa sen sulkeutumaan. Tämä sulkee sovelluksen ja kaikki sen mahdollisesti käyttämät taustapalvelut kokonaan, jolloin ne eivät kuluta virtaa. Lue lisää sovellusten pakottamisesta sulkeutumaan.

Poista käytöstä akkua nopeasti kuluttavat ominaisuudet

Voit säästää akkua poistamalla yhteyden jakamisen ja hotspotit käytöstä, kun et tarvitse niitä. Lue lisää yhteyden jakamisesta.

Voit määrittää Wi-Fin kytkeytymään pois päältä, kun laitteen näyttö sammuu. Lue lisää Wi-Fi-yhteyden lisäasetuksista.

Lue lisää akkua nopeasti kuluttavista ominaisuuksista.

Poista käyttämättömät tilit

Laitteella olevien tilien karsiminen voi auttaa säästämään virtaa. Laitteen omistaja voi poistaa tilejä ja käyttäjäprofiileja.

Lue lisää tilien poistamisesta tai käyttäjien poistamisesta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Watch video tutorials

To get the latest tips, tricks, and how-to's, subscribe to our YouTube Channel.