Verkko- ja sovellustoiminnan katselu ja ylläpito

Jos verkko- ja sovellustoiminta on käytössä, hakusi ja toimintasi muissa Google-palveluissa tallennetaan Google-tilillesi, jotta saat enemmän personoituja kokemuksia, kuten nopeampia hakuja ja hyödyllisempiä sovellus- ja sisältösuosituksia.

Voit poistaa verkko- ja sovellustoiminnan käytöstä tai poistaa aiempia tapahtumia milloin tahansa.

Huom. Jos käytät työpaikan tai oppilaitoksen kautta saatua Google-tiliä, sinun on ehkä otettava yhteyttä järjestelmänvalvojaasi, jotta hän voi ottaa käyttöön verkko- ja sovellustoiminnan lisäpalvelun organisaatiollesi.

Verkko- ja sovellustoiminnan käyttöönotto ja käytöstä poistaminen

1. Avaa Toimintojen hallinta ‑sivu iPhonella tai iPadilla. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan Google-tilillesi.
  2. Ota Verkko- ja sovellustoiminta käyttöön tai poista se käytöstä.
  3. Jos otat toiminnon käyttöön, voit valita Sisällytä Chromen selaushistoria sekä käyttötiedot sivustoilta ja sovelluksista, joissa käytetään Googlen palveluita ‑valintaruudun.

Huom. Toiminnan tallentamiseen voivat vaikuttaa myös muut selaimen ja laitteen asetukset.

Tapahtumien katselu ja poistaminen

Voit katsella ja poistaa verkko- ja sovellustoimintaa Omat tapahtumat ‑sivulla. Lue, kuinka voit poistaa tapahtumia manuaalisesti tai määrittää automaattisen poiston.

Historian poistaminen laitteelta

Jos haluat poistaa hakutoiminnan laitteelta, voit tyhjentää historiasi.

1. Avaa iPhonella tai iPadilla Google-sovellus Google-sovellus
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Tietosuoja-kohdasta Historia.
  4. Valitse Tyhjennä laitteen historia ja sitten Tyhjennä laitteen historia.

Verkko- ja sovellustoimintaan tallennettavat tiedot

Tietoja hauistasi ja muusta

Kun verkko- ja sovellustoiminta on käytössä, Google tallentaa esimerkiksi

• hakusi ja muun toimintasi Googlen tuotteissa ja palveluissa, kuten Mapsissa
  • sijaintisi, kielesi, IP-osoitteesi, viittaavan sivun ja sen, käytätkö selainta vai sovellusta
  • klikkaamasi mainokset ja mainostajan sivustolla tehdyt ostokset
  • viimeaikaiset sovelluksesi, hakemasi yhteystiedot ja muita laitteellasi olevia tietoja.

Huom. Toimintaa saatetaan tallentaa, vaikka olisit offline-tilassa.

Tietoja selaamisesta ja muusta

Google voi tallentaa esimerkiksi

• käyttämäsi sivustot ja sovellukset
  • toimintasi sivustoilla ja sovelluksissa, jotka käyttävät Google-palveluita
  • Chrome-selaushistoriasi.

Jotta Google voi tallentaa nämä tiedot

• verkko- ja sovellustoiminnan on oltava päällä
  • Sisällytä Chrome-historia ja toiminta Googlen palveluja käyttäviltä sivustoilta, laitteilta ja sovelluksista ‑valintaruudun on oltava valittuna.

Chrome-historiasi tallennetaan vain, jos olet kirjautunut Google-tilillesi ja Chromen synkronointi on käytössä. Lue lisää Chromen synkronoinnista.

Huom. Jos käytät jaettua laitetta tai useaa eri tiliä, toiminta saatetaan tallentaa käyttämäsi selaimen tai laitteen oletustilille.

Tallennettujen toimintatietojen käyttö

Lue, miten Google käyttää tallennettuja toimintatietoja ja auttaa pitämään ne yksityisinä.

Lue, miten Google yleisesti ottaen käsittelee hakukyselyitä, tietosuojakäytännön usein kysytyistä kysymyksistä.

Miten verkko- ja sovellustoiminta toimii, kun et ole kirjautunut sisään

Haku- ja mainostuloksiasi voidaan muokata hakuihin liittyvän toimintasi perusteella, vaikka et olisi kirjautuneena sisään. Jos haluat poistaa haun muokkauksen käytöstä, voit selata ja tehdä hakuja yksityisesti. Lue lisää.

Selainhistoria

Toimintojen hallinta ‑sivulla voit myös valita Sisällytä Chrome-historia ja toiminta Googlen palveluja käyttäviltä sivustoilta, laitteilta ja sovelluksista ‑valintaruudun. Kun tämä ruutu on valittuna, voit päättää, tallennetaanko laitteesi toimintaa vai ei.

Hakusi ja sivustot, joilla käyt, voidaan tallentaa myös selaimeesi tai Google-työkalupalkkiin. Lue lisää Chromen, Työkalupalkin, Safarin, Internet Explorerin ja Firefoxin historian poistamisesta.