Slå posisjon på eller av for enheten

Du kan slå posisjoneringsmodus på eller av for Android-enheten din. Du kan også endre bare enhetens modus for posisjonsnøyaktighet. Modusene for nøyaktighet bruker forskjellige kilder for å anslå enhetens posisjon.

Når posisjon er slått på for enheten din, kan du få informasjon basert på hvor enheten har vært. Du kan for eksempel få automatiske forslag til pendleruter og bedre søkeresultater. Finn ut hvordan du administrerer posisjonsloggen.

Merk: Android kan variere fra enhet til enhet. Denne veiledningen gjelder for enheter som kjører Android 8.0 eller nyere. Finn ut hvordan du kan sjekke Android-versjonen din.

Endre posisjoneringsmodusen din

Hvis du slår av posisjon for enheten din, kan ingen apper bruke enhetens posisjon. (Dette omfatter både apper laget av Google og andre apper.) Mange nyttige funksjoner blir slått av.

Hvis du ringer et nødnummer, kan Android Posisjonstjeneste for nødssituasjoner slå på Posisjon i «Høy presisjon»-modus. Etter anropet går innstillingene dine tilbake til innstillingene du hadde.

Tips: Du kan legge til Posisjon i innstillinger-raden din. Finn ut mer om hurtiginnstillinger.

Slå enhetens posisjon på eller av
  1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og posisjon og deretter Posisjon. (Hvis du ikke ser «Sikkerhet og posisjon», trykker du på Posisjon.)
  3. Slå Posisjon på eller av.
Velg enhetens modus for posisjonsnøyaktighet

Du kan velge posisjoneringsmodus basert på presisjon, hastighet og batteribruk.

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og posisjon og deretter Posisjon. (Hvis du ikke ser «Sikkerhet og posisjon», trykker du på Posisjon.)
  3. Trykk på Modus. Velg deretter:
    • Høy presisjon
      Denne modusen bruker GPS, Wi-Fi, mobilnettverk og sensorer for å få den høyeste presisjonen for posisjonen. Den bruker Googles posisjonstjeneste til å anslå posisjonen din raskere og mer nøyaktig.
    • Batterisparing
      Denne modusen bruker kilder med lavt batteriforbruk, for eksempel Wi-Fi og mobilnettverk. Den bruker Googles posisjonstjeneste til å anslå posisjonen din raskere og mer nøyaktig.
    • Bare enheten
      Denne modusen bruker bare GPS. Den bruker ikke Googles posisjonstjeneste til å hente informasjon om posisjonen. Den anslår muligens enhetens posisjon tregere, og den bruker mer batteri.
Del posisjonen din for å få hjelp i nødssituasjoner

For å hjelpe utrykningspersonell med å finne deg kan telefonen din sende posisjonen når du ringer et nødnummer. Deling av posisjonen din på denne måten bruker Android Posisjonstjeneste for nødssituasjoner (ELS).

For å sende posisjonen din med ELS, ring et nødnummer. (For eksempel: 112 i Norge og Europa, 911 i USA, 999 på noen andre steder.)​ Viktig: ELS slås bare på når du ringer et nødnummer.

Du kan sende posisjonen din med ELS hvis

• ELS fungerer på mobilnettverket ditt
  • telefonen din kjører Android 2.3 eller nyere med Google Play Tjenester

ELS bruker GPS, Wi-Fi, mobilnettverk og sensorer til å finne posisjonen til telefonen din. ELS slår på Posisjon i «Høy presisjon»-modus. Funksjonen kan slå på mobildata, hvis det er nødvendig. Når nødanropet er ferdig, går innstillingene dine tilbake til innstillingene du hadde.

Gjenkjenn posisjonsstatusen din

Når en app bruker enhetens nøyaktige posisjon, viser statusfeltet Posisjon Posisjon. Dette ikonet betyr at en modus for posisjonsnøyaktighet som bruker mer batteri, er slått på. Det betyr ikke nødvendigvis at det er GPS-aktivitet.