Slå posisjon på eller av for enheten

Du kan slå posisjoneringsmodus på eller av for Android-enheten din. Du kan også endre bare enhetens modus for posisjonsnøyaktighet. Modusene for nøyaktighet bruker forskjellige kilder for å anslå enhetens posisjon.

Når posisjon er slått på for enheten din, kan du få informasjon basert på hvor Android-enheten din har vært. Du kan for eksempel få automatiske forslag til pendleruter og bedre søkeresultater. Finn ut hvordan du administrerer posisjonsloggen.

Merk: Android kan variere fra enhet til enhet. Denne veiledningen gjelder for enheter som kjører Android 8.0 eller nyere. Finn ut hvordan du kan sjekke Android-versjonen din.

Endre posisjoneringsmodusen din

Hvis du slår av posisjon for enheten din, kan ingen apper bruke enhetens posisjon. (Dette omfatter både apper laget av Google og andre apper.) Mange nyttige funksjoner blir slått av.

Tips: Du kan legge til Posisjon i innstillinger-raden din. Finn ut mer om hurtiginnstillinger.

Slå enhetens posisjon på eller av
  1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og posisjon og deretter Posisjon. (Hvis du ikke ser «Sikkerhet og posisjon», trykker du på Posisjon.)
  3. Slå Posisjon på eller av.
Velg enhetens modus for posisjonsnøyaktighet

Du kan velge posisjoneringsmodus basert på presisjon, hastighet og batteribruk.

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og posisjon og deretter Posisjon. (Hvis du ikke ser «Sikkerhet og posisjon», trykker du på Posisjon.)
  3. Trykk på Modus. Velg deretter:
    • Høy presisjon
      Denne modusen bruker GPS, Wi-Fi, mobilnettverk og andre sensorer for å få den høyeste presisjonen for posisjonen. Den bruker Googles posisjonstjeneste til å anslå posisjonen din raskere og mer nøyaktig.
    • Batterisparing
      Denne modusen bruker kilder med lavt batteriforbruk, for eksempel Wi-Fi og mobilnettverk. Den bruker Googles posisjonstjeneste til å anslå posisjonen din raskere og mer nøyaktig.
    • Bare enheten
      Denne modusen bruker bare GPS. Den bruker ikke Googles posisjonstjeneste til å hente informasjon om posisjonen. Den anslår muligens enhetens posisjon tregere, og den bruker bruker mer batteri.

Gjenkjenn posisjonsstatusen din

Når en app bruker enhetens nøyaktige posisjon, viser statusfeltet Posisjon Posisjon. Dette ikonet betyr at en modus for posisjonsnøyaktighet som bruker mer batteri, er slått på. Det betyr ikke nødvendigvis at det er GPS-aktivitet.