Slå posisjon på eller av for Android-enheter

Når posisjon er slått på, kan du få informasjon basert på hvor enheten har vært. Du kan for eksempel få automatiske forslag til pendleruter og bedre søkeresultater.

Når en app bruker enhetens nøyaktige posisjon, vises Posisjon Posisjon øverst på skjermen.

Merk: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 9.0 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Slå posisjon på eller av

Når du har slått på posisjon, bruker enheten GPS, Wi-Fi, mobilnettverk og sensorer for å få den mest nøyaktige posisjonen.

Hvis du slår av posisjon, blir det også slått av for alle apper. Mange funksjoner vil da ikke fungere.

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og posisjon og så Posisjon.
    • Merk: Hvis du ikke ser «Sikkerhet og posisjon», trykker du på Posisjon.
  3. Hvis du ser «Modus», går du til trinnene for Android 8.1 eller eldre.
  4. Slå Bruk posisjon på eller av.

Tips: Hvis du endrer posisjonsinnstillingen ofte, kan du finne ut hvordan du endrer innstillinger raskt.

Del posisjonen din for å få hjelp i nødssituasjoner

Ring et nødnummer for å hjelpe utrykningspersonell med å finne deg raskt. Du kan for eksempel ringe

• 911 i USA
  • 112 i Europa
  • 999 noen andre steder

Enheten sender posisjonen din automatisk med Android Posisjonstjeneste for nødssituasjoner (ELS) hvis ELS fungerer i landet ditt og på mobilnettverket ditt.

Slik fungerer posisjonsdeling i nødssituasjoner

ELS slås bare på når du ringer eller sender tekstmelding til et nødnummer.

ELS finner og sender posisjonen din ved å slå på posisjon og bruke Googles posisjonstjenester i løpet av nødanropet ditt. ELS kan slå på mobildata, hvis det er nødvendig. Når anropet eller sendingen av tekstmelding er ferdig, går innstillingene dine tilbake til innstillingene du hadde.

Hvis du bruker Android 8.1 eller eldre

Velg enhetens modus for posisjonsnøyaktighet

Du kan velge posisjoneringsmodus basert på presisjon, hastighet og batteribruk.

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Sikkerhet og posisjon og så Posisjon.
    • Merk: Hvis du ikke ser «Sikkerhet og posisjon», trykker du på Posisjon.
  3. Trykk på Modus. Velg deretter:
    • Høy presisjon: Denne modusen bruker GPS, Wi-Fi, mobilnettverk og sensorer for å få den høyeste presisjonen for posisjonen. Den bruker Googles posisjonstjenester til å anslå posisjonen din raskere og mer nøyaktig.
    • Batterisparing Denne modusen bruker kilder med lavt batteriforbruk, for eksempel Wi-Fi og mobilnettverk. Den bruker Googles posisjonstjenester til å anslå posisjonen din raskere og mer nøyaktig.
    • Bare enheten Denne modusen bruker bare GPS. Den bruker ikke Googles posisjonstjenester til å hente informasjon om posisjonen. Den anslår muligens enhetens posisjon tregere, og den bruker mer batteri.