Locatie in- of uitschakelen voor uw apparaat

U kunt de locatiemodus voor uw Android-apparaat in- of uitschakelen. U kunt ook alleen de nauwkeurigheidsmodus voor locatie op uw apparaat wijzigen. De nauwkeurigheidsmodi gebruiken verschillende bronnen om de locatie van uw apparaat te schatten.

Wanneer de locatiemodus is ingeschakeld voor uw apparaat, kunt u informatie ontvangen op basis van waar uw apparaat is geweest. U kunt bijvoorbeeld automatisch relevante verkeersinformatie of betere zoekresultaten ontvangen. Meer informatie over het beheren van uw locatiegeschiedenis.

Opmerking: Android is niet precies hetzelfde op alle apparaten. Deze instructies gelden voor apparaten met Android 8.0 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

Uw locatiemodus wijzigen

Als u Locatie voor uw apparaat uitschakelt, kunnen apps uw apparaatlocatie niet gebruiken. (Dat geldt voor zowel Google-apps als andere apps.) Veel handige functies worden uitgeschakeld.

Als u een alarmnummer belt, kan de locatieservice voor noodgevallen van Android locatiemelding inschakelen in de modus 'Hoge nauwkeurigheid'. Na het gesprek worden de instellingen weer teruggezet op hoe u ze eerder had ingesteld.

Tip: U kunt Locatie toevoegen aan uw instellingenbalk. Meer informatie over Snelle instellingen

De locatie van uw apparaat in- of uitschakelen
  1. Open de app Instellingen App Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en locatie en vervolgens Locatie. (Als 'Beveiliging en locatie' niet wordt weergegeven, tikt u op Locatie.)
  3. Schakel Locatie in of uit.
De nauwkeurigheidsmodus voor uw apparaat kiezen

U kunt uw locatiemodus kiezen op basis van nauwkeurigheid, snelheid en batterijverbruik.

1. Open de app Instellingen App Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en locatie en vervolgens Locatie. (Als 'Beveiliging en locatie' niet wordt weergegeven, tikt u op Locatie.)
  3. Tik op Modus. Kies vervolgens:
    • Hoge nauwkeurigheid
      Voor deze modus worden gps, wifi, mobiele netwerken en sensoren gebruikt om de locatie zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. De modus gebruikt de locatieservice van Google om uw locatie sneller en nauwkeuriger in te schatten.
    • Batterijbesparing
      In deze modus worden bronnen met een lager batterijverbruik gebruikt, zoals wifi en mobiele netwerken. De modus gebruikt de locatieservice van Google om uw locatie sneller en nauwkeuriger in te schatten.
    • Alleen apparaat
      Deze modus maakt uitsluitend gebruik van gps. Voor deze modus wordt de locatieservice van Google niet gebruikt om locatiegegevens te leveren. In deze modus kan het langer duren om de locatie van het apparaat te bepalen en is het batterijverbruik hoger.
Uw locatie delen voor hulp in noodgevallen

Uw telefoon kan uw locatie doorgeven wanneer u een alarmnummer belt, zodat hulpdiensten u snel kunnen vinden. Als u uw locatie op deze manier deelt, wordt de locatieservice voor noodgevallen (ELS) van Android gebruikt.

Bel een alarmnummer om uw locatie door te geven via ELS. (Bijvoorbeeld 911 in de VS, 112 in Europa, 999 in sommige andere landen.) Belangrijk: ELS wordt alleen ingeschakeld wanneer u een alarmnummer belt.

U kunt uw locatie met ELS verzenden als:

• ELS werkt met uw mobiele netwerk;
  • op uw telefoon Android 2.3 of hoger wordt uitgevoerd met Google Play-services.

ELS maakt gebruik van gps, wifi, mobiele netwerken en sensoren om de locatie van uw telefoon te vinden. ELS schakelt Locatie in de modus 'Hoge nauwkeurigheid' in. Indien nodig kan ELS mobiele data inschakelen. Wanneer de alarmoproep is beëindigd, worden uw instellingen teruggezet naar hoe u ze had ingesteld.

Uw locatiestatus herkennen

Wanneer een app de exacte locatie van uw apparaat gebruikt, wordt op de statusbalk het locatiepictogram Locatie weergegeven. Dit pictogram betekent dat er een nauwkeurigheidsmodus voor locatie is ingeschakeld waarvan het batterijverbruik hoger is. Dit duidt niet noodzakelijkerwijs op gps-activiteit.