Locatie in- of uitschakelen voor uw apparaat

U kunt de locatiemodus voor uw Android-apparaat in- of uitschakelen. U kunt ook alleen de locatienauwkeurigheidsmodus van uw apparaat wijzigen. De nauwkeurigheidsmodi gebruiken verschillende bronnen om de locatie van uw apparaat te schatten.

Wanneer de locatiemodus is ingeschakeld voor uw apparaat, kunt u informatie ontvangen op basis van waar uw Android-apparaat is geweest. U kunt bijvoorbeeld automatisch voorspellingen voor uw woon-werkverkeer of betere zoekresultaten ontvangen. Meer informatie over het beheren van uw locatiegeschiedenis.

Opmerking: Android is niet precies hetzelfde op alle apparaten. Deze instructies gelden voor apparaten met Android 8.0 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

Uw locatiemodus wijzigen

Als u Locatie voor uw apparaat uitschakelt, kunnen apps uw apparaatlocatie niet gebruiken. (Dat geldt voor zowel Google-apps als andere apps.) Veel handige functies worden uitgeschakeld.

Tip: U kunt Locatie toevoegen aan uw instellingenbalk. Meer informatie over Snelle instellingen

De locatie van uw apparaat in- of uitschakelen
  1. Open de app Instellingen App Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en locatie en vervolgens   Locatie. (Als 'Beveiliging en locatie' niet wordt weergegeven, tikt u op Locatie.)
  3. Schakel Locatie in of uit.
De nauwkeurigheidsmodus voor uw apparaat kiezen

U kunt uw locatiemodus kiezen op basis van nauwkeurigheid, snelheid en batterijverbruik.

1. Open de app Instellingen App Instellingen van uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en locatie en vervolgens   Locatie. (Als 'Beveiliging en locatie' niet wordt weergegeven, tikt u op Locatie.)
  3. Tik op Modus. Kies vervolgens:
    • Grote nauwkeurigheid
      Voor deze modus worden gps, wifi, mobiele netwerken en andere sensoren gebruikt om de locatie zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. De modus gebruikt de locatieservice van Google om uw locatie sneller en nauwkeuriger in te schatten.
    • Batterijbesparing
      In deze modus worden bronnen met een lager batterijverbruik gebruikt, zoals wifi en mobiele netwerken. De modus gebruikt de locatieservice van Google om uw locatie sneller en nauwkeuriger in te schatten.
    • Alleen apparaat
      Deze modus maakt uitsluitend gebruik van gps. Voor deze modus wordt de locatieservice van Google niet gebruikt om locatiegegevens te leveren. In deze modus kan het langer duren om de locatie van het apparaat te bepalen en is het batterijverbruik hoger.

Uw locatiestatus herkennen

Wanneer een app de exacte locatie van uw apparaat gebruikt, wordt op de statusbalk het locatiepictogram Locatie weergegeven. Dit pictogram betekent dat er een locatienauwkeurigheidsmodus is ingeschakeld waarvan het batterijverbruik hoger is. Dit duidt niet noodzakelijkerwijs op gps-activiteit.