Administrer placeringsindstillingerne på din Android-enhed

Når du har aktiveret placering på din telefon, kan du få oplysninger baseret på dens placering, f.eks. pendlerforslag, restauranter i nærheden og lokale søgeresultater.

Når en app anvender din telefons placering via GPS, vises Placering Placering øverst på skærmen.

Tip! Når du har deaktiveret telefonens placering, kan apps og tjenester ikke fastlægge din telefons placering, men du bør stadig få vist lokale resultater og annoncer baseret på din IP-adresse.

Vigtigt!Nogle af disse trin er kun relevante for Android 10 og nyere versioner. Se, hvordan du tjekker, hvilken Android-version du har.

Forstå de placeringsindstillinger, der er tilgængelige på telefonen

Google tilbyder en række stedbaserede tjenester, bl.a.:

Bemærk! Hver app har sine egne indstillinger. Se, hvordan du administrerer placeringsindstillinger for apps.

Aktivér eller deaktiver Placering på din telefon

1. Åbn appen Indstillinger på telefonen.
  2. Tryk på Placering
  3. Aktivér eller deaktiver Brug placering øverst på skærmen.

Tip! Du kan også slå din telefons placering til eller fra ved hjælp af Hurtige indstillinger. Få flere oplysninger om Hurtige indstillinger.

Når Placering er aktiveret
Når Placering er deaktiveret

Du kan gøre telefonens placering mere nøjagtig (Google Placeringstjenester, også kaldet Google Placeringsnøjagtighed)

Aktivér eller deaktiver Placeringsnøjagtighed på din telefon

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Placering.
  3. Tryk på Avanceret Og så Google Placeringsnøjagtighed
  4. Aktivér eller deaktiver Gør placeringen mere nøjagtig
Når Google Placeringsnøjagtighed er aktiveret

Når Google Placeringsnøjagtighed er aktiveret, anvender telefonen disse kilder for at få den mest nøjagtige placering:

• GPS
  • Wi-Fi
  • Mobilnetværk
  • Sensorer
Når Google Placeringsnøjagtighed er deaktiveret

Når du har deaktiveret Google Placeringsnøjagtighed, anvender din telefon kun GPS til at fastlægge placering. GPS kan være langsommere og mindre nøjagtig end andre kilder.

Lad din telefon søge efter netværk eller enheder i nærheden

Du kan hjælpe apps med at få bedre placeringsoplysninger ved at lade din telefon søge efter Wi-Fi-adgangspunkter eller Bluetooth-enheder i nærheden.

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Placering.
  3. Tryk på Wi-Fi- og Bluetooth-scanning.
  4. Aktivér eller deaktiver Wi-Fi-scanning eller Bluetooth-scanning.

Send din placering i en nødsituation

Ring til et alarmnummer for at få hjælp i en fart. Du kan f.eks. ringe til:

• 911 i USA
  • 112 i Europa

Hvis Android Placeringstjeneste i nødstilfælde (ELS, Emergency Location Service) fungerer i dit land og på dit mobilnetværk, og du ikke har deaktiveret tjenesten, sender telefonen automatisk sin placering ved hjælp af ELS.

Aktivér eller deaktiver Placeringstjeneste i nødstilfælde

Du kan til enhver tid aktivere eller deaktivere placeringstjenester i nødstilfælde.

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Placering.
  3. Tryk på Avanceret Og så Placeringstjeneste i nødstilfælde.
  4. Aktivér eller deaktiver Placeringstjeneste i nødstilfælde.

Sådan fungerer Placeringstjeneste i nødstilfælde

Din telefon bruger kun ELS, når du ringer eller sender en sms-besked til et alarmnummer.

Under et nødopkald anvender Placeringstjeneste i nødstilfælde muligvis Google Placeringstjenester og andre oplysninger for at få den mest nøjagtige placering.

Din telefon sender placeringen til autoriserede alarmcentraler, så deres medarbejdere har bedre mulighed for at finde dig. Din placering sendes direkte fra din telefon til alarmnummeret og ikke via Google.

Når du har afsluttet et opkald eller en sms-besked til et alarmnummer, og ELS har været aktiveret, sender din telefon brugs- og analysedata til Google. Google bruger disse data til at analysere, hvor godt ELS fungerer. Google kan ikke identificere dig ud fra oplysningerne.

Bemærk! At sende din placering med ELS og via Google Maps er ikke det samme. Få flere oplysninger om Placeringsdeling med Google Maps.

Hvis du kører en ældre Android-version

Vælg placeringsindstillinger (Android 9.0)

Sådan ændrer du placeringsindstillingerne:

1. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på Sikkerhed og placering Og så Placering.
    • Hvis du har en arbejdsprofil, skal du trykke på Avanceret.

Vælg derefter en af mulighederne:

• Aktivér eller deaktiver Placering: Tryk på Placering.
  • Søg efter netværk i nærheden: Tryk på Avanceret Og såScanning. Aktivér eller deaktiver Wi-Fi-scanning eller Bluetooth-scanning.
  • Aktivér eller deaktiver Placeringstjeneste i nødstilfælde:  Tryk på Avanceret Og såGoogle Placeringstjeneste i nødstilfælde. Aktivér eller deaktiver Placeringstjeneste i nødstilfælde
Vælg placeringstilstand (Android 4.4-8.1)

Du kan vælge placeringstilstand baseret på nøjagtighed, hastighed og batteriforbrug.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Sikkerhed og placering Og så Placering (hvis "Sikkerhed og placering" ikke vises, skal du trykke på Placering).
  3. Tryk på Tilstand. Vælg derefter:
    • Høj nøjagtighed: Anvender GPS, Wi-Fi, mobilnetværk og sensorer for at få den mest nøjagtige placering. Brug Google Placeringstjenester til at anslå telefonens placering hurtigere og mere nøjagtigt.
    • Batteribesparende: Anvender kilder med lavere batteriforbrug såsom Wi-Fi eller mobilnetværk. Brug Google Placeringstjenester til at anslå telefonens placering hurtigere og mere nøjagtigt.
    • Kun via GPS: Anvender kun GPS. Brug ikke Google Placeringstjenester til placeringsoplysninger. Denne metode er muligvis langsommere til at anslå telefonens placering og bruger mere batteri.
Vælg placeringsadgang (Android 4.1-4.3)

Du kan bestemme, hvilke placeringsoplysninger telefonen må anvende.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Placeringsadgang under "Personligt".
  3. Slå Adgang til min placering til eller fra øverst på skærmen.
    • Når placeringsadgang er slået til, kan du vælge én af følgende funktioner:
      • GPS-satellitter: Lader enheden anslå din placering baseret på satellitsignaler på samme måde som en GPS-enhed i bilen.
      • Wi-Fi- og mobilnetværk: Gør det muligt for telefonen at anvende Google Placeringstjenester til hurtigere at anslå placeringen med eller uden GPS.
    • Når placeringsadgang er deaktiveret:
      Telefonen kan ikke finde den nøjagtige placering eller dele den med nogen apps.

Bemærk! Hvis du har en tablet, der bruges af mere end én person, kan hver bruger have forskellige placeringsindstillinger.