Administrer placeringsindstillingerne på din Android-enhed

Når du har aktiveret placering på din Android-enhed, kan du få oplysninger baseret på dens placering, f.eks. pendlerforslag, restauranter i nærheden og lokale søgeresultater.

Når en app anvender enhedens placering via GPS, vises Placering Placering øverst på skærmen.

Tip! Når du deaktiverer enhedens placering, kan apps og tjenester ikke modtage enhedens placering, men du bør stadig kunne se lokale resultater og annoncer baseret på din IP-adresse.

Bemærk! Nogle af disse trin fungerer kun i Android 9 og nyere. Se, hvilken Android-version du har.

Forstå de placeringsindstillinger, der er tilgængelige på enheden

Google tilbyder en række stedbaserede tjenester, bl.a.:

Bemærk! Apps har deres egne indstillinger. Se, hvordan du administrerer placeringsindstillinger for apps.

Slå Placering til eller fra på din enhed

1. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på Sikkerhed og placering.
  3. Tryk på Placering.
  4. Slå Anvend placering til eller fra.

Tip! Du kan også slå enhedens placeringen til eller fra med Hurtige indstillinger. Se, hvordan du gør.

Når Placering er slået til
Når Placering er slået fra:

Du kan gøre enhedens placering mere nøjagtig (Google Placeringstjenester, også kaldet Google Placeringsnøjagtighed)

Slå enhedens placeringsnøjagtighed til eller fra

1. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på Sikkerhed og placering og så Placering.
  3. Tryk på Avanceret og så Google Placeringsnøjagtighed.
    Bemærk! Hvis "Avanceret" ikke vises, eller hvis "Tilstand" vises, skal du følge trinene for ældre Android-versioner.
  4. Slå Gør placeringen mere nøjagtig til eller fra.
Når Google Placeringsnøjagtighed er aktiveret

Når Google Placeringsnøjagtighed er aktiveret, anvender enheden disse kilder for at få den mest nøjagtige placering:

• GPS
  • Wi-Fi
  • Mobilnetværk
  • Sensorer
Når Google Placeringsnøjagtighed er deaktiveret

Når Google Placeringsnøjagtighed er deaktiveret, anvender enheden kun GPS til at finde placering. GPS kan være langsommere og mindre nøjagtig end andre kilder.

Lad enheden søge efter netværk eller enheder i nærheden

Du kan hjælpe apps med at få bedre placeringsoplysninger ved at lade enheden søge efter Wi-Fi-adgangspunkter eller Bluetooth-enheder i nærheden.

1. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på Sikkerhed og placering og så Placering.
  3. Tryk på Avanceret og så Scanning.
    Bemærk! Hvis "Avanceret" ikke vises, kan du trykke på Scanning.
  4. Aktivér eller deaktiver Wi-Fi-scanning eller Bluetooth-scanning.

Send din placering i en nødsituation

Ring til et alarmnummer for at få hjælp i en fart. Du kan f.eks. ringe til:

• 911 i USA
  • 112 i Europa
  • 999 visse andre steder

Hvis Android Placeringstjeneste i nødstilfælde (ELS, Emergency Location Service) fungerer i dit land og på dit mobilnetværk, og du ikke har deaktiveret tjenesten, sender telefonen automatisk sin placering ved hjælp af ELS.

Aktivér eller deaktiver Placeringstjeneste i nødstilfælde

ELS er som standard aktiveret. Du kan dog til enhver tid deaktivere eller genaktivere funktionen.

1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Sikkerhed og placering.
  3. Tryk på Placering og så Avanceret og så Google Placeringstjeneste i nødstilfælde.
  4. Aktivér eller deaktiver Placeringstjeneste i nødstilfælde.

Sådan fungerer Placeringstjeneste i nødstilfælde

Din telefon bruger kun ELS, når du ringer eller sender en sms-besked til et alarmnummer.

Under et nødopkald aktiverer ELS muligvis telefonens placering og anvender Google Placeringstjenester og andre indstillinger for at finde den mest nøjagtige placering.  Når du har afsluttet opkaldet eller sms-beskeden, vender dine indstillinger tilbage til deres normale tilstand.

Din enhed sender placeringen til autoriserede alarmnumre, så deres medarbejdere bedre kan finde dig. Din placering sendes direkte fra din enhed til alarmnummeret og ikke via Google.

Når du har afsluttet et opkald eller en sms-besked til et alarmnummer, og ELS har været aktiveret, sender din enhed brugs- og analysedata til Google. Google bruger disse data til at analysere, hvor godt ELS fungerer. Google kan ikke identificere dig ud fra oplysningerne.

Bemærk! At sende din placering med ELS og via Google Maps er ikke det samme. Få flere oplysninger om Placeringsdeling med Google Maps.

Hvis du anvender en ældre Android-version

Vælg placeringstilstand (Android 4.4-8.1)

Du kan vælge placeringstilstand baseret på nøjagtighed, hastighed og batteriforbrug.

1. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på Sikkerhed og placering og så Placering.
    Bemærk! Hvis "Sikkerhed og placering" ikke vises, kan du trykke på Placering.
  3. Tryk på Tilstand. Vælg derefter:
    • Høj nøjagtighed: Anvender GPS, Wi-Fi, mobilnetværk og sensorer for at få den mest nøjagtige placering. Anvend Google Placeringstjenester til at anslå enhedens placering hurtigere og mere nøjagtigt.
    • Batteribesparende: Anvend kilder med lavere batteriforbrug såsom Wi-Fi og mobilnetværk. Anvend Google Placeringstjenester til at anslå enhedens placering hurtigere og mere nøjagtigt.
    • Kun via GPS: Anvend kun GPS. Anvend ikke Google Placeringstjenester til placeringsoplysninger. Denne metode er muligvis langsommere til at anslå enhedens placering og bruger mere batteri.
Vælg placeringsadgang (Android 4.1-4.3)

Du kan styre, hvilke placeringsoplysninger enheden må anvende.

1. Åbn appen Indstillinger på enheden.
  2. Tryk på Placeringsadgang under "Personligt".
  3. Slå Adgang til min placering til eller fra øverst på skærmen.
    • Når placeringsadgang er slået til, kan du vælge én af følgende funktioner:
      • GPS-satellitter: Lader enheden anslå din placering baseret på satellitsignaler på samme måde som en GPS-enhed i bilen.
      • Wi-Fi- og mobilnetværk: Gør det muligt for enheden at anvende Google Placeringstjenester til hurtigere at anslå placeringen med eller uden GPS.
    • Når placeringsadgang er deaktiveret:
      Enheden kan ikke finde den nøjagtige placering eller dele den med nogen apps.

Bemærk! Hvis du har en tablet, der bruges af mere end én person, kan hver bruger have forskellige placeringsindstillinger.