Een gebarsten scherm voorkomen

Als je je telefoonlanger wilt blijven gebruiken, kun je deze tips volgen om schade aan het scherm te voorkomen. Na verloop van tijd kunnen zelfs kleine scheurtjes groter worden en leiden tot barsten in het scherm.

Voorkomen dat er barsten in je scherm komen

Een telefoonhoesje kiezen

Gebruik een beschermhoesje met verhoogde, afgeronde randen. Gebruik een hoesje dat is gemaakt voor jouw telefoon, ook als een ander hoesje goed lijkt te passen. Bekijk bijvoorbeeld hoesjes in de Google Store.

Als je telefoon draadloos kan worden opgeladen, kies je een hoesje dat is ontworpen voor draadloos opladen.

Een screenprotector kiezen

Gebruik een screenprotector die het volledige scherm bedekt, inclusief de hoeken en randen. De screenprotector helpt krassen te voorkomen.

Je telefoon veilig opbergen

• Wees voorzichtig als je jonge kinderen je telefoon laat gebruiken.
  • Plaats je telefoon op een vlakke ondergrond als deze niet wordt gebruikt zodat hij niet kan vallen.
  • Leg je telefoon niet in de trilstand in de buurt van de rand van een oppervlak, omdat je telefoon dan kan vallen door de trilling.
  • Plaats je telefoon niet in de buurt van je sleutels of andere harde voorwerpen die het scherm kunnen krassen, barsten of platdrukken.
  • Bewaar je telefoon niet in je achterzak. Je kunt er dan per ongeluk op gaan zitten en het scherm doen barsten.

Extreme temperaturen vermijden

Stel je telefoon niet bloot aan extreme temperaturen. Laat je telefoon bijvoorbeeld niet in de auto liggen op een zeer warme of koude dag.

Als het scherm al is gebarsten

Reparatieopties

Je kunt een gebarsten scherm laten repareren. Meer informatie over de reparatieopties

Garantiedekking

Schade als gevolg van ongelukken of normale slijtage, zoals een gebarsten scherm, valt niet onder de garantie. Meer informatie over de garantiedekking