Beperkte profielen gebruiken op tablets

Op een tablet met Android kunt u kiezen welke apps, functies en content kunnen worden weergegeven en gebruikt met een beperkt profiel.
U kunt beperkte profielen gebruiken voor onder meer het volgende:
  • Ouderlijk toezicht. Zorg ervoor dat anderen bepaalde typen content niet kunnen zien.
  • Verkooppunt. Zorg ervoor dat medewerkers alleen bepaalde verkoop- en registratie-apps kunnen gebruiken.
  • Kiosk. Demonstreer geselecteerde apps en functies.
  • Detailhandel. Laat klanten de tabletfuncties verkennen, maar voorkom dat ze browsen of games spelen.

Alleen de eigenaar van de tablet kan beperkte profielen maken, bewerken en verwijderen.

Opmerking: Android is niet precies hetzelfde op alle apparaten. Deze instructies gelden voor apparaten met Android 8.0 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

Opmerking: Deze informatie is bedoeld voor tablets. Voor telefoons met Android 5.0 en hoger kunt u meer informatie bekijken over het toevoegen, wijzigen en verwijderen van gebruikers.

Een beperkt profiel maken

1. Open de app Instellingen App Instellingen van uw tablet.
  2. Tik op Gebruikers en accountsen vervolgens Gebruikers.
  3. Tik op Gebruiker of profiel toevoegen.
  4. Tik op Beperkt profiel. Het nieuwe profiel wordt geopend met een lijst.
    • Als u het profiel een naam wilt geven, tikt u op Nieuw profiel. Geef een naam op en tik op OK.
    • Tik op de Aan/uit-schakelaars en op Instellingen Instellingen om te kiezen welke vermelde apps, functies en instellingen het profiel kan zien en gebruiken.
  5. Tik op Terug Terug.
  6. Tik op het nieuwe profiel.
    • Als u bij de nieuwe gebruiker bent, kan die gebruiker het Google-account en andere details instellen.
    • Als de gebruiker er niet is, kan die gebruiker dit de volgende keer instellen wanneer u naar dit profiel schakelt.

Een beperkt profiel bewerken

1. Open de app Instellingen App Instellingen van uw tablet.
  2. Tik op Gebruikers en accountsen vervolgens Gebruikers.
  3. Tik op het beperkte profiel dat u wilt bewerken.
  4. Tik naast het profiel op Instellingen Instellingen.
  5. Als u wilt kiezen welke vermelde apps, functies en instellingen het profiel kan zien en gebruiken, schakelt u de betreffende items in of uit.
    • De wijzigingen treden onmiddellijk in werking.
    • Als u een vermelde app uitschakelt, raakt het profiel de toegang kwijt tot alle content die bij deze app hoort.
    • Als u de app weer inschakelt nadat u deze heeft uitgeschakeld, wordt de content van de uitgeschakelde app niet hersteld.

Een beperkt profiel verwijderen

1. Open de app Instellingen App Instellingen van uw tablet.
  2. Tik op Gebruikers en accountsen vervolgens Gebruikers.
  3. Tik op het beperkte profiel dat u wilt verwijderen.
  4. Tik naast het profiel op Verwijderen Prullenbak.