Uw locatiegeschiedenis beheren of verwijderen

Op basis van uw locatiegeschiedenis kunt u betere zoekresultaten en aanbevelingen in Google-producten ontvangen. Zo kunt u aanbevelingen zien op basis van plaatsen die u heeft bezocht met ingelogde apparaten of verkeersverwachtingen voor uw dagelijkse woon-werkverkeer.

U beheert wat er wordt opgeslagen in uw locatiegeschiedenis en u kunt de geschiedenis op elk gewenst moment verwijderen.

Opmerking: Android is niet precies hetzelfde op alle apparaten. Deze instructies gelden voor apparaten met Android 8.0 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

Meer informatie over wat er van toepassing is in Android 4.1 tot en met 4.3 of voor iPhone en iPad.

Locatiegeschiedenis in- of uitschakelen

U kunt Locatiegeschiedenis op elk gewenst moment uitschakelen. Als de locatiegeschiedenis is uitgeschakeld, worden de plaatsen waar u naartoe gaat, niet meer opgeslagen. Wanneer u deze functie uitschakelt, wordt deze uitgeschakeld op alle apparaten die aan het betreffende Google-account zijn gekoppeld.

U kunt locatieservices ook uitschakelen voor een specifiek apparaat. Meer informatie.

Locatiegeschiedenis in-/uitschakelen via de apparaatinstellingen (Android 2.3 en hoger)

1. Open de app Instellingen App Instellingen en vervolgens Google en vervolgens Google-account op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op 'Gegevens en personalisatie'.
  3. Tik onder 'Activiteitsopties' op Locatiegeschiedenis.
  4. Schakel Locatiegeschiedenis in of uit voor uw account of apparaten:
    • Schakel Locatiegeschiedenis gebruiken in of uit voor uw gehele account en alle apparaten die aan dat account zijn gekoppeld.
    • Schakel de geschiedenis alleen uit voor een bepaald apparaat.

Locatiegeschiedenis in- of uitschakelen via een website

1. Ga naar het gedeelte Activiteitsopties van uw Google-account. U moet wellicht inloggen.
  2. Schakel Locatiegeschiedenis in of uit.
  3. Bevestig de wijziging. Deze instelling wordt gewijzigd voor uw Google-account en alle apparaten die daaraan zijn gekoppeld.

Als u een werk- of schoolaccount gebruikt, kan uw beheerder deze instelling voor u in- of uitschakelen.

Locatiegeschiedenis verwijderen

U kunt uw gehele locatiegeschiedenis verwijderen, of alleen bepaalde delen ervan. Als u uw gehele geschiedenis verwijdert, werken sommige apps mogelijk niet meer correct.

Locatiegeschiedenis verwijderen via uw apparaatinstellingen (Android 2.3 en hoger)

BELANGRIJK: Als u uw locatiegeschiedenis verwijdert via de app Instellingen, is dit definitief. U kunt deze actie niet ongedaan maken. Het verwijderen van uw locatiegeschiedenis kan in enkele apps voor problemen zorgen.

1. Open de app Instellingen App Instellingen en vervolgens Google en vervolgens Google-account op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Gegevens en personalisatie.
  3. Tik onder Activiteitsopties op Locatiegeschiedenis.
  4. Tik onderaan op Tijdlijn beheren. Google Maps Google Maps wordt geopend op uw apparaat.
  5. Tik op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  • Kies onderaan de optie Alle locatiegeschiedenis verwijderen of Alleen bepaalde locatiegeschiedenis verwijderen.

Locatiegeschiedenis verwijderen via een website

U kunt afzonderlijke locaties verwijderen op basis van datum of u kunt de volledige locatiegeschiedenis verwijderen via de website Locatiegeschiedenis.

1. Ga naar maps.google.com/locationhistory. U moet wellicht inloggen.
  2. Kies hoe u uw locatiegeschiedenis wilt verwijderen:
    • Op datum:
      Klik rechts van de gewenste datum op Verwijderen Verwijderen.
    • Op afzonderlijke locatie:
      Kies een locatie in de lijst of op de kaart. Klik op Meer Meer en vervolgens Stop van dag verwijderen en vervolgens Verwijderen.
    • Gehele geschiedenis:
      Klik op Instellingen en vervolgens Alle locatiegeschiedenis verwijderen.

Opmerking: De website Locatiegeschiedenis is niet beschikbaar in Zuid-Korea.

Gebruiks- en diagnostische gegevens voor Locatiegeschiedenis

Wanneer u Locatiegeschiedenis inschakelt, geeft u uw apparaat ook toestemming om diagnostische gegevens naar Google te verzenden over wat wel en niet werkt met betrekking tot Locatiegeschiedenis.

Alle gebruiksinformatie en diagnostische gegevens worden gebruikt in overeenstemming met het privacybeleid van Google.

Welke informatie uw apparaat kan delen

Uw apparaat kan informatie verzenden naar Google om Locatiegeschiedenis te verbeteren. Uw apparaat kan bijvoorbeeld informatie verzenden als locatieservices niet naar behoren werken.

De verzonden informatie kan de volgende gegevens bevatten:

• De kwaliteit en duur van uw verbinding met mobiele netwerken, gps, wifi-netwerken of Bluetooth.
  • De status van uw locatie-instellingen.
  • Informatie over opnieuw opstarten en crashrapporten.
  • Apps die worden gebruikt om de locatiegeschiedenis in of uit te schakelen.
  • Batterijniveaus.

Hoe gedeelde informatie helpt om Google te verbeteren

De gebruiksinformatie en diagnostische gegevens kunnen worden gebruikt om Google-apps en -producten en Android-apparaten te verbeteren. Google kan deze informatie bijvoorbeeld gebruiken om de volgende dingen te verbeteren:

• Gebruiksduur van de batterij:
    Google kan informatie over de handelingen die het meeste vragen van de batterij van uw apparaat, gebruiken om het batterijverbruik voor veelgebruikte functies te beperken.
  • Nauwkeurigheid van locaties:
    Google kan informatie van locatiesensoren en -instellingen gebruiken om de geschatte locatie voor apps en services te verbeteren.