Administrer din placeringshistorik

Placeringshistorik er en indstilling på Google-kontoniveau, der gemmer oplysninger om, hvor du bevæger dig hen med enhver mobilenhed, hvor:

• Du er logget ind på din Google-konto
  • Du har aktiveret Placeringshistorik
  • Placeringsrapportering er aktiveret

Når du aktiverer Placeringshistorik, kan du se en række fordele i alle Google-produkter og -tjenester, herunder tilpassede kort, anbefalinger baseret på steder, du har besøgt, hjælp til at finde din telefon, trafikopdateringer i realtid og mere nyttige annoncer.

• Placeringshistorik er som standard deaktiveret for din Google-konto og kan kun aktiveres, hvis du tilvælger det.
  • Du kan til enhver tid sætte Placeringshistorik på pause i Aktivitetsadministration på din Google-konto.
  • Du bestemmer selv, hvad der gemmes i din placeringshistorik. Du kan se de steder, du har været, på tidslinjen i Google Maps, og du kan også redigere eller slette oplysninger via tidslinjen.
Bemærk! Nogle af disse trin virker kun i Android 8.0 og nyere. Se, hvilken Android-version du har.

Slå Placeringshistorik til eller fra

Du kan til enhver tid deaktivere Placeringshistorik for din konto. Hvis du bruger en arbejds- eller skolekonto, skal din administrator gøre denne indstilling tilgængelig for dig. Hvis administratoren har gjort det, kan du bruge Placeringshistorik som enhver anden bruger.

1. Gå til sektionen "Placeringshistorik" på din Google-konto.
  2. Vælg, om din konto og dine enheder skal rapportere din Placeringshistorik til Google:
    • Din konto og alle enheder: Slå Placeringshistorik til eller fra øverst i sektionen.
    • Kun en bestemt enhed: Under "Denne enhed" eller "Enheder på denne konto" skal du slå enheden til eller fra.

Når Placeringshistorik er aktiveret

• Google modtager kun Placeringshistorik for de enheder, hvor du er logget ind, og hvor Placeringsrapportering er aktiveret.
  • Du kan ændre indstillingen for Placeringsrapportering for hver enhed, hvor du er logget ind, og begrænse, hvilke enheder der leverer placeringsdata, der skal inkluderes i Placeringshistorik. Hvis du vil ændre dine indstillinger for Placeringshistorik, kan du vælge:
    • Kun at rapportere din placering fra nogle af dine enheder, men ikke andre.
    • At rapportere din placering fra alle dine enheder.
    • At deaktivere Placeringshistorik for din Google-konto. Din placering rapporteres ikke på nogen af dine enheder, og der registreres ingen ny Placeringshistorik på din konto.
  • Dine indstillinger for andre placeringstjenester på din enhed som f.eks. Google Placeringstjenester og Find min enhed påvirkes ikke.

Når Placeringshistorik er deaktiveret

• Nye placeringsoplysninger gemmes ikke længere i din placeringshistorik.
  • Tidligere aktivitet slettes ikke fra din placeringshistorik. Du kan manuelt slette din placeringshistorik.
  • Dine indstillinger for andre placeringstjenester på din enhed som f.eks. Google Placeringstjenester og Find min enhed påvirkes ikke.
  • Nogle placeringsdata gemmes muligvis fortsat i andre indstillinger, f.eks. Web- og appaktivitet, som en del af din brug af andre tjenester såsom Søgning og Maps – selv efter du deaktiverer Placeringshistorik.

Slet Placeringshistorik

Du kan administrere og slette din Placeringshistorik via tidslinjen i Google Maps. Du har mulighed for at slette hele din historik eller dele af den.

Vigtigt! Hvis du sletter oplysninger i Placeringshistorik fra din tidslinje, kan du ikke se dem senere.

Via Google Maps-appen

Slet al Placeringshistorik

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din Android-enhed.
  2. Øverst til venstre skal du trykke på menuen Menu og så Din tidslinje Tidslinje.
  3. Øverst til højre skal du trykke på Mere Mere og så Indstillinger og privatliv.
  4. Tryk på Slet al placeringshistorik under "Placeringsindstillinger".
  5. Følg vejledningen på skærmen.

Slet et interval i Placeringshistorik

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din Android-enhed.
  2. Øverst til venstre skal du trykke på menuen Menu og så Din tidslinje Tidslinje.
  3. Tryk på Mere Mereog så Indstillinger og privatliv.
  4. Tryk på Slet interval i Placeringshistorik under "Placeringsindstillinger".
  5. Følg vejledningen på skærmen.

Slet en dag fra Placeringshistorik

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din Android-enhed.
  2. Øverst til venstre skal du trykke på menuen Menu og så Din tidslinje Tidslinje.
  3. Tryk på Vis kalender Vis kalender.
  4. Vælg den dag, du vil slette.
  5. Tryk på Mere Mereog så Slet dag.
  6. Følg vejledningen på skærmen.

Slet et stop fra Placeringshistorik

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din Android-enhed.
  2. Øverst til venstre skal du trykke på menuen Menu og så Din tidslinje Tidslinje.
  3. Tryk på Vis kalender Vis kalender.
  4. Vælg den dag, du vil slette et stop fra.
  5. Tryk på det stop, du vil slette og så Slet Slet.
  6. Følg vejledningen på skærmen.
Via en webbrowser

Slet al Placeringshistorik

1. Åbn tidslinjen i Google Maps i din webbrowser.
  2. Tryk på Slet Slet.
  3. Følg vejledningen på skærmen.

Slet en dag fra Placeringshistorik

1. Åbn tidslinjen i Google Maps i din webbrowser.
  2. Vælg det år og den måned, du vil slette en dag for.
  3. Tryk på Slet Slet.
  4. Følg vejledningen på skærmen.

Slet et stop fra Placeringshistorik

1. Åbn tidslinjen i Google Maps i din webbrowser.
  2. Vælg det år og den måned, du vil slette en dag for.
  3. Ud for det stop du vil slette, skal du trykke på Mere Mereog så Fjern stop fra dag.
  4. Følg vejledningen på skærmen.

Slet Placeringshistorik automatisk

Du kan vælge automatisk at slette Placeringshistorik, der er ældre end 3 eller 18 måneder.

Via Google Maps-appen

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din Android-enhed.
  2. Øverst til venstre skal du trykke på menuen Menuog så Din tidslinje Tidslinje.
  3. Øverst til højre skal du trykke på Mere Mere og så Indstillinger og privatliv.
  4. Rul ned til "Placeringsindstillinger".
  5. Tryk på Slet Placeringshistorik automatisk.
  6. Følg vejledningen på skærmen.

Via en webbrowser

1. Åbn tidslinjen i Google Maps i din webbrowser.
  2. Nederst til højre skal du klikke på Indstillinger Settings icon og så Slet Placeringshistorik automatisk
  3. Følg vejledningen på skærmen.

Hvad sker der, når du har slettet dele af eller hele din Placeringshistorik?

Hvis du sletter dele af eller hele din Placeringshistorik, kan nogle tilpassede oplevelser i dine Google-tjenester blive forringet eller forsvinde. Det kan f.eks. dreje sig om:

• Album i Google Fotos, der er blevet oprettet automatisk for steder, du har besøgt
  • Anbefalinger baseret på de steder, du har besøgt
  • Oplysninger i realtid om, hvornår der er mindst trafik på din vej til og fra arbejde

Vigtigt! Hvis du har aktiveret andre indstillinger som f.eks. Web- og appaktivitet, og du sætter Placeringshistorik på pause eller sletter placeringsdata fra Placeringshistorik, kan dine placeringsdata muligvis stadig være gemt på din Google-konto i forbindelse med din brug af andre Google-websites, -apps og -tjenester. Placeringsdata kan f.eks. gemmes som en del af din aktivitet i Søgning og Maps, hvis indstillingen Web- og appaktivitet er aktiveret. De kan også blive inkluderet i dine billeder afhængigt af indstillingerne i din kameraapp.

Anvendelse og diagnostik for Placeringshistorik

Når du aktiverer Placeringshistorik, sender din enhed muligvis diagnostiske oplysninger til Google om, hvad der fungerer og ikke fungerer i forbindelse med Placeringshistorik. Hvis du deaktiverer Placeringshistorik, kan du vælge, om du vil dele brugsoplysninger og diagnostiske oplysninger.

Alle oplysninger om brug og diagnostik anvendes i overensstemmelse med Googles privatlivspolitik.

Oplysninger, som din enhed kan dele

Din enhed kan sende oplysninger til Google for at forbedre Placeringshistorik. Sendte oplysninger kan f.eks. være:

• Kvaliteten og varigheden af dine forbindelser til mobilnetværk, GPS, Wi-Fi-netværk eller Bluetooth
  • Dine placeringsindstillingers tilstand
  • Oplysninger om genstart og nedbrudsrapporter
  • Apps, der bruges til at slå Placeringshistorik til eller fra
  • Oplysninger om batteriniveauet
Hvordan hjælper delte oplysninger med at forbedre Google?

Oplysninger om brug og diagnostik kan hjælpe med at forbedre Google-apps og -produkter samt Android-enheder. Google kan f.eks. bruge oplysningerne til at forbedre følgende:

• Batteritid: Google kan anvende oplysninger om, hvad der bruger mest batteri på din enhed, for at hjælpe dig med at reducere batteriforbruget for ofte anvendte funktioner.
  • Placeringsnøjagtighed: Google kan anvende oplysninger fra placeringssensorer og -indstillinger, så apps og tjenester kan anslå placeringen mere nøjagtigt.

Få flere oplysninger om andre placeringsindstillinger