Instellingen voor gasten en gebruikers wijzigen

Gebruikers en mensen met het gastprofiel kunnen grotendeels dezelfde dingen doen als de eigenaar van het apparaat, maar elk profiel heeft een eigen opslagruimte. Bestanden, berichten en apps worden dus niet onderling gedeeld tussen gebruikers, het gastprofiel of de eigenaar van het apparaat.

Meer informatie over de verschillen tussen gebruikers en het gastprofiel.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.0 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

Wat wel en niet wordt gedeeld op een apparaat

Wat wordt gedeeld met iedereen die een apparaat gebruikt

• Updates voor apps die bij meer dan één gebruiker van het apparaat zijn geïnstalleerd
  • Sommige instellingen, zoals wifi en Bluetooth

Wat niet wordt gedeeld

• Bestanden en berichten, zoals sms'jes, e-mail, foto's, muziek en meer
  • Gegevens van apps die een andere gebruiker heeft geïnstalleerd

Bepalen wat gebruikers en gasten kunnen doen

Beperken wat gebruikers kunnen doen (alleen Nexus-tablets)

U kunt bepalen wat een gebruiker, zoals een kind, kan gebruiken op uw tablet. Meer informatie over een beperkt profiel.

Gebruikers andere gebruikers laten toevoegen vanaf het vergrendelingsscherm

U kunt gebruikers of een gast andere gebruikers laten toevoegen vanaf het vergrendelingsscherm. Meer informatie over gebruikers toevoegen.

1. Open de app Instellingen App Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en locatie en dan Voorkeuren schermvergrendeling.
  3. Schakel Gebruikers toevoegen vanaf vergrendelingsscherm in.

Gebruiken laten bellen en sms'en

U kunt gebruikers laten bellen of sms'en vanaf uw apparaat. U kunt een gast laten bellen vanaf uw apparaat.

1. Open de app Instellingen App Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Gebruikers en accounts en dan Gebruikers.
  3. Tik naast de gebruiker die u wilt wijzigen op Instellingen Instellingen.
  4. Schakel Telefoonoproepen inschakelen of Telefoonoproepen en sms inschakelen in.

Opslagruimte en datagebruik van gasten of gebruikers controleren

U kunt bekijken hoeveel opslagruimte en gegevens elke gast of gebruiker op uw apparaat gebruikt. U kunt niet bekijken welke apps, bestanden of andere items die opslagruimte en gegevens gebruiken.

Opslaggebruik controleren

1. Open de app Instellingen App Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Opslag.
  3. U kunt onder 'Andere gebruikers' zien hoeveel opslagruimte wordt gebruikt door elke andere gebruiker of gast.

Datagebruik controleren

1. Open de app Instellingen App Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Datagebruik.
  3. Tik op Gebruik van mobiele data of Wifi-datagebruik om het datagebruik op type te bekijken.
  4. Het diagram geeft aan hoeveel data de huidige gebruiker of gast heeft gebruikt voor de gespecificeerde periode.
  5. Tik op een gebruiker om meer informatie te bekijken, zoals een andere periode.
    Opmerking: U kunt niet zien waar andere gebruikers de data voor gebruiken, zoals apps of bestanden.