Käyttäjien poistaminen, vaihtaminen tai lisääminen

Voit jakaa laitteesi perheesi ja ystäviesi kanssa luomalla jokaiselle käyttäjälle oman käyttäjäprofiilin. Kullakin käyttäjäprofiililla on laitteessa oma tila yksilöityjä aloitusnäyttöjä, tilejä, sovelluksia, asetuksia ja muita tietoja varten. Lue lisää käyttäjäprofiilien ominaisuuksista.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Käyttäjien vaihtaminen tai poistaminen

Käyttäjän poistaminen

Jos olet laitteen omistaja

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Useita käyttäjiä
    • Jos et löydä kyseistä asetusta, kokeile etsiä Asetukset-sovelluksesta käyttäjät.
  3. Valitse käyttäjän nimen vierestä Asetukset Asetukset Ja sitten Poista käyttäjä. Käyttäjä poistetaan listalta.

Jos olet käyttäjä, joka ei ole laitteen omistaja

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Useita käyttäjiä
    • Jos et löydä kyseistä asetusta, kokeile etsiä Asetukset-sovelluksesta käyttäjät.
  3. Valitse Lisää Lisää.
  4. Valitse Poista [käyttäjänimi] tältä laitteelta.
    Tärkeää: Tätä toimintoa ei voi kumota.
  5. Laite siirtyy omistajan profiiliin.
Käyttäjän vaihtaminen
  1. Pyyhkäise aloitusnäytöllä alaspäin kahdella sormella.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa käyttäjäkuvaketta Kirjautunut käyttäjä.
  3. Valitse käyttäjä, johon haluat vaihtaa.

Käyttäjien lisääminen tai päivittäminen

Vain laitteen omistaja voi lisätä ja päivittää käyttäjiä.

Käyttäjän lisääminen
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Useita käyttäjiä
    • Jos et löydä kyseistä asetusta, kokeile etsiä Asetukset-sovelluksesta käyttäjät.
  3. Valitse Lisää käyttäjä Ja sitten OK.
    • Jos et näe Lisää käyttäjä ‑kohtaa, valitse Lisää käyttäjä tai profiili Ja sitten Käyttäjä Ja sitten OK.
    • Jos et näe kumpaakaan vaihtoehtoa, laitteellesi ei voi lisätä käyttäjiä.

Uuden käyttäjän lisääminen

• Jos uusi käyttäjä on seurassasi:
    Valitse Määritä nyt. Avaa sitten näytön lukitus, jotta voit luoda Google-tilin ja lisätä muut tiedot.
  • Jos uusi käyttäjä ei ole seurassasi:
    Valitse Ei nyt. Seuraavan kerran kun vaihdat tähän käyttäjään, hän voi luoda Google-tilin ja lisätä muut tiedot.
Käyttäjän päivittäminen

Oman profiilin päivittäminen

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Useita käyttäjiä
    • Jos et löydä kyseistä asetusta, kokeile etsiä Asetukset-sovelluksesta käyttäjät.
  3. Valitse nimesi.
    • Jos haluat vaihtaa profiilinimesi, kirjoita uusi nimi ja valitse sitten OK.
    • Jos haluat vaihtaa profiilikuvasi, kosketa kuvaasi ja ota uusi kuva tai valitse olemassa oleva kuva laitteelta.

Puhelu- ja tekstiviestioikeuksien myöntäminen profiileille

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Useita käyttäjiä
    • Jos et löydä kyseistä asetusta, kokeile etsiä Asetukset-sovelluksesta käyttäjät.
  3. Valitse käyttäjän nimen vierestä Asetukset Asetukset.
  4. Valitse Ota puhelut ja tekstiviestit käyttöön. (Tämän asetuksen nimi voi vaihdella laitekohtaisesti.)

Käyttäjäprofiilien tyypit

Käyttäjä

Käyttäjä, joka ei ole laitteen omistaja, voi olla esimerkiksi perheenjäsen tai muu henkilö, joka käyttää puhelintasi usein.

Kaikilla käyttäjillä on laitteella omaa tilaa yksilöityjä aloitusnäyttöjä, tilejä, sovelluksia, asetuksia ja muita tietoja varten.

Vieras

Käytä vierasprofiilia, kun toinen henkilö haluaa käyttää laitettasi lyhyen ajan.

Vieraalla on käyttäjän tavoin oma tilansa laitteella. Kun vieras ei enää tarvitse laitetta, voit poistaa tilan helposti.

Tili

Tili mahdollistaa Gmailin kaltaisten palvelujen käytön yhdellä käyttäjänimellä ja salasanalla. Lue lisää tilien lisäämisestä käyttäjäprofiiliin.

Rajoitettu profiili (vain tabletit)

Rajoitetun profiilin avulla voit hallinnoida sitä, mitä sisältöä ja ominaisuuksia käyttäjä näkee. Voit esimerkiksi rajoittaa aikuisille suunnatun sisällön saatavuutta.