Käyttäjien poistaminen, vaihtaminen tai lisääminen

Voit jakaa laitteesi perheesi ja ystäviesi kanssa luomalla jokaiselle käyttäjälle oman käyttäjäprofiilin. Kullakin käyttäjäprofiililla on laitteessa oma tila yksilöityjä aloitusnäyttöjä, tilejä, sovelluksia, asetuksia ja muita tietoja varten. Lue lisää käyttäjäprofiilien ominaisuuksista.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Pixelin akku oppii jatkuvasti käyttäytymisestäsi ja optimoi itsensä sovelluskäyttösi perusteella. Optimoinnissa voi kulua muutama viikko uuden laitteen käyttöönoton tai tehdasasetusten palauttamisen jälkeen. Saat parhaat tulokset, kun pidät mukautuvan virran ja akun optimoinnin päällä.

On normaalia, että Pixelin akkua kuluu hieman tavallista enemmän ohjelmistopäivityksen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että puhelin pyrkii lataamaan ja optimoimaan uuden ohjelmiston ja saamaan kaiken toimimaan.

Jos huomaat vielä muutaman päivän kuluttua epätavallista akun kulumista, ota meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme.

Käyttäjien vaihtaminen tai poistaminen

Käyttäjän poistaminen

Jos olet ensisijainen käyttäjä

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Useita käyttäjiä.
    • Jos et löydä kyseistä asetusta, kokeile etsiä Asetukset-sovelluksesta käyttäjät.
  3. Napauta käyttäjän nimeä.
  4. Valitse Poista käyttäjä Ja sitten Poista. Käyttäjä poistetaan listalta.

Jos et ole ensisijainen käyttäjä

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Useita käyttäjiä
    • Jos et löydä kyseistä asetusta, kokeile etsiä Asetukset-sovelluksesta käyttäjät.
  3. Valitse Lisää Lisää.
  4. Valitse Poista [käyttäjänimi] tältä laitteelta.
    Tärkeää: Tätä toimintoa ei voi kumota.
  5. Laite siirtyy omistajan profiiliin.
Käyttäjän vaihtaminen
  1. Pyyhkäise aloitusnäytön yläreunasta alaspäin.
  2. Napauta käyttäjäkuvaketta Kirjautunut käyttäjä.
  3. Valitse käyttäjä, johon haluat vaihtaa.

Käyttäjien vaihtaminen Android Golla

1. Valitse aloitusnäytöltä Vaihda käyttäjää Kirjautunut käyttäjä.
  2. Valitse eri käyttäjä. Tämä käyttäjä voi nyt kirjautua sisään.

Käyttäjien lisääminen tai päivittäminen

Vain laitteen omistaja voi lisätä ja päivittää käyttäjiä.

Käyttäjän lisääminen
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Useita käyttäjiä.
    • Jos et löydä kyseistä asetusta, kokeile etsiä Asetukset-sovelluksesta käyttäjät.
  3. Valitse Lisää käyttäjä Ja sitten OK.
  4. Kirjoita uuden käyttäjän nimi.

Uuden käyttäjän lisääminen

• Kun olet lisännyt uuden käyttäjän, valitse Vaihda: [käyttäjätunnus]. Näkyviin tulee ponnahdusikkuna, jossa kysytään "Lisätäänkö käyttäjä nyt?".
    • Jos uusi käyttäjä on seurassasi:
      Valitse Ota käyttöön nyt. Avaa sitten näytön lukitus, jotta voit luoda Google-tilin ja lisätä muut tiedot.
    • Jos uusi käyttäjä ei ole seurassasi:
      Valitse Ei nyt. Seuraavan kerran kun vaihdat tähän käyttäjään, hän voi luoda Google-tilin ja lisätä muut tiedot.
Käyttäjän päivittäminen

Oman profiilin päivittäminen

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Useita käyttäjiä
    • Jos et löydä kyseistä asetusta, kokeile etsiä Asetukset-sovelluksesta käyttäjät.
  3. Valitse nimesi.
    • Jos haluat vaihtaa profiilinimesi, kirjoita uusi nimi ja valitse sitten OK.
    • Jos haluat vaihtaa profiilikuvasi, kosketa kuvaasi ja ota uusi kuva tai valitse olemassa oleva kuva laitteelta.

Puhelu- ja tekstiviestioikeuksien myöntäminen profiileille

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Useita käyttäjiä
    • Jos et löydä kyseistä asetusta, kokeile etsiä Asetukset-sovelluksesta käyttäjät.
  3. Napauta käyttäjän nimeä.
  4. Valitse Ota puhelut käyttöön.

Käyttäjäprofiilien tyypit

Käyttäjä

Käyttäjä, joka ei ole laitteen omistaja, voi olla esimerkiksi perheenjäsen tai muu henkilö, joka käyttää laitettasi usein.

Kaikilla käyttäjillä on laitteella omaa tilaa yksilöityjä aloitusnäyttöjä, tilejä, sovelluksia, asetuksia ja muita tietoja varten.

Vieras

Käytä vierasprofiilia, kun toinen henkilö haluaa käyttää laitettasi lyhyen ajan.

Vieraalla on käyttäjän tavoin oma tilansa laitteella. Kun vieras ei enää tarvitse laitetta, voit poistaa tilan helposti.

Tili

Tili mahdollistaa Gmailin kaltaisten palvelujen käytön yhdellä käyttäjänimellä ja salasanalla.

Rajoitettu profiili (vain tabletit)

Rajoitetun profiilin avulla voit hallinnoida sitä, mitä sisältöä ja ominaisuuksia käyttäjä näkee. Voit esimerkiksi rajoittaa aikuisille suunnatun sisällön saatavuutta.

Alaikäinen käyttäjä
Voit lisätä laitteelle lapsen tilin alaikäistä käyttäjää varten. Voit käyttää aiemmin luotua lapsen tiliä tai luoda uuden. Vanhemmat voivat käyttää lapsilukkoa sekä hallita käyttöaikaa, sovelluksia ja muita ominaisuuksia Google Family Link ‐sovelluksella. Katso, miten voit luoda Google-tilin lapsellesi.

Muita lähteitä