Tilføj og fjern certifikater

Hvis den app eller det netværk, du vil bruge, kræver et certifikat, som du ikke har, kan du installere det pågældende certifikat manuelt.

Digitale certifikater identificerer computere, telefoner, apps og andre enheder af sikkerhedsmæssige årsager. Et digitalt certifikat identificerer din enhed og bekræfter, at den kan få adgang til indhold. Det svarer til, at du bruger dit kørekort til at vise, at du kan køre lovligt.

Vigtigt! Nogle af disse trin er kun relevante for Android 9 og nyere versioner. Se, hvordan du tjekker din Android-version.

Pixel-batteriet lærer løbende din adfærd at kende og optimerer sig selv baseret på din seneste appbrug. Når du konfigurerer en ny enhed eller gendanner din enheds fabriksindstillinger, kan der gå et par uger, før optimeringen fungerer optimalt. Du opnår de bedste resultater ved at lade Batterijustering og Batterioptimering være aktiveret.

Det er normalt, at batteriet på din Pixel aflades lidt mere end normalt efter en softwareopdatering. Det skyldes, at telefonen arbejder hårdt på at downloade og optimere den nye software og få alt op at køre.

Hvis du stadig oplever usædvanlig batteriafladning efter et par dage, kan du kontakte os, så vi kan hjælpe dig.

Installer et certifikat

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Sikkerhed og privatliv Og så Flere sikkerhedsindstillinger og derefter Kryptering og loginoplysninger.
  3. Tryk på Installer et certifikat Og så Wi-Fi-certifikat.
  4. Tryk på menuen Menu.
  5. Tryk på det sted, hvor du har gemt certifikatet.
  6. Tryk på filen.
    • Angiv adgangskoden til nøglelageret, hvis det er nødvendigt. Tryk på OK.
  7. Giv certifikatet et navn.
  8. Tryk på OK.

Tip! Hvis du ikke allerede har angivet en pinkode, et mønster eller en adgangskode for din enhed, bliver du bedt om at gøre det.

Fjern tilpassede certifikater

Vigtigt! Hvis du fjerner de certifikater, du har installeret, fjernes de permanente systemcertifikater, som din enhed skal bruge for at fungere, ikke. Hvis du fjerner et certifikat, som en bestemt Wi-Fi-forbindelse kræver, vil din enhed dog muligvis ikke længere oprette forbindelse til det pågældende Wi-Fi-netværk.

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Sikkerhed og privatliv Og så Flere sikkerhedsindstillinger og derefter Kryptering og loginoplysninger.
  3. Under "Lager for loginoplysninger":

• Sådan rydder du alle certifikater: Tryk på Ryd loginoplysninger Og så OK.
    • Sådan rydder du specifikke certifikater: Tryk på Loginoplysninger for bruger Og så Vælg de loginoplysninger, du vil fjerne.

Brug WPA-Enterprise-Wi-Fi

Vigtigt! Hvis du mangler oplysninger, kan du muligvis ikke oprette forbindelse til dit netværk.

Du kan bruge en WPA-/WPA2-/WPA3-Enterprise-konfiguration til at opnå større sikkerhed. Sådan opretter du forbindelse til WPA-/WPA2-/WPA3-Enterprise-netværk:

1. Åbn appen Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Netværk og internet Og så Internet Og så Tilføj netværk Add
  3. Angiv de netværksoplysninger, du har fået af din netværksadministrator.

Ændringer og rettelser af "Bekræft ikke"

Vigtigt! Indstillingen "Bekræft ikke", der bruges i EAP-PEAP-, EAP-TLS- og EAP-TTLS-konfigurationer, er blevet fjernet af sikkerhedsmæssige årsager. Den blev fjernet i udgivelsen for funktionsopdateringer i Android 11.

Valgmuligheden "Bekræft ikke" kunne ikke findes
Uanset om du er en enkeltperson eller tilhører en institution, kan du bruge en WPA-/WPA2-/WPA3-Enterprise-indstilling.
Tip! Netværksadministratorer skal give dig bestemte oplysninger, før du kan oprette forbindelse til et WPA-/WPA2-/WPA3-Enterprise-netværk.
Løs problemer med netværksindstillinger, der allerede er gemt
Vigtigt! Hvis du mangler oplysninger, kan du muligvis ikke konfigurere dit netværk igen.

Gemte Enterprise-konfigurationer, der er konfigureret til at deaktivere bekræftelse af servercertifikater, påvirkes ikke. Men du kan ikke oprette nye konfigurationer eller redigere gemte indstillinger.

Du kan gøre dit netværk mere sikkert ved at løse problemer med mindre sikre konfigurationer.